Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2013. július 05. péntek 13:16

Vakáció munka mellett

Írta: 

Jaj, azok a régi nyarak, amikor 6-8 héten keresztül az volt a legnagyobb problémám, hogy melyik könyvet olvassam el, melyik táborba menjek, mikor találkozzak a barátaimmal egy közös játékra, és mikor induljak el a fagyizóból, hogy hazaérjek a Váratlan utazás soron következő epizódjára. Jó pár éve a nyaraim munkával telnek, amivel úgy általában nincs is problémám, inkább a régi nyarak hangulata az, ami hiányzik.

No, de ki mondta, hogy nem lehet vakációzni munka mellett is? Most nem a nyaralásra, pihenésre gondolok, ami egy szerencsés esetben két hét a nyárból, hanem olyan programokra, melyek hangulatukban a régi nyarakat idézik meg. Összeállítottam magamnak egy listát, nehogy megfeledkezzek a rohanó hétköznapokon a vakációs feladataimról.

1. olvasás

Régen sokkal több időm volt olvasni (vagy többet csináltam magamnak). Az elmúlt években rohamosan csökkent az éves könyv kapacitásom. Volt olyan év, amikor 15 könyvet is kivégeztem, most meg… Inkább mélyen hallgatok. Idén nyáron először is befejezem a hónapokkal ezelőtt elkezdett könyvet (Endrei Judit: Kemény üzenetek), majd jön egy kis Agatha Christie (Távol telt tőled tavaszom), és végül Bambi. Ez nem vicc. Tényleg elolvasom, de legalább németül.

2. sorozatok

A nyári szüneteim meghatározó résztvevői voltak minden évben a kosztümös filmek. Anne a zöld oromból, Váratlan utazás, Büszkeség és balítélet, Kisasszonyok, Jane Eyre és még sorolhatnám. Mivel ezeket már százszor láttam, és fogom még százegyszerre is, új sorozatot választok, amit még nem láttam. Ez lesz a Hölgyek öröme.

3. nyári tábor hangulat

Ha nem is egy egész hétre, de egy napra, egy délutánra át akarom újra érezni a nyári táborok hangulatát. A szokásos baráti összejöveteleket kicsit felrázva, tervezek tollasozós, zsákban futós, lufi fújó versennyel egybekötött piknikezést és retró társasjátékozós (Ki nevet a végén?, Gazdálkodj okosan) pizza partit is.

4. alkotás

Gyurmázás, festés, színezés. A jó ég tudja, mikor foglalkoztam utoljára bármelyikkel is. Ez szomorú. Soha nem voltam nagy alkotóművész, de anno, még ha egyszerű eszközökkel is, de gyakran fejlesztettem a kézügyességem és a kreativitásom. Persze, akad most is olyan feladat, amiben hagyom magam kibontakozni, de nem tudatosan. Találtam egy érdekes weboldalt a jobb agyféltekés rajzolásról, és minél többet olvasom, annál inkább tetszik. Kicsit elmélyülök a témában, ez lesz az idei nyaram gyurmázása.

 

A listát még hosszasan folytathatnám, de első ránézésre bőven elég lesz ennyi is. Igazán színes nyári napoknak nézek elébe, munka mellett is. Nos? Hogy néz ki a ti vakációs listátok?

 

Kapcsolódó elemek

Programajánló

Ajánló

 • Miért nem udvarolnak manapság a férfiak?
  Előre le szeretném szögezni, hogy senkit nem szeretnék provokálni. Na jó, de! Mert miért nem udvarolnak manapság a férfiak???  
 • A szódabikarbónáról
  Gyerekkoromból annyi maradt meg a szódabikarbónáról, hogy nagy családi ebédek után valakinek mindig szüksége lett egy pohár vízben feloldott szódabikarbónára, így hamar tudatosult bennem, hogy ez a fehér por jó a túlevés okozta hasfájásra (röviden: gyomorégés). Aztán teltek-múltak az évek, és…
 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy vért adhatsz
  A véradás mindenkiből más-más reakciót vált ki. Van tudományos megközelítés, karitatív, szükséges rossz, ellenkezés és totális elutasítás. A hasznosságát azonban senki sem kérdőjelezheti meg. Ha eddig nem tudtad, hogy miért is kellene önszántadból, rendszeresen megcsapoltatnod magad, akkor íme hat ok.…
 • Hova tart a világ?
  Hova tart a világ?....Mit old meg az erőszak?....Hogyan képes valaki ilyet tenni?... Ezek a szavak, gondolatok futnak végig az ember fején, amikor a tegnapihoz hasonló szörnyűség történik. Így ismeretlenül is megrázó. Bele sem tudok gondolni, hogy mit érezhetnek a hozzátartozók.…
 • Utazás az élet
  Vannak olyanok, akik irtóznak a nagyobb utazások vagy költözködések gondolatától. És vannak, akiknek az életet jelentik. E két véglet között az arany utat járó réteg, akik, ha úgy hozza az élet, költözködnek, de önmaguktól nem keresik az ilyen lehetőségeket. Detti…