Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2011. december 28. szerda 08:00

Szilveszteri babonák

Írta: 

Manapság e-mailben szervezzük a szilveszteri partyt, folyamatosan tudósítunk a FB-on arról, hogy hol járunk, mit csinálunk, és elsején első dolgunk az éjszakáról készített fotó-videós összeállítást feltölteni a youtube-re.

(Déd)(nagy)apáink fiatalkorában is volt duhajkodás, hangoskodás, eszem-iszom, de akkoriban a paraszti és/vagy szocialista kultúra elemei (szalmakazal, gémeskút, Moszkvics, bakelitlemez) szolgáltatták a hátteret a bulihangulathoz.

Változnak az idők, a babonák azonban konokul tartják magukat. Nézzük hát, mire kell nagyon vigyáznunk szilveszter éjjelén, és újév első napján.

Éjfélkor a koccintás, a jókívánságok ne maradjanak el. Távol lévő szerelmesek ilyenkor egy kicsi pezsgőt öntsenek ki a földre, mielőtt a többiekkel koccintanának, hogy a kedvessel egész évben együtt maradjanak. Egyes hagyományok szerint ez azért is hasznos, mert ha ilyenkor valamit kiöntünk a földre, akkor „dől a lé” egész évben. Elsején figyeljünk arra, hogy látogatáskor – udvariasság ide vagy oda – először ne a hölgyek menjenek be az ajtón, és ne ők kívánjanak „Boldog új évet!”mert ez balszerencsét jelent a háziakra nézve.

Az év utolsó napján fogadalmakat teszünk. Ne rugaszkodjunk el nagyon el a valóságtól, ugyanis a fogadalom betartását már elsején el kell kezdenünk, hiszen ahogyan az első nap telik, úgy fog eltelni az egész év is. Ezért, ha valaki le akar szokni a dohányzásról, az elsején felébredve ne nyúljon másnaposan, rutinszerűen a cigi után…

A hangoskodás régen is szokás volt, és szokás ma is. Napjainkban talán a fiatalok exhibicionizmusa váltja ezt ki, régen azért hangoskodtak, hogy elűzzék az óév rossz szellemeit, nehogy az újévbe is velünk tartsanak. (Ugyanezen okból viseljünk álarcot is.) Régen kolomppal, kereplővel keltettek zajt, nekünk anyósnyelv, kürt, petárda áll rendelkezésünkre.

Az év utolsó és első napján kerülni kell a mosást és a teregetést, mert ez nem hoz szerencsét, sőt egyes vélekedések szerint valaki halálát okozhatja. A szemetet se ezeken a napokon vigyük ki/le, mert azzal kidobjuk a szerencsét a házból.

Ha otthon töltjük a szilvesztert, akkor mindenképpen jósoljunk. Olvasszunk fel gyertyaviaszt, öntsük hideg vízbe, és a megdermedt viasz alakjából jósoljuk meg, mit hoz a jövő. Kisgyerekekkel bájos, haverokkal szexuális töltetű formákra számíthatunk.

És végül, de nem utolsó sorban: az ételek. Újév első napján sertéshúst apró szemes körettel kötelező fogyasztani. Azért kell malac- vagy disznóhúst ennünk, mert előtúrja, előre viszi a boldogulásunkat az újévben. A sok apró szem (lencse, bab, borsó) pedig a sok pénzt, a gazdagságot jelképezi. Baromfit, vagyis lábas jószágot tilos enni, mert elkaparja, hátráltatja a szerencsét és a gazdagságot. Halat szintén ne együnk, mert az meg elúszik a jólétünkkel.

Étvágygerjesztésnek néhány recept: malacsültek, lencsesaláta, szilveszteri bólé.

 

Fergeteges hanulatot harmincegyedikére, macskajajmentes ébredést elsejére!

 

Bort, búzát, békességet,

jólétet, egészséget, optimizmust,

fityiszséget az új évre mindenkinek!

Kapcsolódó elemek

Programajánló

Ajánló

 • Egyszerűen bonyolult
  Egyszerűen bonyolult Mióta újra a szingli lányok táborát gyarapítom, elég sok időm volt azon gondolkodni, vajon cselekedeteim mennyire befolyásolták párkapcsolataim alakulását. Vannak eleve elrendelt dolgok? Akkor is minden így alakult volna előbb vagy utóbb, ha nem bonyolítok mindent túl? Nálam…
 • Hajnali gondolatok
  Zsenge korom ellenére viszonylag változatos életet tudhatok már magam mögött. Megtapasztaltam milyen a kényelmes és milyen a túlfeszített életmód. És milyen, amikor az ember még hajnalban indul dolgozni. És ezt határozottan nem panaszként mondom. Észrevettétek már mennyivel másabb minden hajnalban?
 • Különleges gyerekfotók
    Ugye mindannyian imádjuk a meghökkentő, bájos, vidám, színes, elgondolkodtató, különleges képeket? Naná! Még jobb  lehet azonban, ha ezeknek a képeknek Te vagy a modellje, gyerek vagy, szabadon rosszalkodhatsz, apu meg alkot. Íme Jason Lee kreativitásának végeredménye:  
 • A tökéletes nő
  Lassan, akármerre is nézek, mindenhol arra találok tippeket, hogyan legyünk még szebbek, még jobbak, még szórakoztatóbbak, egy szóval tökéletesek a másik nem számára. Mit együnk, mit viseljünk, hogyan viselkedjünk… Elméletek százai látnak napvilágot újra meg újra, melyeket aztán vagy alátámaszt…
 • 6 ok arra, hogy örülj a hőségnek
  Bár a júniusi időjárás szeszélyesebb, mint a májusi, de arra talán senki nem számított, hogy melegrekord döntögetős, aszfaltolvasztós napokban lesz részünk, alighogy elkezdődik a nyár. És pillanatnyilag lehet, hogy éppen az esőfelhők állnak vezetésre, de jön még kutyára kamion, vagy…