Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2013. július 05. péntek 13:16

Vakáció munka mellett

Írta: 

Jaj, azok a régi nyarak, amikor 6-8 héten keresztül az volt a legnagyobb problémám, hogy melyik könyvet olvassam el, melyik táborba menjek, mikor találkozzak a barátaimmal egy közös játékra, és mikor induljak el a fagyizóból, hogy hazaérjek a Váratlan utazás soron következő epizódjára. Jó pár éve a nyaraim munkával telnek, amivel úgy általában nincs is problémám, inkább a régi nyarak hangulata az, ami hiányzik.

No, de ki mondta, hogy nem lehet vakációzni munka mellett is? Most nem a nyaralásra, pihenésre gondolok, ami egy szerencsés esetben két hét a nyárból, hanem olyan programokra, melyek hangulatukban a régi nyarakat idézik meg. Összeállítottam magamnak egy listát, nehogy megfeledkezzek a rohanó hétköznapokon a vakációs feladataimról.

1. olvasás

Régen sokkal több időm volt olvasni (vagy többet csináltam magamnak). Az elmúlt években rohamosan csökkent az éves könyv kapacitásom. Volt olyan év, amikor 15 könyvet is kivégeztem, most meg… Inkább mélyen hallgatok. Idén nyáron először is befejezem a hónapokkal ezelőtt elkezdett könyvet (Endrei Judit: Kemény üzenetek), majd jön egy kis Agatha Christie (Távol telt tőled tavaszom), és végül Bambi. Ez nem vicc. Tényleg elolvasom, de legalább németül.

2. sorozatok

A nyári szüneteim meghatározó résztvevői voltak minden évben a kosztümös filmek. Anne a zöld oromból, Váratlan utazás, Büszkeség és balítélet, Kisasszonyok, Jane Eyre és még sorolhatnám. Mivel ezeket már százszor láttam, és fogom még százegyszerre is, új sorozatot választok, amit még nem láttam. Ez lesz a Hölgyek öröme.

3. nyári tábor hangulat

Ha nem is egy egész hétre, de egy napra, egy délutánra át akarom újra érezni a nyári táborok hangulatát. A szokásos baráti összejöveteleket kicsit felrázva, tervezek tollasozós, zsákban futós, lufi fújó versennyel egybekötött piknikezést és retró társasjátékozós (Ki nevet a végén?, Gazdálkodj okosan) pizza partit is.

4. alkotás

Gyurmázás, festés, színezés. A jó ég tudja, mikor foglalkoztam utoljára bármelyikkel is. Ez szomorú. Soha nem voltam nagy alkotóművész, de anno, még ha egyszerű eszközökkel is, de gyakran fejlesztettem a kézügyességem és a kreativitásom. Persze, akad most is olyan feladat, amiben hagyom magam kibontakozni, de nem tudatosan. Találtam egy érdekes weboldalt a jobb agyféltekés rajzolásról, és minél többet olvasom, annál inkább tetszik. Kicsit elmélyülök a témában, ez lesz az idei nyaram gyurmázása.

 

A listát még hosszasan folytathatnám, de első ránézésre bőven elég lesz ennyi is. Igazán színes nyári napoknak nézek elébe, munka mellett is. Nos? Hogy néz ki a ti vakációs listátok?

 

Kapcsolódó elemek

Programajánló

Ajánló

 • Az exek árnyékában
  Az exek árnyékában Hétvégén kezembe került egy roppant bölcs női magazin. Ez már önmagában is nagy szám, mivel nem igazán szeretem ezeket. Mindig jókat mosolygok azon, amikor azt látom, hogy nekem egy női színes-szagosból kéne tudnom, hogy mitől jó a pasimnak az ágyban,…
 • Irigység
  Irigység Bizonyára mindannyian ismeritek ezt az érzést. Hazudna az, aki azt állítaná, hogy soha senkire vagy semmire nem volt még irigy. Ez már gyerekkorban kezdődik, amikor rájövünk, hogy a szomszéd kislánynak már görkoris Cindy-je van, nekünk meg még csak a sima…
 • Végre miénk négy nap!
  Mihez kezdjünk magunkkal a négynapos hétvégén? Idén nem volt még ekkora jóban részünk, négy teljes napig élvezhetjük a hétvégét. És ez a hétvége aztán nem fukarkodik programokkal, élményekkel, ünnepekkel. Egy szavunk sem lehet, mindenki megtalálhatja a hitének és hangulatának megfelelő…
 • Európa legjobb karácsonyi vásárai
  Fények és színek kavalkádja, kürtöskalács és forralt bor illata, feldíszített fenyőfa - Európa szerte nyílnak a karácsonyi vásárok. Az adventi készület részeként most ezekből válogattunk.
 • 6 ok arra, hogy örülj annak, ha kockafej a pasid
  Bill Gates-t nem feltétlenül a külsejéért szeretik a nők. Ha néha úgy érzed, hogy a te pasid is inkább hasonlát rá, mint Brad Pitt-re, akkor is szerencsésnek érezheted magad. Naná, hogy geek barátnőnek is lenni jó dolog. 6 ok arra,…