Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2010. augusztus 11. szerda, 05:00

Ha ágyúval nem lehet verebet fogni, akkor gránáttal sem lehet virágot ültetni?

Írta: 

Gerillakertészet

 

Napjainkba közterületen törvénybe ütköző engedély nélkül növényt ültetni? Ha nem viselsz közterületfenntartós láthatósági mellényt, és elkezdesz gyomlálni a parkban, mindenki száj tátva áll meg melletted? Na és! Hála annak a tudatnak, hogy a gerillakertészet nemes küldetésének teszel eleget, lepereg rólad minden negatív megjegyzés.

 Itt megtudhatjuk, hogy honnan ered ez az egész, illetve gyakorlati tanácsokat is kapunk arra az esetre, ha a cikk végigolvasása után hanyatt-homlok rohannánk illegálisan ültetni. A pazar cuccok honlapján megtalájuk azt az eszközt, ami az ásó-kapa-lapát kombó mellett elengedhetetlen a trendi gerillakertészkedéshez. A gerillakertészkedésnek természetesen már tipikusan magyaroszági színezetű oldala is kifejlődött, nevezetesen a "kátyúba virágot".

Szerintem nemcsak minden embernek, hanem minden országnak is megvan a maga keresztje. Magyarországnak ez a kátyú. Valószínűleg ott rontottuk el, hogy el hágón keresztül érkeztünk, ezek után persze, hogy mindenhol ilyen kis hágóra emlékeztető mélyedések kísérik végig egész államevolúciónkat. A kátyús utak miatt érzem valahol jogosnak, hogy a balkánhoz tartozónak gondolnak minket. De nekem a balkánról mindig Kusturica filmjei meg Goran Bregovic zenéi jutnak eszembe, úgyhogy semmi sértőt nem találok ebben a besorolásban. És mivel vezetni sem vezetek, ezért a kátyúk sem érintenek olyan érzékenyen, mint a mindennapi sofőröket, de persze maximálisan meg tudom érteni a felháborodást. És megérti ezt más is, olyannyira, hogy megjelenési lehetőséget ad mindenkinek, aki azon munkálkodik, hogy a kátyúk virággal teljenek meg. Ha ilyen tettre ragadtatnánk magunkat, akkor ne felejtsünk fényképezőgépet vinni magunkkal. Zöldülj, Magyarország!

Kapcsolódó elemek (címke szerint)

hozzászólás  

 
0 #3 detti 2012-03-20 12:47 Idézet
 
 
0 #2 detti 2010-08-11 17:59
Közi, Gege, hogy népszerűsíted a pozitív gondolkodást! Mindenkinek így kellene a kátyúkhoz hozzá állnia. :-)
Idézet
 
 
0 #1 Gege 2010-08-11 08:33
Hmmm... Most, hogy írtad a kátyúk és a Vereckei hágó közti párhuzamot teljesen más szemszögből látom ezt a kérdést! A kátyú nemzeti kincs! :-)

És hajrá gerillakertésze t!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló