Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2015. május 01. péntek 00:00

Jóembert keresünk, Bajadér, G.Ö.R.CS.

Írta: 

Ezen a héten is válogattunk, így létrejött a jövő hét szerintünk legérdekesebbnek ígérkező hét előadása. A Nemzeti Színháztól a Vígszínházig, a monodrámától az operettig, komolytól a könnyedebbig biztosan kapsz néhány jó ötletet ahhoz, hogy melyik színházban töltsd az estédet.

Május 4. hétfő

A Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóestet Hobo közreműködésével hétfő este láthatod a Nemzeti Színházban. A József Attila verseiből készült összeállítás az Új Színházban tartott bemutatója óta bejárta az egész országot, sőt határon túli magyarok is hallhatták a költő gondolatait. Hobo nem titkolt célja, hogy előadással bevonja és továbbgondolkodásra késztesse a nézőket.

Május 5. kedd

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. Csak egy pénztelen utcalány fogadja be őket, Sen Te, akit a jótéteményért megajándékoznak, azonban az istenek egyúttal kísérletük alanyává is teszik. Vajon képes lesz-e jó maradni egy olyan világban, ahol hatalmas a szegénység, és mindenki csak a saját, önző érdekeit tartja szem előtt, vagy tigrissé kell válnia, hogy megvédje magát. A Vígszínház Jóembert keresünk című előadásából kiderül.

Május 6. szerda

Kálmán Imre a XXI. században népszerűségnek örvend, hiszen mindmáig érvényes és izgalmas témákkal foglalkozik. Az Operettszínház 2009. óta játssza a Bajadér című darabját, melyben a sikeres párizsi színésznő vív szerelmi csatát egy indiai trónörökössel. Kölcsönösen bűvölik egymást, akárcsak a nézőket a mágikus zene a látvány, a humor, a táncok, s a szertartások által.

Május 7. csütörtök

Lassan két évtizede láthatjuk a Katona József Színház Csendet akarok című előadását. Fullajtár Andrea Etelkát, a budapesti hajléktalan asszonyt alakítja, aki elmeséli hogyan került zsákutcába élete, feltárulnak előttünk fájó sebei.

Május 8. péntek

A G. Ö. R. Cs., vagyis Görögök Összes Regéi és Cselekedetei műfaját tekintve kész tragédia. Az előadás a legmodernebb improvizációs technikával készült, az alkotók a legmerészebb újításokat alkalmazták. A Centrál Színház Kisszínpadán a humort zsigereikben hordó színészek percenként más szereplő bőrébe bújnak és hihetetlen energiával, ötletgazdagon játsszák végig az előadást.

Május 9. szombat

A Guppi című darab egy sokszor abszurdba forduló, keserédes tragikomédia. Főszereplője Tamara, a vidékről felszármazott fiatalasszony, aki hosszú évek sivár és erkölcsös házassága után egy nap egy vadidegen férfit visz fel a lakásukba. A titkos találkán két bumfordian bájos, esetlen ember közelít egymás felé, ám a legváratlanabb pillanatban felbukkan a férj. Ha kíváncsi vagy a folytatásra, akkor irány szombat este a Pinceszínház.

Május 10. vasárnap

A hét zárásaként a Thália Színházba invitálunk, ahol a Ketten egyedül című előadást fogják játszani. Frankie sokat csalódott, emiatt fél belemenni egy új kapcsolatba, de Johnny kitartóan ostromolja a lányt. A darab egy aktuális nagyvárosi problémát fogalmaz meg, amely szerint az emberek félnek belemenni kapcsolatokba, mindenki éli a saját életét, ragaszkodva magányosságához.

 

Programajánló