Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

rakkenrol

rakkenrol

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Életem egyik meghatározó élettörténete a RHCP énekes, Anthony Kiedis „Chili a sebre” című könyve. A rock ’n’ roll, drog, szabadság háromszögének érdekes példája a zenekar életútja.Már a 2002-es By the way albumukat követően sokan vádolták őket popularizálódással, s ez a tendencia a 2006-os Stadium Arcadium esetében is folytatódott.A zenekar meghatározó tagja, John Frusciante szólógitáros 2009-ben kiszállt a zenekarból, helyét a zenekar körül legyeskedő Josh Klinghoffer vette át. Ilyen előzmények mellett született a zenekar 2011. augusztus 30-án megjelent új albuma, az I’m with you.

 

Vezérfonal: Életünk számtalan területén találkozhatunk igazságtalanságokkal. Véltekkel vagy valósakkal. A megítélést nehezíti a médián, felvett társadalmi szokásokon keresztül életünkbe szivárgó, sokszor csak sugallt elvárásrendszer. A cikksorozat különböző témákat próbál megkóstolni, az abszolút igazság keresésének és megtalálásának célja nélkül, akarva-akaratlan sztereotípiák és általánosítások felhasználásával.

Az első rész a magas nők misztikumát vizsgálja.

2010. október 08. péntek 07:00

A mexikói nő

Nagyszülei (apai ágon) aradi származásúak, Németországba költöztek. Apja (szüleivel együtt) Mexikóba vándorolt, második házasságát egy indián-spanyol szülőktől származó nővel kötötte. Négy lányuk született, sorban ő a harmadik. Hatévesen járványos gyermekbénulás következtében jobb lábát húzta, apja futballra, úszásra, birkózásra bíztatta. Tizennyolcévesen autóbusz-balesetet szenvedett, jobb lába sok helyen eltörik, medencéje megreped, csigolyái és nőiessége a busz kapaszkodó rúdja miatt sérül. A balesetet követően akkori szerelme elhagyta, a kórházban a terápia részeként festeni kezd. Két év lábadozást követően tud járni, tanulmányait abbahagyja, megismerkedik későbbi (nála 20 évvel idősebb) festőművész férjével. Szüntelenül küzd, miközben férje hűtlenkedik, testi és lelki fájdalmai napról-napra próbára teszik

Frida Kahlo.

2010. augusztus 19. csütörtök 07:00

U2 Téged is szeret / U2 loves you too

Az élet ismét úgy hozta, hogy Németországban élő barátom meglátogatása koncertezéssel párosult. A világhírű pop-rock iparos banda (későbbiekben U2), a 2010-es évben folytatott 360° turné második állomásaként Frankfurtban lépett fel.

Szubjektív hangulat beszámoló következik.

U2 360° 2010 Tour

 

2010. július 15. csütörtök 14:51

DALBAN AZ IGAZSÁG 5.

Legutóbbi részünkben a szakítás utáni pasis felbukkanásra láthattunk példát, ha létezhet egyáltalán bármiféle helyes megoldás erre a helyzetre.

Rossz megoldást egyszerűbb találni, s ehhez -nem meglepő módon-

már nem is kell külföldre menni. Itt van nekünk a régen nagymenő V-Tech: Nem szabad sírni című száma.

Csöpögős, könyörgős, hatásvadász.

 

 

 

 

2010. július 02. péntek 07:00

DALBAN AZ IGAZSÁG 4.

Ha egy kapcsolat véget ér, akkor mindig érdekes kérdés a „hogyan tovább?”. Nem ritka, hogy a szakítást követően valamelyik fél próbálja felmelegíteni a káposztát.

Billy Idol: White Wedding című réges-régi, szenzációs dala arra példa, hogy ebben a helyzetben hogyan lehet annyira szemtelenül odaállni a csaj elé, hogy az már vagány legyen.


2010. június 25. péntek 10:23

Dalban az igazság 3.

 

Nem kellett sokat várni, hogy boruljon a rendkívüli alapossággal kigondolt koncepció. Rájöttem, hogy a számomra érdekes számok elemzése ugyan érdekes lehet, de helyenként túl filozofikus.
Igyekszem az egyensúly megtartására, ezért igazítunk a fazonon egy kicsit. Vannak olyan szenzációs számok, melyeket érdemes továbbgondolni, az ízét kicsit nyelvünkön tartani.

Rengeteg elvárás nehezedik KORUNK NŐ-jére. Nekünk, férfiaknak, nem volt elég, hogy a nők évezredeken át önfeláldozóan bogyókat szedtek, főztek, mostak, takarítottak. Ma már elvárjuk, hogy a munkában is megállják a helyüket, szőrtelen legyen a lábuk és szuperek legyenek az ágyban. (Miközben mi csak lazán melózzunk, sörrel, távirányítóval, fotelben, foci vb nézéssel érjük el, hogy szerelmünk be legyen ájulva minden egyes kis mozdulatunktól.)

A választott szám a lusta férfiaknak vizionál. Megragadja a pillanatot, amikor megfordul a világ. (Mint amikor a Mátrixban a gépek átvették a hatalmat az emberek felett.)


2010. június 19. szombat 08:47

DALBAN AZ IGAZSÁG 2.

Véleményem szerint a versek, dalok nagy része akkor születik, amikor írójuk rossz lelkiállapotban van. Ide citálnék egy sort a Pál Utcai fiúk: Sorozat c. számából: „lecsúszol, hogy verset írhass”.

Ha elfogadjuk ezt a felvetést, akkor talán logikusnak tűnik az a következtetés is, hogy ha az ember szarul van, akkor saját magával (saját maga bajával) van elfoglalva, így könnyen az önzőség is teret nyerhet.

A belső magány pedig igen durva, önző párkapcsolatokat eredményezhet. A Holnap hajnalig c. szám valami ilyesmit jelent számomra. Elnézést kérek azoktól, akiket zavarnak a durva szavak. Nem mindig visszafogottan használom őket, mert így jobban tudom az érzelmi szélsőségeket érzékeltetni.

 

Programajánló