Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2015. április 26. vasárnap 22:56

A folyón túl Itália, Macskafogó, Körhinta

Írta:  Gergő

Remélhetőleg az elmúlt két hétben ötletet tudtál meríteni színházi ajánlóinkból. Itt egy újabb hét, melyen lehetőséged nyílik arra, hogy ellátogass valamelyik teátrumba. Ha felkeltette érdeklődésedet egyik-másik előadás, akkor csapj le az utolsó jegyek egyikére!

Április 27. hétfő

A Magyar Színház hétfő esti előadásában örökzöld témát feszeget. Háy János Házasságon innen, házasságon túl cí­mű darabjában mindenki a boldogságot keresi. Akad olyan, aki házasságon belül, akad olyan, aki házasságon kívül. Recept nincs, mindenki másképp csinálja. Az előadás megkapó őszinteséggel, helyenként ellenállhatatlan iróniával tart tükröt elénk. Vajon ha a kép kicsit torz, biztos, hogy a tükörrel van a baj?

Április 28. kedd

111. előadásához érkezett a Maladype Übü király című előadása. Alfred Jarry főműve, eredetileg egy rennes-i gimnáziumban írt diákbohózat. Hébert úr, Jarry fizikatanára és vitriolos gúnyolódásainak örök céltáblája lett az Übü-figura magja, belőle teremtett tizenöt éves fejjel egy világirodalmi alakot: az olykor ocsmány, hálátlan, gyáva, kapzsi, gyilkos és zsarnok, olykor gyermekien amorális Übüt, akinek az emberiség nagy jellemcsarnokában van a helye.

Április 29. szerda

Az Illatszertár Igazi szívmelengető, szerelmes történet és egyben a magyar drámairodalom egyik legkeresettebb exportcikke is. A darab főszereplője, Asztalos úr szerelmes lesz és örül, hogy a karácsonyt még sosem látott kedvesével töltheti. Azonban úgy tűnik, hogy, hogy élete visszavonhatatlanul rosszra fordul éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem? Kiderül a Centrál Színház előadásából.

Április 30. csütörtök

A Belvárosi Színház A folyón túl Itália című előadása vérbő komédiája a generációs különbségeknek. Az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű. A darabban négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. Ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül.

Május 1. péntek

Ki ne emlékezne a Macskafogó című legendás rajzfilmre? Május 1-jén a SYMA Csarnokban musical formájában éled újra. Az Intermouse ügynökség titkos fegyvere, Grabowski kalandos úton szerzi meg a Macskafogó tervrajzát, így akadályozva meg a bűnözőszindikátusokba szerveződő macskák elképzelését, hogy a teljes egértársadalmat felszámolják. Kalandos és dallamos előadás minden korosztály számára.

Május 2. szombat

A Vígszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadását 1973 márciusában mutatta be, vagyis már több mint 40 éve. Ebből az alkalomból készült a Popfesztivál 40 elnevezésű különleges est, melyen felcsendülnek Presser Gábor és Adamis Anna dalai és archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát. Az új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei.

Május 3. vasárnap

Az 1956-ban bemutatott Körhinta című film színpadi változatával zárjuk a hetet, melyet a Nemzeti Színház a Nemzeti Táncegyüttessel közösen jegyez. Szerelem, föld, házasság, érdekek. Vajon melyik a fontos? A fiatalok boldogsága, vagy hogy – évszázadok paraszti törvénye szerint – egyesüljenek a birtokok, amelyek majd megélhetést jelentenek egy új család számára. Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom, a „földhöz a föld törvénye”, a józan ész, mint két ember egymás-akarása? 

Programajánló