Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2015. április 16. csütörtök 11:46

Önkéntesség, segítsünk magunkon?

Írta: 

Van abban valami jó, amikor nem magunkért csinálunk valamit. Amikor másoknak akarunk segíteni. Vagy igazából azt is magunkért tesszük, hogy utána elöntsön minket az eufórikus elégedettség? Akármi is vezéreljen, igenis jó néha hasznosan eltölteni a szabadidőnket. Legyen mindenki önkéntes!

Nem, most nem arról fogok írni, hogy milyen felemelő segíteni betegséggel küzdő gyermekeken, hontalan embereken, bajba jutott állatokon. Írok inkább arról, mennyire elégedett vagyok magammal, hogy úgy döntöttem tavaly nyár elején, hogy jelentkezek önkéntesnek a Színházak Éjszakájára. A motivációm kb. annyi volt, hogy (1) értelmes dolgot csináljak szabadidőmben, (2) segítsek megvalósulni egy olyan eseményt, melynek a filozófiájával nagyon is egyetértek, (3) belessek egy ilyen óriási méretű rendezvény szervezésébe és tanuljak abból.

A szeptember 20-i rendezvénnyel kapcsolatos történések augusztusban kezdtek felgyorsulni. Először egy általános tájékoztatón tudtuk meg, hogy a feladatunk a nagy napon főleg a nézők tájékoztatása lesz a résztvevő színházakban, előtte pedig minimum egyszer hasonló teendők várunk ránk a SzínházPontban (a Színházak Éjszakájának információs központjában). Itt gyorsan szeretném is kifejezni mélységes csodálatomat az önkéntes koordinátorok iránt, amiért olyan rugalmasan alkalmazkodtak az önkéntesek óhajához-sóhajához és egyéb nyűgeihez, és szintén most szeretném elmondani azt is, hogy mennyire tartom fair viselkedésnek az utolsó pillanatban lemondani az elvállalt munkát okozva ezzel komoly fejtörést az illetékeseknek, hogyan tömjék be az önkéntes beosztáson tátongó lyukakat. Nyilván az életben történnek olyan dolgok, amikkel nem lehet előre számolni, most nem is az igazoltan távolmaradókra gondoltam.

A szeptember a Színházak Éjszakájával együtt úgy elröpült, mintha kettőt sem pislogtunk volna. Őrületesen jó kis önkéntes csapat jött össze. Együtt dolgoztunk, izgultunk, tájékoztattunk, nevettünk, sírtunk (örömünkben), beszélgettünk nagyon sokat, barátságokat kötöttünk (talán örökre szólókat), és örültünk, főleg a Soupway levesének. Volt egy pont az éjszakában, amikor a forró levesetek minden túlzás nélkül életet mentett. Köszönjük!

Felemelő és energiával feltöltő volt egy pozitív hozzáállású közegben ennyi időt eltölteni olyan emberekkel, akikkel azonos az érdeklődési körünk.

Én ezt az élményt újra át akarom élni. Nem egyszer, sokszor! Ezért továbbra is keresni fogom a lehetőségeket az önkénteskedésre, amit ezek szerint mégis csak magam miatt csinálok.

 

Programajánló