Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2012. augusztus 15. szerda 16:13

Csináld magad! - A kenyérsütés

Írta: 

Augusztus huszadikán ünnepeljük az államalapítás és néhány évtizede (évszázada?) az új kenyér ünnepét. A héten az ország minden részén befejeződtek az aratási munkálatok, az idei búza minősége kiváló. Mikor hát, ha nem idén kell megpróbálkozni a házi kenyérsütéssel? Ha valakinek most az futott az agyán, hogy "Úristen! Most azt fogja írni, hogy építsek kemencét?!", azt megnyugtathatom, hogy a kenyérsütéshez nem feltétlenül szükséges kemence. Persze a hagyományok, a hangulat, a kenyér zamata megkívánná, de tekintettel kell lennünk a panelok adta lehetőségekre, tehát tökéletesen megfelel a sütő is.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a tradícionális értékekből sokat háttérbe szorított az internet, én úgy látom, hogy mindenkinek az életébe azt visz a világháló, amire igénye van. Az internetnek "hála" lehet pornót nézni, drogot vásárolni és bombát gyártani, de (nem is annyira) különös módon kenyérreceptet is találtam. Csak keresni kellett. Szóval ne hagyjátok magatokat behálózni, fordítsatok arra időt, amit fontosnak tartotok, ne pedig arra, amit elétek fúj a szél.

A kenyérsütés nem ördöngösség. Csak liszt, víz, só és élesztő kell hozzá. Amikor boltban vásárolunk kenyeret, akkor is csak olyat vegyünk, aminek ennyi összetevője van. Se több, se kevesebb. 

Ha elméleti embernek tartjuk inkább magunkat, és szeretünk elmélyedni a részletekben, akkor el kell olvasnunk, hogyan is működött a kenyérsütés dédnagyanyáink idejében. Ennek a tevékenységnek a csínját-bínját bizony el kellett sajátítania minden eladó sorba került leánynak.

Aztán, ha szeretjük a női magazinokból beszerezni a legtutibb infókat, akkor látogassunk a www.femina.hu oldalra, vagy olvasgassuk a Nők Lapja Cafét (Süssünk házi kenyeret; Három egyszerű kenyér - próbáld ki!).

Ha pedig a szakértőkben bízunk, akkor keressük fel a kenyérsütés saját blogját és honlapját.

Süssetek cipót, veknit, hosszúkásat, gömbölyűt, fehéret, barnát, egyszerűt, ízesítettet. Próbálkozzatok, és lakjatok jól! Jó munkát és kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

 

Programajánló

Ajánló

 • Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál
    Nem csalás, nem ámítás, ez a tavasz első hivatalos napja! Így aztán nem meglepő, hogy Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).
 • Közösségi kiskertek
  Írtunk már arról, hogy miért jó fát ültetni. Most arról írunk, miért jó úgy általában ültetni valamit. Ha most városlakóként továbblapoznál, mert azt hiszed, ez a téma a falvakban élőket és saját kerttel rendelkezőket érinti, akkor olvass tovább. Ugyanis a…
 • „There goes another one”
  Bizony, ez a pillanat is eljött. Ki-ki végiggondolhatja, mennyi élményt és emléket sikerült összegyűjtenie az elmúlt három hónapban és lassan itt az ideje azokat belepakolni a ’2011. NYÁR’ feliratú dobozba. Én is ezt teszem épp, ugyanis a tegnap esti zépés…
 • Új év, új kezdet!
  Tegnap olvastam egy nagyon érdekes cikket arról, hogy az emberek többsége ünnepek után szakít a partnerével. Elgondolkoztam, hogy vajon miért is lehet ez.
 • Karácsonyi asztaldísz
    Most hogy lassan itt a karácsony, a boltok telis tele vannak karácsonyi dekorációs árukkal: készen lehet venni adventi koszorút, karácsonyi ajtódíszt, gyertyatartót, asztali dekorációt, stb. Az egyik boltban 30 Ft-ért még szárított narancskarikát is láttam. Hát igen, akinek még…