Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Utolsó kommentek

2011. június 07. kedd 08:00

EFOTT 2011

Írta:  Dodo

efott 2011Gyöngyös, Baja, Dunaújváros, Zamárdi, Bélatelep, Pécs, Orfű, Velence, és még sorolhatnám. Ami közös bennük, hogy mindegyik otthont adott már valamelyik évben az EFOTT-nak. Ez az a fesztivál, ami mindig képes megújulni, ugyanis minden évben más város fogadja magába. Az 1976-ban Abaligeten megrendezett „találkozó” 350 látogatóval debütált, mára pedig már az egyik legsikeresebb hazai fesztivál. Idén Szolnokra esett a választás, pontosabban Tiszaligetre. Az elmúlt 10 évben nem rendeztek errefelé EFOTT-ot, úgyhogy remek alkalom lesz megismerkedni ezzel a környékkel július 12 és 17.-e között.

A Szolnok tüdejének nevezett Tiszaliget fás, parkos terület, tele sportolási és kikapcsolódási lehetőségekkel. Még csónakázó tó is van a közelben, ahol horgászni is lehet, aki esetleg ilyen módon akarná kipihenni az előző este fáradalmait. De azt gyanítom, hogy a közönség nagy része inkább a strandon fog akklimatizálódni. Hetijeggyel ingyenesen vehető igénybe a strand. Ha valamennyire már magunkhoz tértünk, meglátogathatjuk a Rauch Koncert Arénát, ahol idén is fellépnek minden délután a dumaszínházas fiúk, majd kezdődnek a koncertek, és a bulik, egészen hajnalig. Idén közel 300 fellépő szórakoztatja a közönséget, íme néhány név közülük: 5 Yards, A kutya vacsorája, AB/CD (AC/DC Tribute), Ámokfutók, Anima Sound System, Animal Cannibals, Apey and the Pea, AWS, Balkan Fanatik, Belga, Beliczai Balázs, Belmondo, Carbonfools, Copy Con, Compact Disco, Cozombolis, Csepregi Éva, Csík zenekar, Dévényi Tibi bácsi, DikiD, Dombóvári István, Doors Emlékzenekar, Erik Sumo feat Kiss Erzsi, Esti Kornél, Ez!Basic, Green Dye, HétkönaPI CSAlódások, Heven Street Seven, Hollywood Rose, Holtidő, Hősök, Insane, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Isten Háta Mögött, Janicsák Veca, Joe Cocker Cover Band, Jurij, Karaván Familia, Kiscsillag, Kiss Ádám, Kovács András Péter (KAP), Kovács Kati, Láma dalai, Magashelyi Underground, Maszkura és a tücsökraj, Mystery Gang, Neo, Ocho Macho, Óriás, P.A.S.O., Pál utcai Fiúk, Prosectura, Riddim Colony, Rise against, Road, Rock'n Roll Swindle, Quimby, Rómeó Vérzik, Rózsaszín Pittbull, SKA-Pécs, Subscribe, Superbutt, Supernem, Szandi, Tankcsapda, Takács Nikolas, Tesco Disco, The Idoru, The Kolin, Turbo, UFO, Vad Fruttik, Velvet Stab, Wolf Kati, Z.U.P., Zorall. Idén külföldi előadók is csatlakoztak a szokásos fesztiválzenekarok táborához. Fellép az Apollo 440, (Stop The Rock című számukat szinte mindenki ismeri) valamint tiszteletét teszi Haddaway is. A koncertek után pedig mindenkit sok szeretettel vár Dévényi Tibi bácsi a Szénsavas Kalinka Szifon Sátorban.

A legfurcsább kiírással a 0. napon találkoztam a programok között: fellép a Smile Rock Circus, akik egyszerre látják vendégül a színpadon Haddaway-t, Kovács Katit, Vastag Csabát, Király L. Norbit, az Animal Cannibals-t, és Fluor Tomit. (Halkan jegyzem meg, hogy a produkciót talán már csak Kiszel Tünde tudná még jobban feldobni). Kíváncsian várjuk, mi fog ebből kisülni!

Idén és a következő 3 évben a djuice lesz az EFOTT főtámogatója, így a fesztiválon, a djuice U26 színpadán, még nem ismert, feltörekvő bandák is felléphetnek. A hetijegyet pedig akár fél áron is megvásárolhatja az, aki djuice-os. Részleteket a kedvezményekről a www.efott.hu oldalon találhattok. A napijegy ára keddre (0. nap) 2490 Ft, szerdától-szombatig (1-4. nap) 5990 Ft. A hetijegy ára június 10-ig 16.990 Ft, június 11-től  18.990 Ft.

Az EFOTT immár 36 éve szórakoztatja a fiatalságot, egyrészt színvonalas zenei programokkal, másrészt megadja a lehetőséget, hogy megismerjük az egyes helyszínek kulturális értékeit, látványosságait, megkóstoljunk helyi specialitásokat, borokat. Az egyetlen fesztivál, ami minden évben képes arra, hogy meglepetéseket okozzon, kíváncsian várjuk hogy idén mit tartogat számunkra.

Programajánló

Ajánló

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy jön az ősz.
  Az ősz sajnos sokakban olyan kellemetlen emlékeket ébreszt, amilyen például a szél, a sár, az iskolakezdés, a csupaszodó fák, a megfogyatkozó napsütés. Nem is akarok vitatkozni azzal, hogy az őszben vannak kellemetlen részek. De! Mikor máskor, ha nem most kell…
 • Új év, új kezdet!
  Tegnap olvastam egy nagyon érdekes cikket arról, hogy az emberek többsége ünnepek után szakít a partnerével. Elgondolkoztam, hogy vajon miért is lehet ez.
 • Légy kreatív!
  Ikrek vagyok és bár sokféle horoszkóp sokfélét ír, az már egyszer biztos, hogy örök kíváncsi vagyok és kb. minden érdekel. Kipróbáltam már a néptáncot, a hip-hop táncot, a tűzzománcot, az üvegfestést, voltam már kórista és írok elég régóta, imádok biciklizni…
 • Párkapcsolaton belüli tisztelet
  Először is le szeretném szögezni, hogy az égegyadta világon semmilyen képzettségem nincs e téren. Egy hétköznapi nő hétköznapi gondolatait és vallomásait olvashatjátok majd itt, ebben a rovatban. A célom csupán az, hogy beszélgessünk azokról a dolgokról, ami mindannyiunkat érint: a…
 • RaM kulturális centrum Budapesten
  Új kulturális központ nyílt Budapesten a XIII. kerületben 2011. április 14-én. A Radnóti Miklós Művelődési Központ azonban nem csak a kerületben, illetve a fővárosban élőket csábítja változatos programokkal, a vidéki és külföldi turistáknak is széles kulturális kínálattal kedveskednek.