Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2010. július 23. péntek, 05:00

Milettvolnaha?

Írta:  O.

A hétvégén láttam egy filmet. A címét nem tudom, elég bárgyú kis film volt, de az alap mondanivalóját tökéletesen értettem. Egy nőről szólt, aki három gyermekes anyuka, él egy normális férj mellett, az élete szokványos, megszokott boldogságban telik. Egy nap azonban elkezd azon kattogni, hogy vajon mi lett volna, ha anno a középiskolás szerelmével marad. Végül aztán egész rápörgeti magát a témára, míg odáig nem fajul a helyzet, hogy felkeresi a pasit. És bár abban bízik, hogy a férfi már ronda, elhízott, sokgyermekes apuka, a kép, ami fogadja, megdöbbenti. A férfi sportos, izmos, álompasi, aki egyből rá is startol a főszereplő nőre, de aztán…

A többi dolog eléggé kitalálható. Nő végül nem tesz semmit, hiszen már van neki egy normális férje, boldog családja, és rájön, hogy az álmok sokszor úgy tökéletesek, ha csupán álmok maradnak. De vajon így van-e ez a valóságban is?

Gyors fejszámlálást végeztem, és megállapítottam, hogy kettő és fél ’milettvolnaha’-val rendelkezem. A fél azért van, mert ott nincs az a rettenetesen bosszantó érzés, hogy ’Ejj, ezt mért hagytam ki!?’, ott csupán egy ’Végülis, nem is lett volna rossz…’ szájízem maradt.

Van egy idézet, miszerint az ember nem azt bánja meg élete alkonyán, amit elkövetett, hanem azt igazán, amit kihagyott. Rövidke kis életemben, akárhogy is nézem, meg kell, hogy állapítsam, ez egy tökéletesen igaz mondás. Bizonyára sok hibát követtem már el, de egy sem ágyazta be magát annyira a tudatomba, mint egy makacs kis tüske az ember ujjában. A ’milettvolnaha’ a világ legalattomosabb kérdése, mert válasz sosincs rá, és akinek egy kicsivel is élénkebb a fantáziája, az gyakorlatilag überelni tudja a Gyűrűk Ura trilógia + Walt Disney összest és egy olyan sztorit gyárt belőle, hogy még Danielle Steel is sírva harapna a párnájába éjszakánként egy ilyenért.

Tehát, tegyük fel, hogy kb. 30 év alatt volt két ’milettvolnaha’-m. Az ugye barátok közt is 15 évenként egy. Ha átlagban 75 évet számolok egy embernek (ami a mai világban szerintem igencsak nagylelkű), akkor összesen 5 ilyen jut egy embernek. Öt ’milettvolnaha’ alapból nem is tűnik soknak, de ha azt veszem, hogy engem már ez a kettő is idegesít, a film főszereplőjét pedig még 20 év távlatából még az az egy is megmozgatja, azt kell, hogy mondjam, célszerű ezeket még idejében redukálni.

És hogy miért is veszélyesek ezek? Mert többet látunk belé a valóságnál, mert az embernek mindig az kell, ami nincs, mert az álmok mindig színesebbek a tényeknél, és mert legtöbbünkben ott lapul a kisördög, aki csak arra vár, hogy holmi tiltott szerető formájában előtörjön belőlünk. Hogy mi a megoldás?

1.    Ha szerencsénk van, és néha-néha szingliként vadászunk a nagyvilágban, akkor gyakorlatilag nem bonyolult: fel kell venni a kapcsolatot az ominózus egyénnel, vagy pedig kifürkészni, hogy mi is lett belőle.
2.    Ha nem vagyunk szinglik, akkor vagy van a kevésbé korrekt út, amikor letudjuk a sztorit egy laza félrelépéssel, vagy pedig tisztességesen játszunk és behúzzuk a strigulát a többi közé az ’ezahajómárelúszott-listánkra’.


Persze tudom én, hogy a dolog nem ilyen egyszerű, mert néha maradnak függőben lévő dolgok, nem csupán rég eltemetett történeteken rágódik az ember, és minden, ami még legalább kicsit is parázslik, az magában rejti a nagy lehetőséget. És azt is tudom, hogy az a néhány ’milettvolnaha’, az nem olyan sztori, amiken túllép az ember csak úgy. Azok gyorsabban jutnak el a szívhez, és okozhatnak nagyobb kárt, mint mikor öcsém belelépett egy döglött törpeharcsába. Másnap már rohanhattunk a kórházba tetanuszért, mert kúszott fel a lábán a vörös csík. Sajnos azonban ez a vörös csík nem állítható meg egyetlen injekcióval! Ezek azok a fertőzések, amik néha lebénítják a szívet, és csak kőkemény akarattal lehet újjáéleszteni.

