×

    Warning

    JUser: :_load: Unable to load user with ID: 64

    Thursday, 18 November 2010 08:00

    Pornó és virágok

    Written by

    - Írnom kell egy cikket reggelig! Segíts már, miről írjak?
    - Írj az akváriumunkról – válaszolta a barátnőm.
    - Mégis minek írjak egy akváriumról?
    - Akkor írj Párizsról!
    - Miért pont Párizsról – kezdtem elveszíteni a türelmemet -  még nem is voltunk ott! Figyelj, felejtsd el a lányos témákat, én fiú vagyok. Mondj valami fiús témát!
    - Oké – bökte oda azzal a hangsúllyal, amiből azonnal világossá vált számomra, hogy minden reményem odaveszett egy normális válaszra. - Autós pornó. - Mindketten azonnal elkezdtünk röhögni, mert tudtuk, hogy egy nagyon sarkított sztereotípiát hallottunk, de a poén ült. Autós pornó. Hát ez a mi gondolatvilágunk kvintesszenciája a nők szerint. Egyszerű, felszínes... és kicsit tapló.


    Eszembe is jutott egy másik beszélgetésem a mai napról. Épp egy középkorú nőt kalauzoltam a városban, mikor a Deák Ferenc térre érvén egyszer csak megszólalt:
    - Itt már jártam ma. - Próbáltam elkapni a tekintetét, hogy megtudjam, melyik épületet ismerte fel, de ő a földet nézte.
    - Honnan tudod? – hitetlenkedtem.
    - Itt nőnek a lila és a fehér virágok. Az azt jelenti, hogy az ott szemben a metrólejáró. Igazam van?
    - Igazad van – képedtem el. - El is felejtettem, hogy egy nővel beszélgetek. Én észre sem vettem a virágokat – mondtam, mire elkezdett mosolyogva bólogatni:
    - Ez a baj a férfiakkal. Sosem gondolnak a virágokra. Pedig egy csokor virággal óriási örömet lehet szerezni egy nőnek.
    - Na, éppen ezért veszek olyan ritkán virágot – vetettem oda és egyből tudta, hogy viccelek. - Minél gyakrabban vennék, annál kisebb hatást érnék el vele.
    - Nehogy azt hidd! Rendszeresen kéne virágot venned.
    - Az évi egy is rendszeres, nem?
    - Havonta kell.
    - HAVONTA??? Az kizárt. Az túl sűrű. És mi van, ha egyszer elfelejtem? Egyből jönne a kérdés, hogy már nem szeretem-e.
    - Hát igen, ezzel óvatosan kell bánni, de a megoldás egyszerű. Jegyezd meg, hogy a fizetésnap virágnap! Nem lehet elrontani.
    - Különben is, már olyan régen nem vettem virágot, hogy ha most hazaállítanék egy csokorral, a barátnőm azt hinné, megcsaltam. Vagy hogy meghalt valaki. Vagy még rosszabb: hogy meg akarom kérni a kezét. Látom magam előtt, ahogy meglátja a csokrot és már nyújtja is a gyűrűsujját:
    „- Nyuszi, hoztam nek...
    - IGEEEEEN!!!!!” Nekem nem kell ez a macera. Ez túl veszélyes. Olyan régóta végzem a virág-nem-vásárlást, hogy egy esetleges rózsaszál megjósolhatatlan következményekkel járna. Szerintem ha legközelebb virágot veszek a barátnőmnek, futárral küldetem ki neki. De meghagyom a futárnak, hogy tegye le a virágot az ajtó elé, kopogjon be, aztán fusson, amerre lát. Ki tudja, milyen intenzitású érzelmek törnek ki majd a barátnőmből ennyi virágtalan idő után. Lehet, hogy előtte evakuáltatom a háztömböt is.
    - Igazad van, Ernő – adta fel sétapartnerem ezt az egyébként ártatlan és komolytalan vitát – lehet, hogy jobb, ha te nem veszel virágot a barátnődnek.

    Hát ennyi. Ennyi a különbség a között, amit a nők gondolnak a férfiakról és viszont. Mi vagyunk az egyszerűség és a felszínesség, ők pedig a beláthatatlan következményekkel járó folyamatos kombinálás. Az autós pornó és a zsákutcákkal és csapdákkal teli labirintus. Így hát pihentetem a virágos tervet. Sokkal jobb ötletem van: édesség. Az édesség mindig jó. Veszek mondjuk a barátnőmnek egy doboz bonbont vagy egy tábla csokit ajándékba és tuti, hogy a felét úgyis én fogom megenni. Éljen a romantika!

    Kiemelt cikkek

    • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
        Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
    • Tópartra... De hova?
      Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
    • Élet a weben
      A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
    • …idővándor, a csodák ideje?
      Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
    • A pozitív gondolkodás tanulható
      Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
    Fityisz.com - blabla

    Please publish modules in offcanvas position.