Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2015. április 19. vasárnap 20:55

Hegedűs a háztetőn, Fekete Péter, Csongor és Tünde

Írta:  Gergő

Megállíthatatlanul itt a tavasz és egyre inkább megfogalmazódik az emberekben az igény, hogy érdemes lenne kimozdulni a négy fal közül. A pincében porosodó kerti bútorok és biciklik előkerülnek, közben pedig nem győzünk D-vitamin deficitünkön javítani a szürke, téli napok után. Mindezek ellenére érdemes egy kis időt szánni néhány színházi különlegességre is, hiszen akad belőle bőven a jövő héten.

Április 20. hétfő

A hét első napjára a Vígszínház Hegedűs a háztetőn című előadását ajánljuk. Kevés ilyen életigenlő, szívet melengető, csodálatos történet van a világirodalomban, mint Tevje, a tejesember meséje. És kevés ilyen világhírű zenés darab, ami ennyi szeretettel fordul egy másik kultúra, gondolkodásmód és életszemlélet felé.

Április 21. kedd

Kedden a Madách Színházban folytathatjuk zenés színházi kalandozásunkat. A Fekete Péter kisoperett a gazdasági világválság időszakában játszódik. Adott egy  sármos tőzsdecápa, Hajnal Lucien és adott a világ egyik legnagyobb balekja, Pierre avagy Fekete Péter. A címszereplő minden mozdulatát, sőt gondolatát általános katasztrófa követi, amelyet látva Hajnal Lucien fejében megfogalmazódik a zseniálisnak tűnő ötlet: részvénytársaságot kell alapítani Pierre általános pechsorozatát kihasználva.

Április 22. szerda

A József Attila Színház fergeteges szereposztással játssza a Mici néni két élete című előadást. A fáradt, beteg, nyűgös Mici nénihez Rehák doktor tanácsára egy fiatal házaspár költözik. Eközben megjelenik régi hódolója is, akinek hatására Mici néni kivirul. Kalandos kettős életét azonban nem űzheti sokáig.

Április 23. csütörtök

Fesztbaum Béla Kosztolányi-estjét csütörtök este nézheted meg a Házi színpadon. A léggömb elrepül című előadásban a sokunk számára kedves költő verseiből, újságcikkeiből, útleírásaiból, novelláiból készült összeállítást hallgathatunk meg. Éljük bármelyik életszakaszunkat, legyen a dalunk boldog vagy szomorú, álljunk rivaldafényben, vagy kacsintson ránk az elmúlás, Kosztolányi írásai segítenek, hogy nyitott szívvel, gyermekségünket megőrizve harmonikusabb és derűsebb legyen földi utazásunk.

Április 24. péntek

A Nyugat indulásának éveiben a magyar társadalomban megindult egy csendes forradalom. Polgári nők serege vágyott vagy kényszerült arra, hogy sikert és megbecsülést vívjon ki magának. Ennek az átmeneti kornak emblematikus figurái a folyóirat körül íróként, múzsaként, feleségként, barátként szereplő nők, akiknek sorsát és munkásságát mutatja be a nőNYUGAT című darab. A Thália Színház és az Örkény Színház közös produkcióját az Arizóna Stúdióban láthatod.

 

Április 25. szombat

A közelmúltban mutatták be a Harisnyás Pippi című gyermekdarabot a Magyar Színházban. A zenés játék főszereplőjének különös ismertetőjelei a vörös copfos haj, szeplős arc, felemás harisnya és a lábánál kétszer nagyobb cipő. Rakoncátlan és eleven, de mindig helyén az esze és a szíve, barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves.

Április 26. vasárnap

A Csongor és Tünde bemutatásával az Újszínház egy számára teljesen új és rendkívül fontos kísérletet vállalt, mellyel egy igényes, látványos, izgalmas és érvényes, interaktív beavató színházi előadás létrehozásán túl, több generáció együttes megszólítására törekszik. Utak, választások újra, meg újra… és folyton dönteni kell. Ezt az utat járja végig a szerelmes Csongor is. Mindig az eszményi nőt keresve, általa választva a helyes utat, mert Tünde szemében ismeri fel saját magát.

 

Programajánló