Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2010. május 25. kedd, 06:00

Mi kerüljön a tarisznyába?

Írta: 

Az egyik legnagyobb ajándékdömping időszaka közeledik. Igaz, hogy az érettségizők már elballagtak, de az óvodások, az általános iskolások, és a diplomaosztósok még csak ezután jönnek. Figyeljünk arra, hogy ne kapjon el minket a fogyasztói társadalom gépszíja. Ajándékozzunk értelmesen.
Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy bemennek egy giccsboltba, leemelnek egy olyan ajándéktárgyat a polcról, amin kalap meg talár van valamilyen nagyon lélekemelő idézettel, és ezzel az ajándékozás problémaköre meg is van oldva. Ne legyünk ennyire lusták vagy nemtörődömök, hiszen az ajándék nemcsak a megajándékozotthoz fűzűdő kapcsolatunkat jellemzi, hanem saját magunkat is. Nézzük meg, hogyan tehetjük minél zöldebbé az ajándékozást.


- Válasszunk mindenképpen olyan használati tárgyat, amit a megajándékozott biztosan hasznosítani tud majd. Ha néhány hónap múlva kidobja, akkor nem sok értelme volt sem a vásárlásnak, sem az ajándékozásnak. Bármelyik korosztályba tartozó ballagónak választunk is, valószínűleg nem fog számára megállni az élet papír-írószer fronton. Állítsunk neki össze egy csomagot környezetbarát irodaszerekből. A környezettudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni, ezért, ha az óvodásnak ilyen eszközöket vásárolunk, nem pedig a legfrissebben felkapott, de szeptemberre már a feledésbe homályába merülő sztárocska fotójával díszitett ceruzát, akkor megalapozhatjuk benne ezt az életszemléletet.
- Keressünk természetes alapanyagokból, itthon és kézzel készített termékeket, kézművesektől, iparművészeketől, hagyományőrzőktől. Egy egyedi ékszer; egy hosszú évekre strapabíró táska; egy, az eddigi vagy ezutáni élményeknek megfelelő fotóalbum nagyon szép ajándék.
- Legyünk tekintettel az életkori sajátosságokra. Kislányoknak természetbarát babaháznagylányoknak természetbarát vibrátorKisfiúknak környezetbarát űrhajónagyfiúknak környezetbarát szexuális segédeszközök. (Mivel az esküvők szezonja is javában dúl, a nagyoknak szóló ajándékok alkalmasak lány- és legénybúcsúkra is. Szerintem :-))
- Manapság kevesen vagyunk meg távirányító; fényképezőgép; kontroller; CD-, MP3-lejátszó nélkül. Ha ezek nem saját akkumulátorral, hanem elemmel működnek, akkor évente egy kisebb vagyont költhetünk elemekre. Vegyünk ajándékba jó minőségű akkumulátorokat töltővel, amivel egy elég komoly problémáját oldjuk meg az ajándékozottnak. És a környezetnek. Ma már kapható olyan, ami a napenergia segítségével végzi a munkáját, ami meg aztán főleg sokat takarít meg minden szempontból.
- Vásároljunk tárgyak helyett élményt. Jegy fesztiválra, koncertre, színházba, előadásra, kiállításra. Fizessük be az ünnepeltet bortúrára, vízi túrára. Kisebbeknek természetvédő tábor.
- Készítsünk mi magunk ajándékot.. Ha tudjuk a megajándékozottról, hogy problémát okoz neki elszakadni anyucitól, hogy nehezen tart rendet maga körül, akkor lepjük meg ezzel. Dekoráljuk olyanra, ami illik az ünnepelt személyiségéhez. Vagy készítsünk neki egy vicces kisfilmet arról, hogy hogyan látjuk eddigi pályafutását, vagy, hogy milyen karriert jósolunk neki. És természetesen a kézzel készíthető ajándékok tárháza végtelen. De azzal ne éljünk vissza, hogy csak azért, mert valamit kézzel készítünk, már szép is kell, hogy legyen. Adjuk a legjobbat magunkból. Ha nem tudunk kötni, akkor ne akarjunk a megajándékozott nevével díszített sálat kötni.
- A csomagolásra fektessünk nagy hangsúlyt. És öltöztessük úgy az ajándékot, ahogyan azt már karácsonykor megmutattuk nektek.
Kellemes bíbelődést és ajándékozást mindenkinek!

A kategória további elemei: « Olajfolt Palánták, sorakozó! »

hozzászólás  

 
0 #7 O. 2010-05-26 16:15
HB: úgy értem elem nélkül mire jó?? amúgy nyilván tudom, mert mások mesélték ;-):P:-)
Idézet
 
 
0 #6 HB 2010-05-26 13:58
O: Ezt nekem kéne megmondanom? ;-)
Idézet
 
 
0 #5 O. 2010-05-26 13:01
HB: dizájnos, de mire jó?? hogy megy ez elem nélkül?? Kedves S.Ernő: nemtom olvastad-e az Áronról szóló cikket, de Neki is el kellett ám jutni a Földközi-tengeren túlra, mire a rajongók adakozni kezdtek..szóval hajrá ;-)!
Idézet
 
 
0 #4 S. Ernő 2010-05-26 12:51
5 év alatt pont hogy rengeteget kamatozott az ajándékom!!! A vízitúra azóta már legalább egy MéderÁron-trippé nőtte ki magát.
Idézet
 
 
0 #3 HB 2010-05-26 08:17
Ez a természetbarát vibrátor nagyon dizájnos ! :-)
Idézet
 
 
0 #2 O. 2010-05-26 07:37
Olyanoknak, akiknek már vagy 5 éve le kellett vna diplomázniuk nem elég csak egy környezetbarát hátba veregetés egy még zöldebb 'Navégremán!Idej evót!!!' felkiálltással??? :P:D
Idézet
 
 
0 #1 S. Ernő 2010-05-25 17:06
Ismerek valakit, aki épp most fog diplomázni... khm-khm! A fesztiváljegy meg a belsőaksis mp3-lejátszó már megvan, az ánuszcsoki várhat még a szülinapomig, vizitúrát, plíz!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló