Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2011. december 15. csütörtök, 06:00

Karácsonyfadísz termésekből fakezűeknek

Írta:  Panni

Akkor tesz le végleg a házilag gyártott díszekről az átlagos kézügyességgel megáldott ember, amikor meglátja a jógagyakorlathoz hasonlatos lépéseket a képes vagy videó tájékoztatóban. Ezt követően búsan feláll a számítógép elől, halkan szipog egyet, karon fogja élet- vagy lakótársát, illetve egyéb hozzátartozóját és elballag a karácsonyi vásárba vagy a svéd bútoráruházba díszeket venni.

Mivel a karácsony az örömszerzésről és a szeretetről szól, ezért baráti segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik a fenti sorokban magukra ismertek. Eddig én is szűz voltam karácsonyfadísz gyártásból, hacsak az óvodai éveket nem számítjuk. Az ötleteket innen vettem és arra voltam kíváncsi megvalósíthatók e egy átlagos kézügyességű ember számára. A válasz igen, nem drága, nem igényel hosszas utána járást egyik alkotóelem sem és az ünnep elteltével ehető is.

 

Hozzávalók (mennyiség tetszés szerint alakítható):

Alma

Narancs

Rúd fahéj

Egész dió vagy toboz (megvásárolhatók bármelyik zöldségesnél vagy a piacon. Egész diót nem mindenhol kapni ilyenkor, ha szerencséd van, akad egy néni a piacon, aki a padláson maradtakat kiárusítja.)

Zsákvarró tű (bármelyik méteráru boltban fellelhető)

Pattogatott kukorica

Cérna

Színes szalag vagy rafia ( előbbi szintén a méteráru boltból, utóbbi a svéd bútoráruházból)

Gyufa vagy fogpiszkáló

Olló

 

Összeállítás

Először a dió díszt mutatom. Nagyjából 2 perc alatt elkészül egy darab, ezért többet is lehet csinálni.

Szükség van hozzá dióra, gyufákra vagy fogpiszkálóra ( ez praktikusabb, mert mindkét szúrós végét fel lehet használni egy-egy dióhoz), zsákvarró tűre és egy szalagra vagy rafiára.

 

Most következik a csonthéjas megtámadása hátulról! Növényvédők forduljanak el, megrázó képek következnek!

 

A zsákvarró tűvel megtámadom a dió puhábbik végét (nem a csúcsosabbikat, hanem ahol a szára volt), fellazítva a terepet a gyufaszálnak.

 

 

Ha a gyufaszál megtalálta a helyét, a dió rajta marad. Lecsípem a végét, most nem akarok gyújtogatni.

 

Csinálok egy hurkot a gyufaszálra a szalagból és meghúzom.

 

A szalag másik végét is hurkolva megcsomózom és már kész is a csodás biodísz. Ha az arany vagy az ezüst jobban passzol a fád többi díszéhez, befújhatod sprayvel a diót, én natúran hagytam.

 

 

Így néz ki rafiával. Kicsit csálén áll így a dió, mert a rafia keményebb a szalagnál, a karácsonyfán remélhetőleg kirúgja magát.

 

Most a narancson alkalmazok erőszakot. Ízlés szerint fahéj, zsákvarró tű, rafia és narancs. A fahéj legyen inkább rúd, sokkal jobban néz ki, de ezekkel a törmelékekkel is lehet kreatívkodni.

 

 

Áterőlködöm a tű lyukán a rafiát. Tapasztalatból mondom, hogy bár jól néz ki ezzel a szalmaszerű anyaggal, igazi kínlódás átfűzni a lyukon, majd kifűzni onnan. Csak türelmeseknek ajánlom.

 

Átdöföm a narancs alján a zsákvarró tűt az átfűzött rafiával. Az alján a csomók közé tettem két hosszabb fahéjdarabot, hogy feldobja a gyümölcsöt. A tű elég rövid volt, ügyelj arra, hogy minél hosszabbat vegyél a boltban.

 

Ha az alja kész és megtartja a narancsot, a tetejére kötök egy csomót, ami nem csúszkál és készen van a következő dísz.

 

 

Az alma következik. Ugyanazok az alapanyagok, csak a narancsot kicseréltem almára, a rugalmatlan rafiát szalagra.

