Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

kitta

kitta

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
2012. június 04. hétfő 08:00

Fishing On Orfű 2012 - hamarosan indul

 

A fesztiválok palettáján az idei évben is ott virít az orfűi tóvidékre települt Fishing on Orfű. A helyszín változatlan, aki járt már itt, tudja, mi az a plusz, amitől ezt a fesztet az ember örökre a szívébe zárja. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a nyáron is a nálunk alternatívnak nevezett zenei színtér legizgalmasabb és legfontosabb résztvevőivel találkozhatunk a tóparti Panoráma Campingben.

2011. december 23. péntek 08:00

Karácsonyi asztaldísz

 

Most hogy lassan itt a karácsony, a boltok telis tele vannak karácsonyi dekorációs árukkal: készen lehet venni adventi koszorút, karácsonyi ajtódíszt, gyertyatartót, asztali dekorációt, stb. Az egyik boltban 30 Ft-ért még szárított narancskarikát is láttam. Hát igen, akinek még arra sincs ideje, hogy felkarikázzon egy narancsot és ráhajítsa a radiátorra, annak nagy könnyebbség, ha megveheti készen a boltban. Manapság bármit megvehetünk, hiszen nincs idő semmire. Pedig egy kis kézimunka milyen jó kikapcsolódás például tévénézés helyett.

Egyik nap a kezembe került egy tavalyi lakberendezős újság, ahol az asztalon állt egy kis cserépben egy mini fenyőfa feldíszítve. Gondoltam nem lehet nagy kunszt egy ilyet összerakni. Végül is majdnem minden van itthon, ami kell hozzá.

Meg is csináltam a listát:

2011. július 21. csütörtök 08:00

EFOTT jelentés 2011

...Végül is eltelt az idő, megérkeztem. A többiek már vártak a helyszínen. Szerencsére a sátram már állt, legalábbis messziről úgy tűnt, ám mikor közelebb értem, láttam, hogy egy kósza szellő is elfújná. A csajok előző este iszogatás közben állították fel, röpke három óra alatt. De elmesélték, hogy voltak ott olyan gavallér fiúk, akik lovagiasan felajánlották a segítségüket, ám, amikor közelebb értek, és észrevették, az elmúlt három óra küzdelmének csálé eredményét, röhögve továbbálltak. Azt azért hozzátenném, hogy utolsó nap meg mi röhögtük hülyére magunkat őrajtuk, ahogy próbálták a kecsuát belegyömöszölni a tokjába. Na, de ennyit az előkészületekről. Bevágtam a sátorba a táskám, és indultam felfedezni a terepet...

 

2011. június 30. csütörtök 08:00

EFOTT az esélyegyenlőség jegyében

Amióta csak EFOTT-ra járok, szinte minden évből vannak emlékeim, amikor a civil faluban bandukolva egy-egy közösség, alapítvány, egyesület sátra mellett haladtam el, akik valamilyen módon fogyatékkal élő embereket képviseltek. Itt mindig kedvesen fogadják az embert, és szívesen válaszolnak a kérdéseinkre. Nagyon jó, hogy ilyenkor kicsit közelebb tud kerülni egymáshoz ez a két világ. Én egy ilyen alkalommal, talán Velencén ismerkedtem meg a Braille írással, és kipróbálhattam pár percre, hogy hogyan tud tapintással tájékozódni egy vak ember...

FESZTIVÁLBÉRLETET NYERHET, AKI TÁMOGATJA A „NEM ADOM FEL” ALAPÍTVÁNYT

Idén talán az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a szervezők a sérült emberek támogatására. A „Nem Adom Fel” Alapítványt egy információs SMS számmal segítik, ami úgy működik, hogy az „EFOTT” szót kell SMS-ben elküldenie annak, aki támogatni szeretné a „Nem Adom Fel” Alapítványt. Aki ezt megteszi, egyben exkluzív információkhoz fog jutni a fesztiválról. A 06-90-642-000-es számra küldött SMS ára bruttó 315 Ft. Az SMS üzenetekből befolyt nettó összeget az EFOTT Kft. teljes mértékben a „Nem Adom Fel” Alapítvány részére utalja át. Minden századik SMS beküldő fesztiválbérletet nyer!

2010. december 02. csütörtök 08:00

Levél a Mikulásnak

Kedves Mikulás!

Tudom, hogy rengeteg dolgod van, és már nagyban készülsz a jövő heti hatalmas melóra, de ha még nem pakoltál be abba a puttonyba, amit Magyarországra hozol, légyszi, előbb olvasd el a levelemet.

Én már felkészültem az óriási édességmennyiségre, amit decemberben el kell fogyasztanom. Egyrészt nagyon várom már, mert imádom a csokit, másrészt aggódom egy kicsit. Tavaly kaptam olyan csokit, ami kiköpött úgy nézett ki, mint te, de amikor kicsomagoltam és beleharaptam, rájöttem, hogy itt valami nem stimmel. Nem volt finom!

Egyébként nem akarok így kéretlenül tanácsokat osztogatni, de az Umpalumpák állítólag nagyon jó csokikat készítenek, szerintem vedd fel velük a kapcsolatot!

