Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2012. június 04. hétfő 08:00

Fishing On Orfű 2012 - hamarosan indul

Írta: 

A fesztiválok palettáján az idei évben is ott virít az orfűi tóvidékre települt Fishing on Orfű. A helyszín változatlan, aki járt már itt, tudja, mi az a plusz, amitől ezt a fesztet az ember örökre a szívébe zárja. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a nyáron is a nálunk alternatívnak nevezett zenei színtér legizgalmasabb és legfontosabb résztvevőivel találkozhatunk a tóparti Panoráma Campingben.

Itt lesz a visszatérő Péterfy Bori & Love Band (Bori áprilisig GYES-en volt), a Quimby, a házigazda Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Budapest Bár, a 30y, a PASO. Fellép a Magashegyi Underground, a Supernem, az Intim Torna Illegál, az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, de a Fishinget tiszteli meg az idén mindösszesen egy koncertet adó Isten Háta Mögött is... Ugyanakkor a Kolin fellépése a zenekar frontemberét ért atrocitás miatt lekerült az kezdő nap programjáról (aki lemaradt volna: Linczényi Márkot nemrég Pécsett fejbe kólintották a szokásos csókjelenetét követően).

Aktuális és feltörekvőben lévő külföldi produkciók is elfogadták az FOO meghívását, így az elbűvölő énekesnővel bíró angol elektro-pop duó, a Chew Lips, a rockot dubsteppel vegyítő londoni Modestep, akiket rendre ott találunk az Egyesült Királyság és Európa slágerlistáin.

Visszatér a Panoráma Campingbe a sajátos humorral és stand-up elemekkel tarkított koncertjeiről ismert radikálisan basszusgitárellenes francia rockduó, az Inspector Cluzo. Továbbá ott lesz Orfűn az instrumentális rockot az elektronikával keverő, elszállós poszt-rockot játszó angol Maybeshewill, valamint az osztrák blues-legenda, Ripoff Raskolnikov is.

Örülhetünk annak, hogy a két nagyszínpad továbbra is váltja egymást programjaival, így nem lesz időbeli átfedés azok között. Az A38-Recorder.hu sátor valamint a Café sátor programja a korábbiakhoz hasonlóan tematikusan mutatja be a rock, a hip-hop és az elektronikus műfajok hazai képviselőit. Lesz Irie Maffia, Fish!, Ferenczi György és a Rackajam, Kaláka, de az FOO színpadain megfér egymás mellett a Bëlga, a Soerii & Poolek, Akkezdet Phiai vagy Ganxta Zolee is - a részletes program itt tekinthető meg.

Az off-programokról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a koncertek előtt-után 2012-ben sem kell unatkoznunk. Ami fix, hogy idén is alapozhatunk közkedvelt Fröccstúrával Lovasi András, Varga Livius, Lévai Balázs és Szabó Balázs kíséretében. A sportosabb időtöltésre vágyók nekivághatnak a vidék kerékpáros felfedezésének vagy bevethetik magukat a csúszdával, élmény- és pezsgőmedencével ellátott Aquaparkba.

A sátorhelyek szépen fogynak, a kiadó apartmanok pedig már hónapokkal korábban elkeltek a fesztivál hétvégéjére. A bérletek (és sátorhelyek) megvásárolhatóak az Interticket hálózatában, valamint a fishingonorfu.jegy.hu weboldalon. A hetijegyek május 17-e és június 20-a között 9.600 Ft-ba kerülnek, a sátorjegyekhez pedig 500 Ft-os egységáron lehet hozzájutni (a bérlet Szépkártyával is megvásárolható).

Programajánló