 

 

 

Így néz ki a behatolás pillanata. Szerencséd van, ha a rövid tű kijön a másik végén. Szenvedd ki valahogy!

 

Az aljára csomóztam egy rúd fahéjat, nagyon jól néznek ki együtt.

 

Úgy, ahogy a narancsnál megkötöm a tetején a szalagot és indulhat modellkedni ez a jól sikerült darab.

 

A legegyszerűbb dísz következik a sorban: pattogatott kukorica füzér. Én kicsi karikákat csináltam, de aki türelmes, az csinálhat egy egész hosszú kígyót is. Ilyet biztos mindenki fűzött az oviban.

 

Csinálok egy kisebb füzért a kukoricákból, mindkét végét hosszúra hagyva, mert meg kell majd csomózni őket.

 

Valahogy így.

 

Hogy legyen mivel a fára tenni, kötöttem rá egy szalagot. Ő is mehet a többi dísz közé.

 

Nagyjából 1 óra alatt el lehet készülni 4 kukoricakarikával, 10 dióval, 2 naranccsal és 2 almával. Egyik sem nehéz, viszont nagyon mutatós. A narancsokat ki lehet dekorálni szegfűszeggel, a diót és a kukoricákat be lehet fújni arannyal vagy ezüsttel. Ha jóval a fadíszítés előtt készíted el a díszeket javaslom tedd a hűtőbe a romlandókat (alma, narancs).

Egyesek szerint le fogja húzni az ágakat a narancs és az alma. Nem hallgatok rájuk, csak azért is felteszem őket!

 

Ráfordított idő: vásárlással együtt 2-2,5 óra

Összesen kerül: kb. 2000 Ft (spray nélkül)

 

 

Jó készülődést kívánok mindenkinek!

 

 

 

hozzászólás  

 
0 #3 kriszta__ 2010-12-10 15:47
Nekem is a dió jön be, ha lesz időm, én is kipróbálom, nekünk van otthon, hacsak nem lett már feltörve mind. Tök jó a cikk!
Idézet
 
 
0 #2 O. 2010-12-10 13:05
Nem lehetne jövőhéten házi szaloncukorról olvasni??? ;) Mamámnál a fán meg sportszelet, rumba és szamba szeletek vannak felfűzve :) nagyon mókásan néz ki!
Idézet
 
 
0 #1 Melinda 2010-12-10 09:29
Hűha! A szalagos dió felkeltette az érdeklődésem, bár kicsit izgulok, hogy nehéz beledöfni a tűt.
Hétvégén kipróbálom. Csak diót kell szereznem valahonnan! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Bud@pest online

  Környezetem bizonyos elemei néha felvilágosítanak: netfüggő vagyok. Én? Biztos nem. Mármint azt nem tudom, hol kezdődik az orvosi kategória, de életem tudatos szervezését nem gondolom betegségnek.  Tény, hogy nagyanyáink a ház előtti lócára ültek ki, ha „csetelni” szerettek volna valakivel,…

 • Boldog Karácsonyt!

  Kedves Olvasóink! Ezúton is kívánunk Nektek nagyon boldog és békés karácsonyt! A fityisz.com csapata

 • Budapesti turi körkép

      Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a napom egyik részében a turik főutcájának is nevezhető Rákóczi út közelében dolgozom, így mondhatom, ha úgy adódik kedvem, csak beugrom az egyikbe, vagy a másikba. De hogy együtt részesülhessünk ebben az…

 • A legzöldebb olimpia?

  Nagy tömegeket megmozgató vagy az egész földkerekség figyelmére számító rendezvények (díjátadó gálák, fesztiválók, sportrendezvények) esetében egyre inkább előtérbe kerül az a szempont, hogy hogyan lehetne minél kevesebb környezeti terheléssel lebonyolítani ezeket az eseményeket. 2005-ben radikális javaslattal győzték meg az olimpiai…

 • Zenés Állatkerti Esték

  Zenés Állatkerti Esték Az első alkalommal, amikor elmentem a Budapesti Állatkertbe koncertezni egy pingponglabda nagyságú, fekete szemű és hétmérföldes szempillájú láma bébi elkunyizta az utolsó falatot a pogácsámból. A második alkalommal egy kis kecske vélte a kezemen lógó narancssárga kendőmben felfedezni ősi ellenségét,…