Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Utolsó kommentek

2013. november 22. péntek 08:21

Adventi koszorú

Írta: 

Idén december elsején kezdődik advent. A megelőző években is igyekeztünk már nektek rengeteg tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan készülődjetek a karácsonyi ünnepkörre. Írtunk ötletet arra, hogy hogyan készítsetek adventi naptárathogyan döntsetek a műfenyő vs igazi fenyő kérdésbenhogyan vásároljatok úgy ajándékot, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön a pénzetekhogyan csomagoljatok környezettudatosanhogyan készítsetek karácsonyfa díszeket termésekbőlhogyan alakítsátok ki az ünnep színvilágát az otthonotokban és hogyan készítsetek asztali díszt az utolsó pillanatban. Ebben az évben az adventi koszorú készítéséhez adunk ötleteket. Természetesen a fenntarthatóság szellemében.

Kinyúlt pólóinkat, megmaradt textilcsíkjainkat hasznosíthatjuk újra, ha drótalapra felapplikálva gombolyagokként új életet lehelünk beléjük. A gombolyagok közé tehetünk PET-palackból zsugorított levél alakú díszeket, de ha ezt kihagyjuk, akkor is gyönyörű koszorúnk lesz. A teljes elkészítési módot itt találjátok.

 
Nem tudom, ti meddig bírjátok, de én novemberben már elkezdem eszegetni a nyáron elrakott befőtteket. Így november végére azért összegyűlik már néhány befőttes üveg. Ezek tökéletes alapot adnak az adventi koszorúnak, főleg kisgyerekes családokban, ahol a kisebbek nyugodtan gyönyörködhetnek az üvegbe helyezett lángokban. A befőttes üvegeket díszíthetjük szalagokkal, termésekkel.
 
 
Spárgát és papírt valószínűleg gyorsan találunk otthon. Ezeket a gyertyáinkkal színben összepárosítva, nagyon hangulatos koszorút készíthetünk. Forrás.
 
 
Ha miniatűr virágcserepünk nincs otthon, bármelyik kertészeti vagy barkácsboltban beszerezhetjük. (Így ugyan nem újrahasznosítunk, hanem nagyon környezettudatosak vagyunk, hiszen a cserép az egyik leginkább környezetbarát anyag.) A cserepeket aztán szintén nagyon változatosan dekorálhatjuk. Itt célszerű a letisztult, egyszerű vonalat követni, az illik leginkább a cserép hangulatához.
 
 
Ha már kertészeti vagy barkácsboltban jártok, akkor beszerezhettek egy téglát is. Ez tökéletes koszorúalapot ad a gyertyáknak. Díszíthetitek maradék selyempapírral, szalagokkal, gyöngyökkel.
 
 
Ha miniatűr virágcserép vagy tégla nem is, de egy tálca és néhány kavics biztosan akad minden háztartásban. Ezeket nem nagyon kell túlcifrázni. Tegyük a kavicsokat a tálcára, a kavicsok közé helyezzük el a mécseseket vagy gyertyákat, és kész is vagyunk. Természetesen alkalmazhatunk további díszítő elemeket, főleg ha figyelemfelkeltő, extravagáns koszorút szeretnénk.
 
 
A másik használati tárgy, ami biztosan akad minden háztartsában, az a konzervdoboz. Ezeket díszíthetjük festéssel, dekupázs technikával, lyukasztással. Kialakításuknak köszönhetően "koszorúalap" sem kell nekik, önállóan is megállják a helyüket.
 
 
 
Nagyon remélem, kedvet kaptatok az adventi koszorú saját kezű elkészítéséhez. Még több, mint egy hét áll rendelkezésetekre. Megéri időt és energiát fordítani rá, hiszen ezek a koszorúk sokkal hangulatosabbak, mint a szupermarketek polcairól sebtiben leemelt társaik. Kellemes időtöltést és aztán kellemes várakozást karácsonyig!
 
 

 

Programajánló

Ajánló

 • Mit akarnak a nők?
  Nem egy film és zene alapját adta már ez az egyszerű kérdés. És, igen. Ha messziről és felületesen szemléljük a férfi és nő igényei közötti különbségeket, valóban úgy tűnhet, mintha fényévnyi lenne a különbség a két nem között. Pedig valójában…
 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy jön az ősz.
  Az ősz sajnos sokakban olyan kellemetlen emlékeket ébreszt, amilyen például a szél, a sár, az iskolakezdés, a csupaszodó fák, a megfogyatkozó napsütés. Nem is akarok vitatkozni azzal, hogy az őszben vannak kellemetlen részek. De! Mikor máskor, ha nem most kell…
 • Boldog Karácsonyt!
  Kedves Olvasóink! Ezúton is kívánunk Nektek nagyon boldog és békés karácsonyt! A fityisz.com csapata
 • EFOTT jelentés 2011
  ...Végül is eltelt az idő, megérkeztem. A többiek már vártak a helyszínen. Szerencsére a sátram már állt, legalábbis messziről úgy tűnt, ám mikor közelebb értem, láttam, hogy egy kósza szellő is elfújná. A csajok előző este iszogatás közben állították fel,…
 • Boldog Új Évet Kívánunk!
  Kedves Olvasóink! Bármilyen hihetetlen is, ismét eltelt egy év. Ismét gazdagodtunk megannyi élménnyel, tapasztalattal, barátsággal, fájdalommal, szerelemmel, tudománnyal. Öregedtünk most egyet mi és a Fityisz.com is, ami persze csudajó! Reméljük, hogy idén is sok kedves, vicces, gondolat ébresztő, érdekfeszítő, hasznos…