Videó

A Hét 7enéje
BT - The Fast and the Furious theme

A "Halálos Iramban" filmsorozat első részének legszebb betétdalával szeretnék emléket állítani Paul Walkernek, aki Brian O'Connert, az illegális utcai autóversenyzővé vedlett nyomozót alakította. Tegnap, november 30-án 40 évesen elhunyt egy végzetes autóbalesetben, és a sors iróniája, hogy bár nem ő vezetett, egy utcai verseny- autónak minősülő Porschéban lelte halálát. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Utolsó kommentek

2013. november 22. péntek 08:21

Adventi koszorú

Írta: 

Idén december elsején kezdődik advent. A megelőző években is igyekeztünk már nektek rengeteg tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan készülődjetek a karácsonyi ünnepkörre. Írtunk ötletet arra, hogy hogyan készítsetek adventi naptárathogyan döntsetek a műfenyő vs igazi fenyő kérdésbenhogyan vásároljatok úgy ajándékot, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön a pénzetekhogyan csomagoljatok környezettudatosanhogyan készítsetek karácsonyfa díszeket termésekbőlhogyan alakítsátok ki az ünnep színvilágát az otthonotokban és hogyan készítsetek asztali díszt az utolsó pillanatban. Ebben az évben az adventi koszorú készítéséhez adunk ötleteket. Természetesen a fenntarthatóság szellemében.

Kinyúlt pólóinkat, megmaradt textilcsíkjainkat hasznosíthatjuk újra, ha drótalapra felapplikálva gombolyagokként új életet lehelünk beléjük. A gombolyagok közé tehetünk PET-palackból zsugorított levél alakú díszeket, de ha ezt kihagyjuk, akkor is gyönyörű koszorúnk lesz. A teljes elkészítési módot itt találjátok.

 
Nem tudom, ti meddig bírjátok, de én novemberben már elkezdem eszegetni a nyáron elrakott befőtteket. Így november végére azért összegyűlik már néhány befőttes üveg. Ezek tökéletes alapot adnak az adventi koszorúnak, főleg kisgyerekes családokban, ahol a kisebbek nyugodtan gyönyörködhetnek az üvegbe helyezett lángokban. A befőttes üvegeket díszíthetjük szalagokkal, termésekkel.
 
 
Spárgát és papírt valószínűleg gyorsan találunk otthon. Ezeket a gyertyáinkkal színben összepárosítva, nagyon hangulatos koszorút készíthetünk. Forrás.
 
 
Ha miniatűr virágcserepünk nincs otthon, bármelyik kertészeti vagy barkácsboltban beszerezhetjük. (Így ugyan nem újrahasznosítunk, hanem nagyon környezettudatosak vagyunk, hiszen a cserép az egyik leginkább környezetbarát anyag.) A cserepeket aztán szintén nagyon változatosan dekorálhatjuk. Itt célszerű a letisztult, egyszerű vonalat követni, az illik leginkább a cserép hangulatához.
 
 
Ha már kertészeti vagy barkácsboltban jártok, akkor beszerezhettek egy téglát is. Ez tökéletes koszorúalapot ad a gyertyáknak. Díszíthetitek maradék selyempapírral, szalagokkal, gyöngyökkel.
 
 
Ha miniatűr virágcserép vagy tégla nem is, de egy tálca és néhány kavics biztosan akad minden háztartásban. Ezeket nem nagyon kell túlcifrázni. Tegyük a kavicsokat a tálcára, a kavicsok közé helyezzük el a mécseseket vagy gyertyákat, és kész is vagyunk. Természetesen alkalmazhatunk további díszítő elemeket, főleg ha figyelemfelkeltő, extravagáns koszorút szeretnénk.
 
 
A másik használati tárgy, ami biztosan akad minden háztartsában, az a konzervdoboz. Ezeket díszíthetjük festéssel, dekupázs technikával, lyukasztással. Kialakításuknak köszönhetően "koszorúalap" sem kell nekik, önállóan is megállják a helyüket.
 
 
 
Nagyon remélem, kedvet kaptatok az adventi koszorú saját kezű elkészítéséhez. Még több, mint egy hét áll rendelkezésetekre. Megéri időt és energiát fordítani rá, hiszen ezek a koszorúk sokkal hangulatosabbak, mint a szupermarketek polcairól sebtiben leemelt társaik. Kellemes időtöltést és aztán kellemes várakozást karácsonyig!
 
 

 

Programajánló

Ajánló

 • Állatkáink
  Tudom, hogy eddig a Társas-játék című rovatba főleg párkapcsolati témák kerültek, de ma egy teljesen új kapcsolatról szeretnék Nektek mesélni. Egy olyan szeretetről, ami messze meghaladja az emberek egymás közötti önző és kisajátító érzelmeit
 • Budai várnegyed
  Sok kedvenc helyem van Budapesten, de ha össze kellene állítanom a saját TOP 10-es listámat, akkor az abszolút győztes biztos, hogy a Budai várnegyed lenne. Ahogy belépünk a várkapun, rögtön valami titokzatos világba érünk. Zegzugos sikátorok, szűk, macskaköves utcácskák (éljen…
 • EFOTT jelentés 2011
  ...Végül is eltelt az idő, megérkeztem. A többiek már vártak a helyszínen. Szerencsére a sátram már állt, legalábbis messziről úgy tűnt, ám mikor közelebb értem, láttam, hogy egy kósza szellő is elfújná. A csajok előző este iszogatás közben állították fel,…
 • 14 nap, 7 étterem - avagy Gasztrovat sokadik
  Kezdhetném hangzatos körmondatokkal, de a tények makacs dolgok: én egy zabagép vagyok. Imádok enni, és ezen jó szokásomról nem is kívánok lemondani. Egyszerűen döbbenetesnek tartom, hogy vannak emberek, akik számára a táplálkozás nem több, mint egy tankolás. Esznek, mert máshogy…
 • Megafaktor
  Azzal, hogy eljött az ősz, nemcsak a suli kezdődött meg, de a tévék is visszatértek a nyári szünet utáni normális kerékvágásba. És ezzel most már ténylegesen is megkezdődtek az énekes sztárokat kereső műsorok. Magyarország szerencsés, én mindig is mondom, hogy…