×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 64

Print this page
Wednesday, 25 August 2010 05:00

A környezettudatos SZIN

Written by

Nem azért kezdjük ezzel a szemponttal az élménybeszámolót, mert a cikk írója ezt tartja a legfontosabbnak, hanem azért, mert ez a szempont már akkor is érvényesül, amikor a fesztiválozók készülődnek, utaznak a SZIN-re, illetve a fesztiválszervezők reményei szerint - ha tavaly mindent jól csináltak, akkor - tavaly óta már mindenki úgy él, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, és a SZIN-re rutinos zöld fesztiválozóként érkezzen vissza.
Ha valaki csak a rangos, nemzetközi elismeréseknek hisz, akkor őket megnyugtathatjuk azzal, hogy a SZIN megkapta a Greener Festival díját, ráadásul első magyarországi fesztiválként.


Ha valaki a tapasztalatoknak hisz, akkor én személy szerint elmondhatom, hogy a riksák a nap minden szakaszában várták a hazaindulni vagy a városba kirándulni vágyó fiatalokat, és mindig újult erővel hajtották őket a "zsokék"; hogy én is az éjszaka tömegközlekedési eszközökkel jártam haza, nem pedig taxival; hogy én személy szerint részt vettem abban az akcióban, ahol mindenkit arra buzdítottak, hogy ne vásároljon, hanem cseréljen ruhadarabokat a SZIN ideje alatt ezzel is csökkentve az ökológia lábnyomot (azóta is hordom az ott beszerzett rózsaszín trikómat); hogy több olyan előadáson is részt vettem, ahol a fenntarthatóságot sok szempontból megközelítették, átbeszélték.
Ha valaki a szervezők szavának hisz, mert mégis csak az a tuti, akkor olvassátok a honlapot.
Ha valaki a netes társadalom szavára ad, akkor olvassátok a következő oldalak híradását, véleményét: alternativenergia; szelektiv blogter; index.


Szóval, ha CO2 kibocsájtó közlekedési eszköz tulajdonosa vagy, szabadulj meg tőle; ha dohányzol, akkor szokj le (na jó, egy kevés zöld maradhat); ha eddig hetente gyarapítottad a ruhatárad különféle trendi kiegészítőkkel, akkor az ezek beszerzésére fordított időt, pénzt, energiát ezentúl fordítsd cserepes virágok és csemeték vásárlására, ajándékozására, gondozására. Legyél ízig-vírig SZIN-es egyéniség, és fogj neki így az előtted álló hétnek!

Latest from

Related items