Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2011. december 15. csütörtök, 06:00

Karácsonyfadísz termésekből fakezűeknek

Írta:  Panni

Akkor tesz le végleg a házilag gyártott díszekről az átlagos kézügyességgel megáldott ember, amikor meglátja a jógagyakorlathoz hasonlatos lépéseket a képes vagy videó tájékoztatóban. Ezt követően búsan feláll a számítógép elől, halkan szipog egyet, karon fogja élet- vagy lakótársát, illetve egyéb hozzátartozóját és elballag a karácsonyi vásárba vagy a svéd bútoráruházba díszeket venni.

Mivel a karácsony az örömszerzésről és a szeretetről szól, ezért baráti segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik a fenti sorokban magukra ismertek. Eddig én is szűz voltam karácsonyfadísz gyártásból, hacsak az óvodai éveket nem számítjuk. Az ötleteket innen vettem és arra voltam kíváncsi megvalósíthatók e egy átlagos kézügyességű ember számára. A válasz igen, nem drága, nem igényel hosszas utána járást egyik alkotóelem sem és az ünnep elteltével ehető is.

 

Hozzávalók (mennyiség tetszés szerint alakítható):

Alma

Narancs

Rúd fahéj

Egész dió vagy toboz (megvásárolhatók bármelyik zöldségesnél vagy a piacon. Egész diót nem mindenhol kapni ilyenkor, ha szerencséd van, akad egy néni a piacon, aki a padláson maradtakat kiárusítja.)

Zsákvarró tű (bármelyik méteráru boltban fellelhető)

Pattogatott kukorica

Cérna

Színes szalag vagy rafia ( előbbi szintén a méteráru boltból, utóbbi a svéd bútoráruházból)

Gyufa vagy fogpiszkáló

Olló

 

Összeállítás

Először a dió díszt mutatom. Nagyjából 2 perc alatt elkészül egy darab, ezért többet is lehet csinálni.

Szükség van hozzá dióra, gyufákra vagy fogpiszkálóra ( ez praktikusabb, mert mindkét szúrós végét fel lehet használni egy-egy dióhoz), zsákvarró tűre és egy szalagra vagy rafiára.

 

Most következik a csonthéjas megtámadása hátulról! Növényvédők forduljanak el, megrázó képek következnek!

 

A zsákvarró tűvel megtámadom a dió puhábbik végét (nem a csúcsosabbikat, hanem ahol a szára volt), fellazítva a terepet a gyufaszálnak.

 

 

Ha a gyufaszál megtalálta a helyét, a dió rajta marad. Lecsípem a végét, most nem akarok gyújtogatni.

 

Csinálok egy hurkot a gyufaszálra a szalagból és meghúzom.

 

A szalag másik végét is hurkolva megcsomózom és már kész is a csodás biodísz. Ha az arany vagy az ezüst jobban passzol a fád többi díszéhez, befújhatod sprayvel a diót, én natúran hagytam.

 

 

Így néz ki rafiával. Kicsit csálén áll így a dió, mert a rafia keményebb a szalagnál, a karácsonyfán remélhetőleg kirúgja magát.

 

Most a narancson alkalmazok erőszakot. Ízlés szerint fahéj, zsákvarró tű, rafia és narancs. A fahéj legyen inkább rúd, sokkal jobban néz ki, de ezekkel a törmelékekkel is lehet kreatívkodni.

 

 

Áterőlködöm a tű lyukán a rafiát. Tapasztalatból mondom, hogy bár jól néz ki ezzel a szalmaszerű anyaggal, igazi kínlódás átfűzni a lyukon, majd kifűzni onnan. Csak türelmeseknek ajánlom.

 

Átdöföm a narancs alján a zsákvarró tűt az átfűzött rafiával. Az alján a csomók közé tettem két hosszabb fahéjdarabot, hogy feldobja a gyümölcsöt. A tű elég rövid volt, ügyelj arra, hogy minél hosszabbat vegyél a boltban.

 

Ha az alja kész és megtartja a narancsot, a tetejére kötök egy csomót, ami nem csúszkál és készen van a következő dísz.

 

 

Az alma következik. Ugyanazok az alapanyagok, csak a narancsot kicseréltem almára, a rugalmatlan rafiát szalagra.

 

 

 

Így néz ki a behatolás pillanata. Szerencséd van, ha a rövid tű kijön a másik végén. Szenvedd ki valahogy!