2010. október 28. csütörtök 07:00

Mosószer Vs. mosódió

 

Ha a Föld nevű bolygón található olyan növény, ami mos, miért használunk mesterségesen előállított, környezetszennyező mosószereket?


Valahol olvastam már a mosódióról korábban, de annyira nem érdekelt a téma, hogy kiderítsem, pontosan miről van szó. Azt gondoltam, ez talán valami szerkezet (mint az a kék labda a TVShop-ból). Rá is kerestem gyorsan, majd jöttek a fórumok, hogy kinek vált be, kinek nem. A beszámolók alapján úgy gondoltam, adok neki egy esélyt, mivel teljesen természetes alternatívája a mosószernek. Mielőtt megosztanám veletek, hogy hogyan teljesített, elárulom, hogy ez egy fa termése, méghozzá a szappanfáé. Ti sem hallottatok még róla? Ez nem vicc, tényleg létezik! Eredeti neve: Sapindus mucorossi. Indiában őshonos növény, és ott kifejezetten a tisztító hatása kedvéért termesztik. Egy szó mint száz, a szappanfa termése a mosódió, és ennek a pici termésnek a héjában lapul meg a szaponin nevű anyag, ami vízzel érintkezve enyhén habzik, és rendkívüli zsíroldó hatással rendelkezik. A diót fel kell törni, mert csak a héját lehet felhasználni, abban van az anyag. (Ne ijedjen meg senki! Nem kell mosás előtt diót törni, a boltban már csak a héját vásárolhatjuk meg.)
2010. szeptember 30. csütörtök 07:00

Kend a hajadra!

Cetearyl alcohol, Paraffinum Liquidium, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Hexil Cinnamal, Methyl propional

Aki tudja mit jelentenek ezek, tegye fel a kezét! Én nem tudom, de az biztos, hogy nem szívesen kenem semmilyen testrészemre. Menj be a fürdőszobába, és találomra vegyél a kezedbe egy sampont, tusfürdőt, hajhabot, vagy bármit, amit ott találsz. Olvasd el az összetevőit. Tudod mik ezek, és hogyan hatnak a szervezetedre? Egy átlagembernek biztosan nem mondanak semmit az Ingredients kettőspontja után felsorolt szakszavak. (Ha egyáltalán észreveszi a csomagoláson, ugyanis ezek általában sajnos csak nagyítóval olvashatóak). Én kiválasztottam egyet közülük, és rákerestem, hogy micsoda, és mit csinál:

Propylene Glycol:
Oldószer: elősegíti a felszívódást, megváltoztatja a bőr szerkezetét, utat nyit az erősebb mérgező hatással bíró anyagoknak, így azok mélyebben juthatnak a bőrbe, majd a véráramba. (forrás: www.tudatosvasarlo.hu)

 

2010. február 09. kedd 08:00

Méltányoló Biztosító

Sajnos nagyon sokszor hallunk szolgáltatókról, akik ott húzzák le az embert, ahol csak tudják. Senki előtt nem ismeretlen az "apróbetűs rész" fogalma. Igencsak résen kell lennünk, mert a jogi kifejezések rengetegében könnyedén összezavarodhatunk. Ám akadnak kivételek, és most ezt szeretném megosztani veletek:

Neve elhallgatását kérő barátnőmmel történt az eset, hívjuk őt Jusztinának. Kisbabát szerettek volna, de sajnos kiderült, hogy méhen kívüli a terhesség. Még aznap megműtötték, három napig lábadozott a kórházban. Mivel rendelkezett életbiztosítással, beadta az igénybejelentést, amire a következő meglepő válasz érkezett:

"A rendelkezésre álló orvosi dokumentáció szerint az elvégzett műtét kívül áll a társaságunk által vállalt kockázatok körén, mivel arra terhességgel összefüggésben került sor."

Aztán jött a meglepetés:

"Társaságunk, azonban méltányolja a kóros terhesség miatt fellépő súlyos, életveszélyes állapotot, ezért a biztosítási összeg kifizetése mellett döntött"

Nem mintha a pénz gyógyír lenne egy ilyen sajnálatos dologra, de azért Juszti örömmel gondol, na nem a pénzre, hanem az emberbarát hozzáállásra.

2009. december 21. hétfő 15:02

Csomagolj másképp!

 

Emlékszel még amikor az isiben karácsonyi ajándékot készítettél a szüleidnek? Elmerülten rajzolgattál, festegettél, ragasztgattál. Már akkor megtanultad, hogy a kézzel készített ajándék mennyivel többet ér. Nos, azért felnőtt fejjel ma már nem készítünk rajzot a szeretteinknek, de legalább a csomagolást készíthetjük saját kezűleg. Ez nem csak azért jó, mert jó..., hanem mert tehetünk valamit mi is a környezetünkért. Utánaolvastam a karácsonyi csomagolópapírok születésének és halálának, ami a következőképpen néz ki: Kivágnak 600 000 fát, ebből csak európában 100 000 tonna karácsonyi csomipapír lesz, ez 1,2 milliárd m2 papír, ami pár perces várakozás után a kukában köt ki. (az adatok a www.necsomagolj.hu-ról származnak)

Programajánló