Persze mondhatnám, hogy nem szabad keresni a kapcsolatot az ilyen alakokkal, akik belerántanak minket egy megoldatlan ’milettvolnaha’-ba, de vannak emberek, akik minden igyekezetük és makacs ’kötömazebetakaróhoz-magatartásuk’ ellenére is úgy vonzódnak egymáshoz, mint a mágnes két oldala.
Akkor vajon mi a Sors célja ezekkel a játékokkal? Sok dologban hiszek:

1.    Nincsenek véletlenek, és minden ember, akivel életünk során összefutunk, valamilyen üzenetet, vagy feladatot hordoz számunkra.
2.    Aminek meg kell történnie, az meg is történik, aminek pedig nem, az pont azért nem.
3.    A Sorsot nem lehet kijátszani. Ha valakit nekünk szánt, az a miénk is lesz, ha pedig nem, minden görcsös igyekezetünk is hiábavaló, úgysem.
4.    Minden embernek megvan a másik fele. És ha valóban megtalálta azt, akkor azt a másik is tudni fogja. Csak legyen elég türelme kivárni ezt mindkettőjüknek.

Mit szűrök le mindezekből?
1.    Várni kell!
2.    Mégse, mert ha az égiek nekünk szánták, akkor nem is kéne várni!
3.    De mégis, mert a türelem nagy erény.
4.    Mégse, mert ha tényleg hozzánk tartozna, valószínűleg nem idétlenkednénk egymással!
5.    Örüljünk annak, amink van!
6.    Menjünk az álmaink után!
7.    Jesssssssssssssssssssszusom, akkor most mivan????

Sajnos a film végül nem nyújtott számomra kellő és megnyugtató megoldást az ilyen helyzetek kezelésére, pedig biztos vagyok benne, hogy mindannyiótoknak volt már legalább egy ’milettvolnaha’-ja. Nos, kíváncsi vagyok arra, hogy Ti hogyan kezeltétek ezeket a helyzeteket, ezért akinek van kedve, mesélje el nyugodtan!

hozzászólás  

 
0 #3 Ladybird 2010-07-25 12:56
Szerintem igazából csak akkor kezdünk el agyalni a 'milettvolnaha' dolgon, amikor nem vagyunk elégedettek jelen életünkkel, máskülönben eszünkbe sem jut (legfeljebb negatív értelemben).
Ebből kiindulva a 'milettvolnaha'-nak tényleg nincs sok értelme, mert -ahogy wikiii is írta - a jelenben kell élni. Viszont a 'milenneha'-nak már sokkal inkább van. A jövőnket a jelenben határozzuk meg. :-)
Idézet
 
 
0 #2 wikiii 2010-07-23 18:02
nekem is van 2 milettvolnám, de ezek csak ilyen néha elagyal rajta az ember fajtából valók. nem az a nagyon durva dolog. de azért néha el szoktam rajta gondolkodni.

az a legjobb, ha nem gondol ilyenekre az ember, mert cska megkeseríti az életét.

éljünk inkább a jelenben, és gondolkodjunk a jövőn, a múlton már felesleges :-)
Idézet
 
 
0 #1 Gege 2010-07-23 07:42
Egen, ez a milettvolnaha elég szar tud lenni. Hülyeség is gondolkodni rajta, mert változtani úgy sem tudsz már az akkor döntésen
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Eldobható vagy kimosható?

  Nem mondunk újat azzal, hogy a gyerekekre az iskolában tanultak mellett a példamutatás van a legnagyobb hatással. Főleg a szülői példamutatás, hiszen ezzel a kezdetektől fogva találkoznak a gyerkőcök. Az iskolai tantervekben is egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatos nevelés,…

 • Mert minden csak nézőpont kérdése

    Néha magam is megdöbbenek azon, hogy mennyire érdekes az emberek hozzáállása bizonyos dolgokhoz. Magyarországon meg aztán különösen. Időnként azt veszem észre, hogy mi igazából imádunk panaszkodni, és mikor mindenki sír-rí, hogy minden rossz, akkor meg azért nyígunk, hogy mindenki…

 • Levél a Mikulásnak

  Levél a Mikulásnak Kedves Mikulás! Tudom, hogy rengeteg dolgod van, és már nagyban készülsz a jövő heti hatalmas melóra, de ha még nem pakoltál be abba a puttonyba, amit Magyarországra hozol, légyszi, előbb olvasd el a levelemet. Én már felkészültem az óriási édességmennyiségre,…

 • A tél slágere: korizás a Balcsin

  Ahogy néhány hete Melinda is megírta Budapesten koripályák tömkelege várja a jég szerelmeseit. A cikk nyomán, és köszönhetően egy kedves tízéves ismerősömnek ezen a télen már többször is volt korcsolya a lábamon. Mint nagy télisport rajongónak hatalmas örömöt jelentett, amikor…

 • Sopron borrégió - Soproni borvidék

  Sopron borrégió - Soproni borvidék Magyarország 22 borvidékét 7 borrégióba sorolták be. Kettő borrégióba csak egyetlen borvidék tartozik, egyik ilyen a Sopron borrégió, aminek csak a Soproni borvidék a tagja. Ha elkezdünk a Soproni borvidék után kutakodni szinte mindenhol megjegyzik, hogy a soproni az egyik legrégebbi borvidékünk. Konkrétabban a kelták és az…