Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2015. május 10. vasárnap 13:48

Széllel szemben, Két úr szolgája, Cigánykerék, Acélmagnóliák

Írta: 

Bőség zavarával küzdhet az, aki megpróbál kiválasztani egy jó kis előadást valamelyik estére. De ne aggódj, hiszen bökés helyett van egy jobb ötletünk. Nézd meg a jövő heti listánkat és válaszd ki a számodra legérdekesebb, legizgalmasabb, legtanulságosabb darabot! Vagy csak egyszerűen azt, ami a felkeltette az érdeklődésedet hetes listánkról.

 

Május 11. hétfő

A hét első napjára rögtön egy különlegességet ajánlunk. A Rózsavölgyi Szalonban látható Jordán Tamás Széllel szembe – poénok és poémák elnevezésű stand-up estje. Történeteket mesél, köztük sok színházit, úgy, hogy a beszédfolyamba verseket sző. De úgy mondja a költeményeket, annyira természetes hangon, mintha csak diskurálna, folytatná a sztorizást.

Május 12. kedd

Gothár Péter rendezésében láthatjuk a Két úr szolgája című darabot a Pesti Színházban. Goldoni klasszikus remekművében a történet fonalát egy leleményes életművész kuszálja össze. A vígjáték éhenkórász főhőse egy szép napon azon kapja magát, hogy egyszerre két munkaadója is akad, ráadásul egyik főnök sem tud a másikról.

Május 13. szerda

500 előadáson és 500 ezer nézőn túl, tízedik születésnapját is betöltötte a Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere a Rómeó és Júlia. A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően Budapesten 2004 januárjában került bemutatásra a musical KEROŸrendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon megfordult.

Május 14. csütörtök

Ki lehet-e törni a nyomorból, a bűnből, az elszigeteltségből? Miért pazarolják el a cigányok a tehetségüket? Csemer Géza az 1984-ben írt Cigánykerék című művében a romák legégetőbb problémáival foglalkozik őszintén, néha kegyetlenül, önkritikával, váddal, de sok humorral és lírával is. Az előadást a József Attila Színházban tekintheted meg.

Május 15. péntek

Az Acélmagnóliák című előadásból hat nő és három év történetét ismerhetjük meg. Ehhez remek helyszín egy kisvárosi fodrászüzlet, mert amíg készül a frizura és alakul a külső, kitárulkozhat a belső is. A hölgyek beszélnek, mesélnek, fecsegnek szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról, és szinte észrevétlenül bomlik ki előttük az életük, titkaik, sorsaik, vágyaik. A Játékszín színpadán olyan nagyszerű színészeket játsszák, mint Szulák Andrea, Hernádi Judit vagy éppen Zsurzs Kati.

Május 16. szombat

Szombat esti ajánlatunk: két monodráma egy részben, avagy Gyógyír éjszaki szélre. Egy félreütött billentyű következtében különleges levélváltás veszi kezdetét. Vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzések kiállják-e a személyes találkozás próbáját? A Belvárosi Színház előadása lebilincselően szórakoztató, megszólít fiatalt, időst, magányost, családost, mindenkit, aki szereti látni mindennapjaink ellenmondásait, emberi útvesztőit.

Május 17. vasárnap

Ha szereted Shakespeare műveit és ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy valamennyit megismerd, de úgy ítéled meg, hogy életed hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodj. Nézd meg a Centrál Színház kisszínpadán a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Röviden) című előadást Kálid Artúrral, Kálloy Molnár Péterrel és Gáspár Andrással.

 

Legfrissebbek a szerzőtől: Gergő

Programajánló