Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

2011. február 11. péntek, 06:00

Evolúció és megcsalás

Írta:  Ladybird

Minap az egyik kedves kollégámmal folytattam eszmecserét, miért is olyan más férfi és nő gondolkodása, ha érzelmi, párkapcsolati témáról van szó. Beszélgetésünk egyik sarkalatos pontja a megcsalás kérdése és annak érzelmi háttere volt. Mennyire elfogadható ez egy tartós párkapcsolatban? És mi számít egyáltalán annak?

Az egyértelmű, hogy már a megcsalást is eleve másképp értelmezzük. Mi, nők a testiség megnyilvánulását vesszük a határvonalnak, míg az erősebbik nem képviselői a szellemi síkon történőt. Ha nekik csak a szex jut, az nem kapcsolat. Belegondolva ebbe, egy érdekes paradoxonhoz jutunk, hiszem mi, nők, az érzelgősség királynői jobban el tudjuk viselni, ha párunk féltett titkait meséli el egy másik nőnek, mintha csak fizikai valójuk találkozna. És bár gyakorlatilag mindennapi elvárásaink között szerepel, hogy figyeljen ránk, megértsen, simogassa a lelkünket, mégis ennek hiányát jobban el tudjuk fogadni. Ezt az űrt könnyebben tudjuk pótolni. Miért van ez így?

Nem tudom, hogy emiatt az evolúciót, a társadalmat vagy a férfiakat okoljam vagy a hármat egyszerre, de mindenképp a külső tényezők játszottak ebben közre. Gondoljunk csak bele, mit mondnak arra a nőre, aki más fiával fekszik össze. Egyszerű logikával elménkbe égett, hogy a testiség mással rossz, az érzelmi terület viszont nem bizonyítható, így ezért nem is vagyunk érte büntethetők. Ha viszont a testiség mással bűn, akkor szemünkben ez a teremtés koronáira is vonatkozik. Ergo, ha lefekszik egy másik nővel, akkor megcsal, tehát nem szeret, és az erősebbek ilyenkor azt mondják: Vége! De most nézzük a másik oldalt.

Darwin óta tudjuk, hogy az evolúció során mindig azok az egyedek számítanak alfának, akik a lehető legtöbb (egészséges) utódot nemzik fajuknak. Ehhez pedig elengedhetetlen a szex. És hogy a génállomány változatos maradjon, így több nőnemű egyeddel kell mindezt véghezvenni. Tehát a lehető legtöbb nővel történő szex ebben az értelemben evolúciós kötelesség. És ha a nő is így tesz, csak az evolúciós diverzitás megtartását szolgálja, illetve a nő küldetése a tökéletes génállomány megszerzése az utódok számára, ezért elvben nem büntethető. Egyértelmű és világos. Racionális. És nagy átlagban, ha a két megcsalási síkot vesszük, akkor az urak ezt tekintik az enyhébbnek. Ugyanakkor a férfiak között is akadnak úgymond gyengébb egyedek, melyek úgy próbálják megtartani nevüket – génállományuk tisztaságát -, hogy birtokolni próbálják párjukat, társadalmi korlátokkal zárják ki a konkurenciát. Ehhez jön hozzá az önértékelésük javítását szolgáló mechanizmus. Ha nekik nem sikerül az alfastátusz elérése, akkor a nő se „henceghessen” ilyennel, hiszen milyen visszhangja lenne. Abba már nem is mennék bele, hogy a „férfiak mint felsőbbrendű lények” világkép is csak rontott a helyzetünkön. Volt idő, amikor elfogadottá vált, hogy nekik mindent szabad, nekünk meg tűrnünk kell. Hosszú évek folyamán a társadalomba beleivódott ez a felfogás, és talán ez a kulcsa a nőkkel szembeni merev elvárásoknak.

Ha a nő a szellemi-lelki kielégülését másnál keresi, az már nem fogható semmilyen elemi, ösztöni tényezőre, egyértelműen az összenemillőséget jelképezi. Hiszen ez az a tényező, melytől a szexpartner társsá vált, melytől ő a kiválasztott, a biztos pont. Ha ez elvész, a kapocs a férfi számára megszűnik, a kapcsolat értelmetlenné válik.
Mi erre a kérdéskörre nem tekintünk ennyire szigorúan. Problémáinkat beszélgetések láncolatával oldjuk meg, kommunikálunk, ha kell, ha nem. Ez számunkra egy olyan természetes folyamat, mint a levegővétel. Nem mindenkivel osztunk meg mindent, vannak azért bizalmi szintek, de ebből nem csinálunk olyan nagy ügyet. Attól, hogy mással beszéli meg a problémáit, még nem tekintjük hűtlennek. Nem esik jól, de amíg fizikailag csak a miénk, addig képesek vagyunk szemet hunyni felette.

