Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Utolsó kommentek

2012. április 03. kedd 08:00

Mert minden csak nézőpont kérdése

Írta: 
Néha magam is megdöbbenek azon, hogy mennyire érdekes az emberek hozzáállása bizonyos dolgokhoz. Magyarországon meg aztán különösen. Időnként azt veszem észre, hogy mi igazából imádunk panaszkodni, és mikor mindenki sír-rí, hogy minden rossz, akkor meg azért nyígunk, hogy mindenki erről panaszkodik.
 
Valahogy úgy ragaszkodunk ehhez a szokásunkhoz, mint bármelyik másik káros szenvedélyünkhöz: a cigihez, a drogokhoz, az alkoholhoz, vagy a képzelt betegségeinkhez. És hogy miért tesszük mindezt? Mert biztonságérzetet ad nekünk, benne ülünk a jó meleg büdösben, de legalább ennek a bűzét már megszoktuk, ismerjük és kint meg lehet, hogy nincs ugyan büdös, de valószínűleg hideg van.
 
Ilyen a magyar emberek zöme. Az egyik legjobb példa erre pont a családomban akad. Kedves közeli hozzátartozóm valóban igen nehéz élethelyzeten megy most át, de bármi is történjék vele, a jót valahogy képtelen észrevenni, a rossz miatt meg folyamatosan, szüntelenül siránkozik. Igazából bárhogy is próbálunk rajta segíteni, odaadtuk már a Titok című könyvet, minden negatív mondatát igyekszünk valami pozitívval ellensúlyozni, de semmi sem nyitja fel a szemét. Aztán rájöttem, hogy hiába minden görcsös igyekezetem, ha ő nem akarja a dolgok és az élet szépségét meglátni, akkor én aztán fejen is állhatok, akkor sem lesz jó semmi. Utazhat bármilyen gyönyörű helyre, lehet bármilyen jó társasággal, érhetik bármilyen szuper meglepetések, ő akkor is csak a hibát fogja látni. Valahogy ez lett a védjegye, a férfi, akivel mindig csak valami rossz történik, az örök peches, a szerencsétlen.
 
Pedig igazából lehetne máshogy is. Csak az a fene nagyhelyzet, hogy jól érezni magunkat mindig kőkemény munka és tudatformálás kérdése. Pont úgy, ahogy szépnek és csinosnak lenni is munka, mert még a legnagyobb világsztárok sem úgy kelnek fel reggelente, hogy arcbőrük hibátlan, testalkatuk kifogástalan, sehol egy táska vagy egy narancsbőr, a hajuk már frizurába belőve, stb. Bizony, a belső jólétünkért is rengeteget kell dolgozni, sőt, szerintem sokkal többet is, mint a külsőért. 
 
Néhány hete arról beszélgettünk egy nagyon bölcs barátnőmmel, aki szintén túl van néhány igen húzós élethelyzeten, hogy igazából minden választás kérdése. Én ugyan finomítok ezen egy kicsit, hiszen nem gondolom, hogy például a szeretteink elvesztése a mi választásunk lenne, de az igen, hogy mit kezdünk az élet által elénk dobott problémákkal, kihívásokkal. Amióta átrágtuk magunkat ezen, tudatosan figyelem az ismerősi körömet és azt kellett megállapítanom, hogy igen, a többség élvezi a mártírkodást. Itt van például az a lökött barátosném, aki képes volt kitalálni, hogy csak azért, mert a magánélete most nincs a toppon, inkább egyedül tölti a szép, kerek évfordulós (azaz tizennyolcadik) szülinapját, annak ellenére, hogy szervezhetne magának is bulit, vagy engedné, hogy megszervezzem én. 
 
Vajon miért csináljuk ezt? Miért jobb dagonyázni az önsajnálatban? Miért szeretünk inkább mártírnak lenni, semmint boldognak? Még mindig ciki, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben? Esetleg nem szeretjük, ha irigyek ránk? 
 
Bárhogy is legyen, tartsatok velem! Higgyétek el, nem lesz olyan gyötrelmes, mint Blanka negyven napos édesség-böjtje! Szóval, a feladat az, hogy próbáljatok meg egy hétig, azaz hét kőkemény napig boldognak lenni. Na, de nem csak ám úgy ímmel-ámmal, hanem tényleg. Reggelente tessék hálát adni azért, hogy felébredtetek, még ha irtó korán is van. Aztán örüljetek annak, hogy van hova bemenni dolgozni, még ha a főnökötök, vagy a kollégátok, esetleg maga a munkátok is egy rettenet. De ebből vehettek aztán enni, ami szintén nagyon jó! Örüljetek neki, ha esik is az eső, elvégre a természetnek arra is szüksége van! Ha összevesztetek a párotokkal, gondoljatok bele, hogy milyen jó is, hogy itt van veletek és van kivel vitázni, majd persze kibékülni. Ha megbüntetnek, mert tilosban parkoltál, gondolj arra, hogy van autód, és ha épp azon mérgelődnél, hogy több százezernyi illetéket kell befizetned a lakásod után, akkor jusson eszedbe, hogy épp vettél egy lakást. 
 
 
Mert mindig van minek örülni, de tényleg, hiszen minden csak nézőpont kérdése!

Programajánló

Ajánló

 • Szépség és harmónia, avagy interjú a CsipkeDesign.hu-val
      Megismerkedésünk szinte egy véletlennek köszönhető, de amolyan 'szerelem első látásra' volt. Amikor Ágival, azaz a CsipkeDesign.hu egyik tagjával találkoztam, tudtam, hogy itt olyan energiák indulnak majd útjára, amiből sok különleges és jó dolog fog születni. És így is…
 • Home, sweet home!
    Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor költöznie kell. Ennek persze sok oka lehet, jó és rossz egyaránt, de mi optimisták vagyunk, tehát feltételezzük, hogy bármilyen indíttatásból is költözünk, az csak jobb dolgokat hoz majd az életünkbe.
 • Te is haver vagy!
  Aki olvas minket, az tudhatja, hogy a fityisz.com fő célja a világ lehető legpozitívabb bemutatása, megtalálni a mindennapi csodákat és örülni azoknak. Most ismét egy olyan dologról szeretnék írni, ami szerintem a maga nemében lenyűgöző. Mindenki számára nyilvánvaló tény, hogy…
 • Meglátta a medve az árnyékát
  Meglátta árnyékát a medve csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a népi meteorológia tapasztalatai alapján még hosszú tél várható.
 • Eger borrégió - Egri borvidék
    A 2000-es évre az egri borvidék borászai elkészítették az Ezredforduló Egri Bikavérét. Az alapanyagot 119 egri termelő 1997-es évjáratú bora szolgáltatta. 11.369 liter minősített vörösbort használtak fel az elkészítéséhez. Minden palack sorszámozott és eredetigazolással ellátott. A pinceműveleteket a borvidék…