Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2011. június 06. hétfő 09:00

Fishing on Orfű

Írta:  Kitta

Idén immáron negyedszer vághatunk neki a nyár egyik legvonzóbb háromnapos lazulásának, az orfűi tóvidékre települt Fishing on Orfű Fesztiválnak. A Rátgéber tóátugrási kísérletéről és az azt meghiúsító tavi szörnyről híressé vált fesztivál az elmúlt évek során igen népszerű lett. A „családi” arculat megőrzése érdekében a szervezők az idei évben napi 5500 nézőben limitálták a befogadóképességet. Nézzük, mit kínál idén a fesztivál:

 

A magyar húzónevek mellett két külföldi produkció is helyet kap a fellépők között: A francia La Fanfare en Pétard zenekart nem kell bemutatni a baranyaiaknak, hiszen a Pécsi Egyetemi Napok során kifulladásig ugráltatták az egyetemistákat. A szintén gall földről érkező Washington Dead Cats pedig már visszatérő vendégnek számít Orfűn. Kíváncsian várjuk a három és fél év kihagyás után újra együtt zenélő Hiperkarma koncertjét, valamint a különleges koncerttel készülő Európa Kiadót. A Fishing igyekszik több generációt egyszerre megszólítani. A program érdekes színfoltja a friss Kossuth-díjas Hobo Hármas Oltár elnevezésű műsora, továbbá a bluest a költészettel és a magyar folk elemeivel remekül ötvöző Ferenczi Gyuri és a Rackajam, illetve a Kaláka zenekar is. Ennek nyomán a fesztivál internetes vendégkönyvében már hallatták hangjukat a gyerekmegőrzőt hiányoló, csemetével érkező anyukák. Természetesen az „alternatív” jelzőt vállaló fesztiválprogram gerincét az elmúlt 20 év gitárzenét játszó rétegzenekarai jelentik (Pál Utcai Fiúk, Heaven Street Seven, Üllői Úti Fuck, Quimby, Kiscsillag…) Az extra programok között idén is ott találjuk a nyári fesztiválforgatag elmaradhatatlan szereplőit, a Dumaszínház humoristáit és az önjelölt karaoke sztárokat.

 

Utazás info:

Kiépült a bicikliút Pécs és Orfű között, hipp-hipp-hurrá! A zöldek stílusosan bringával érkezhetnek, vagy akár túrázhatnak is a környéken. A fesztivál honlapján találtok javaslatokat: könnyed családi kerékpártúrára, egynapos kerékpártúrára, vagy akár terepkerékpározásra is. Sőt, kölcsönözni is lehet majd biciklit, valamint szerviz és megőrző is működik majd a helyszínen. A kölcsönzés díja: egész napra 2500 Ft, félnapra 1500 Ft, 1 órára pedig 500Ft.

A MÁV-START Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a vasúton érkezők számára a teljesárú menetjegy árából. A kedvezmény igénybevételéhez a kiindulási állomáson 50%-os alkalmi menettérti jegyet kell váltani Pécs állomásra, melyet a visszaútra a pécsi Vasútállomás Ügyfélszolgálati irodájában vagy a rendezvény helyszínén pecsételéssel kell érvényesíttetni. Pécsről pedig busszal lehet eljutni a helyszínre. A fesztivál ideje alatt a buszok este 19:30-ig közlekednek Pécs és Orfű között, visszafelé éjjel kettőig. A viteldíj egy útra egységesen 700Ft/f

Szállás info:

Sajnos a szemfülesek már lefoglalták az összes szállást Orfűn, azonban a környékbeli kis települések szívesen fogadnak még vendégeket. Körül lehet nézni Abaligeten, Kovácsszénáján vagy Magyarszéken. Vagy választhatjátok a sátorozást a fesztivál területén. 500 Ft-ért kaphatóak sátorhely-jegyek, de ezzel siessetek, mert már csak itt-ott vannak szabad helyek!

Nappali programok:

A napközi program részeként elméletben, de főként gyakorlatban választ kaphatunk arra, hogy milyen a jó fröccs. Aki önállóan nem tud dönteni, annak népszerű túravezetők (Lovasi András, Varga Lívius, Lévai Balázs) és borászok segítenek. A fröccskülönlegességeket helyi ételekkel kísérhetjük és fordítva.

Megnyílt a napi háromezer fő befogadására képes strand, és az Orfűi Aquapark is, de választhatjuk strandolásra a „Kis Tavat” is, ahol homokos part, vizibicikli, ugrálóvár, minigolfpálya, büfék, röplabda- és strandfocipálya várja az érdeklődőket. Akinek pedig az éjszaka folyamán nem akadt semmi a horgára, napközben lógathat csalit az orfűi tavon. Akik pedig kevésbé szeretik a vízisportokat, azok elmehetnek kirándulni a környékbeli településekre. Például nagyon jó programnak tűnik túrázni egyet Abaligeten, ahol a Dél-Dunántúl leghosszabb cseppkőbarlangja található.

Fishing On Orfű, én már 2008-ban Örökre szívembe zártalak, és úgy tűnik a szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy ez így is maradjon.

Tovább a kategóriában: « Fishing on Orfű 2015

Programajánló