Viszont most végiggondolva, egy újabb logikai csavarhoz érkeztünk. A férfi a nőben a társat keresi, az érzelmeket; mégis a testiséget tiltja. Ebből eredően a nő, ha nem teljesen boldog, keresi a kiskapukat, mivel az egyik út a társadalmi normák alapján bűn, így a hozzá amúgy is közelálló másikat választja. És nem is sejti, hogy ez gyakorlatilag csapda.

Mi erre a megoldás? Kommunikáció! Beszéljük meg egymással elvárásainkat, igényeinket. Csak elkezdeni nehéz, utána már jönnek maguktól a gondolatok. De fontos, hogy legyünk nyitottak. Ne utasítsuk el a másik véleményét, csak azért, mert más. Legyünk modernek, merjünk változtatni boldogságunk érdekében!

A kategória további elemei: « Pornó és virágok Mágnes »

hozzászólás  

 
0 #4 Ladybird 2011-02-11 13:16
Szerintem az a megcsalás, amit annak tekintünk. Teljesen mindegy, hogy mit gondol erről a társadalom. Az a lényeg, hogy a párunkkal megosztott világunkban mi a határvonal és ehhez tartsuk magunkat.

A gruppensex party is megegyezés kérdése. :-) Kinek, mik az igényei. ;-)

Általánosságban viszont mindkét fél igaza alátámasztható észérvekkel. Ez viszont alapesetben patthelyzethez vezet.
Idézet
 
 
0 #3 O. 2011-02-11 12:09
A napokban olvastam: "A híres 'apa vagy csirkefogó' elmélet. Evolúciós körökben ezt a jelzőt nem tekintik erkölcsi ítéletnek, inkább olyasminek, amit a DNS szintjéről közelítenek meg. A fajunk hímnemű egyedeiben van egy létfontosságú kis kémiai eltérés, amit 'vazopresszin-receptor-génnek' neveznek. Az a férfi, akiben megvan ez a gén, rendszerint megbízható és szavahihető szexuális partner, aki évtizedeken át kitart egy feleség mellett, felnveli a gyerekeit és szilárd családi hátteret biztosít. Akikből viszont hiányzik ez a gén, azok hajlamosak a hetyegésre és a hűtlenkedésre, és állandó igényük van arra, hogy másutt keressék a szexuális változatosságot ...."
Idézet
 
 
+1 #2 Fecó 2011-02-11 10:36
Sőt az igazi megoldás egy nagy közös beszélgetés és utána egy közös gruppensex party. És akkor mindenkinek minden vágya ki van elégítve, és mivel együtt csinálja az ember a párjával, így az nem is számít megcsalásnak :-)
Idézet
 
 
0 #1 Fecó 2011-02-11 10:08
Huh... Na most akkor mi számít megcsalásnak???

Egyébként a másik megoldás pedig a Swinger klub ;-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Féltékenység

      Mi ez az érzés? Honnan jön, mi értelme, mire tanít? Gondolkodom, és nem jutok előre. Vajon van-e bármi olyan vetülete, ami pozitív irányba terel? Nem hinném. Mégis, mindenki az egy kicsit. Még én is, bár én tényleg csak…

 • Valentin-nap, egy kicsit másképp

    Na, ez az az „ünnep”, melyről határozottan megvolt a véleményem. Ugyanakkor azt is beláttam, mivel ellene tenni nem tudok, így a magam módján kell alkalmazkodnom a piac által generált szituációhoz. Jelenleg ott tartok, hogy pro és kontra vannak érveim,…

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy multinál dolgozhatsz

  Ha már dolgoztál multinál, akkor azért; ha még nem, akkor azért. 1. Tisztességes munkahelyed van, és a kemény munkádnak köszönhetően lelkiismeret-furdalás nélkül veheted fel a versenyképes fizetésed. Motiváció 2. Az eredmények, a statisztikák, a kimutatások magukért beszélnek. Nem létezik a protekció jelensége.…

 • 6 jó ok, hogy örülj annak, hogy albérletben élsz!

  A magyar mentalitásnak köszönhetően a szüleink generációja még úgy gondolkodott, hogy ismerkedés, házasság, építkezés/házvásárlás, gyerek. Az elemek szinte mindenkinél ugyanazok, a sorrend itt-ott cserélődött. Lényeg, hogy illett saját ingatlanra szert tenni előbb-utóbb. A mi generációnk is hajlik arra, hogy függetlenedjen,…

 • Szívósságból ötös

    A maják 2012. december 21-re jósolták a világvégét. Mindenki izgalommal teli kíváncsisággal várta a napot, vajon történik-e valami. Eljött az új év, látszólag nem történt semmi. Aztán egymás után jöttek a hírek családtagok, barátok, ismerősök életében bekövetkezett változásokról, amik…