 

Az aljára csomóztam egy rúd fahéjat, nagyon jól néznek ki együtt.

 

Úgy, ahogy a narancsnál megkötöm a tetején a szalagot és indulhat modellkedni ez a jól sikerült darab.

 

A legegyszerűbb dísz következik a sorban: pattogatott kukorica füzér. Én kicsi karikákat csináltam, de aki türelmes, az csinálhat egy egész hosszú kígyót is. Ilyet biztos mindenki fűzött az oviban.

 

Csinálok egy kisebb füzért a kukoricákból, mindkét végét hosszúra hagyva, mert meg kell majd csomózni őket.

 

Valahogy így.

 

Hogy legyen mivel a fára tenni, kötöttem rá egy szalagot. Ő is mehet a többi dísz közé.

 

Nagyjából 1 óra alatt el lehet készülni 4 kukoricakarikával, 10 dióval, 2 naranccsal és 2 almával. Egyik sem nehéz, viszont nagyon mutatós. A narancsokat ki lehet dekorálni szegfűszeggel, a diót és a kukoricákat be lehet fújni arannyal vagy ezüsttel. Ha jóval a fadíszítés előtt készíted el a díszeket javaslom tedd a hűtőbe a romlandókat (alma, narancs).

Egyesek szerint le fogja húzni az ágakat a narancs és az alma. Nem hallgatok rájuk, csak azért is felteszem őket!

 

Ráfordított idő: vásárlással együtt 2-2,5 óra

Összesen kerül: kb. 2000 Ft (spray nélkül)

 

 

Jó készülődést kívánok mindenkinek!

 

 

 

hozzászólás  

 
0 #3 kriszta__ 2010-12-10 15:47
Nekem is a dió jön be, ha lesz időm, én is kipróbálom, nekünk van otthon, hacsak nem lett már feltörve mind. Tök jó a cikk!
Idézet
 
 
0 #2 O. 2010-12-10 13:05
Nem lehetne jövőhéten házi szaloncukorról olvasni??? ;) Mamámnál a fán meg sportszelet, rumba és szamba szeletek vannak felfűzve :) nagyon mókásan néz ki!
Idézet
 
 
0 #1 Melinda 2010-12-10 09:29
Hűha! A szalagos dió felkeltette az érdeklődésem, bár kicsit izgulok, hogy nehéz beledöfni a tűt.
Hétvégén kipróbálom. Csak diót kell szereznem valahonnan! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy együtt élsz a szülőkkel

  Az "Agymenők" című sorozatban több szülő-gyermek kapcsolat modellje is bemutatásra kerül. Minket ezek közül most a Howard Wolowitz és édesanyja közötti kapcsolat érdekel. Howard annak ellenére együtt él az édesanyjával, hogy megengedhetné magának anyagilag, hogy külön éljen, hogy már elmúlt harminc…

 • Színezd újra!

    Már gyerekkoromban elhatároztam, hogyha egyszer nagy leszek, nálam minden húsvétkor rendes tojások lesznek a fészekben és nem engedek a kapitalista csokis verziónak. Ez azért is nagy dolog tőlem, mert lényem kifejezetten csokoládépárti. De valahogy úgy érzem, a sok gagyi…

 • Karácsonyi nyereményjátékunk eredményhirdetése

         Éééééééééééééééééééééééés végre eljött az eredményhirdetés ideje! Múltkor így oldottuk meg a sorsolást, most egy kicsit egyszerűbben, mert Piri most épp a fehérneműs szekrényben alszik és nem volt kedve segíteni...de a lényeg igazából az, hogy a mai szerencsés…

 • 6 ok arra, hogy örülj a rózsaszínűvé vált ingednek

  Csak férfiaknak: Akár független agglegény vagy, akár élösködő anyuci kedvence, biztosan előfordult már veled, hogy a fehér ingeid/pólóid/gatyáid közé bekerült egy piros ing/póló/gatya, minek következtében az összes addigi fehér cuccod rózsaszínné változott. Természetesen ekkor sem kell a kardodba dőlni, nézd…

 • Örök barátságok

  Vannak azok a barátságok, amik nem ismernek határokat, sem térben, sem időben. Mindig is arra törekedtem, hogy ilyen barátságokat alakítsak ki és tartsak életben, bár tudom, hogy ez rettenetesen nehéz. Néha túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy szeretni tudjuk a másikat,…