Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

2011. július 14. csütörtök, 07:00

Vámpírok és a csodagomb

Írta:  Csé

Megihletett engem is O. cikke az FB kapcsán. Nem kevés olyan dolgot tartogat a nyílt közösségi élet, amivel sokan nem is szembesülnek – szerencséjükre. Néhányan azonban megisszák a levét, és kénytelenek okulni belőle. Ez a szösszenet is legyen afféle gondolatébresztő, felkiáltó jel azoknak, akik még nem futottak bele a „Vámpírok és a csodagomb” történetbe.

Igyekszem nem túlságosan belemerülni az ingoványba, ezért a gyors keret. Adott két történet. Az egyikben egy iszákos apa, akitől gyermekei messzire menekültek, az éteren keresztül követi nyomon életüket. Mindent megtesz, hogy a legkülönfélébb módokon „üzenjen” nekik, és fenntartsa a szálat, amit szegény felcseperedett gyermekei már annyiszor elvágtak. A sok bántás, fájdalom, elmebaj után képtelenek kapcsolatot ápolni egy beteg emberrel. De ő követi őket, rájuk bukkan, sőt ismerőseiket is zaklatja.

A másik történetben egy idősebb nő nem tud szabadulni a gondolattól, beleszeretett fiatal kollegájába. Az intelligens barát kosztümjét magára öltve évekig „támogatja, segíti útját, ápolja lelkét”, miközben vadállat módjára irt el mellőle mindenkit, aki potenciális veszélyforrás lehet az ő kapcsolatukra. Persze a nő agyában egész más elképzelések élnek, mint a férfiéban. Aztán a bili kiborul, és minden világossá válik. A férfi munkahelyet vált, leszakad, de hála a közösségi hálónak a nő nyomon követi. Úgy is, hogy nem ’ismerősök’.

Ugyanezt teszi az alkoholista apa. Mások falát felhasználva üzenget gyermekeinek. Hol fenyegetve, hol negédesen – minden megváltozik, csak gyertek vissza – alapon.
A nő hullámvasútra ül, és a nap állásától függően egyszer eszményi idézetekkel tűzdeli tele a közös ismerősök falát, máskor meg szitkokat és átkokat szór, mint egy igazi boszorkány. Az emberek pedig csak kapkodják a fejüket; ez meg mi? Kinek szól? Felnőtt ember ilyeneket csinál? Nincs ennek saját élete, hogy itt „lakik”?

A két anti-hős teszi mindezt cirka 1 éven át, másokat is belevonva, bemocskolva. Arról már ne is beszéljünk, milyen köpönyegforgató módon. Hisz, „aki egy ember titkát kiadja, visszafelé is megteszi azt”!
Sem a gyermekek, sem a férfi nem reagál. Tudják, hogy ezek az emberek energiavámpírként élnek. Márpedig a vámpíros-romantikus most nagyon divatos felállás, nem igaz? Csak úgy lehet őket hatástalanítani, ha az ember nem reagál. Ameddig bírja!

A cérna egyszer csak szakad, és beesel a csapdába! Elérik a célt, lereagálod, és BAMM, a csapda a nyakadra sújt! Megvagy! Nem menekülsz! Újabb energiaforrásként ott vagy, hülye módjára megadtad magad, azzal, hogy ha nem is teljesen, de lemerészkedsz a szintjükre. Ismét szívhatják a véred, mert te odatartod a csuklód a közösségi hálón. Persze nem eszmélsz, ki kell adnod magadból. Ám a csürhe egyre jobban vicsorog, és megjelennek a történetben a poronty vérfarkasok is! Megsuhint az újbóli elmerülés szele.

De szerencsére jön a mesébe illő fordulat! Ismét valódi lényedre ébredsz, eszmélsz, hogy ki és miért indította az egészet. Az ármány, irigység, megkeseredettség árnyai. Márpedig te a Nap gyermeke vagy, úgyhogy nosza, ki a sötétségből! Még épp időben.

Tudod a megoldást: nem venni tudomást róluk, és hagyni, hogy saját mocskukba fulladjanak bele. Pár hét újabb szitokhullám, amit már nem olvasol, nem reagálsz, hogy végül a végső energiaszálat is elvond tőlük.  A sötétség gyermekeinek pedig nem marad más élelem, mint egymás szétmarcangolása. Jó szórakozást!

Ám az ember néha mazochista módon képes visszaesni. Erre van egy remek fegyver a kék-fehér portálon. A csodagomb! Letilthatsz bárkit, így azzal mindennemű kapcsolat oda-vissza megszakad. Eltűnik, megszűnik létezni számodra. Garantálva, hogy nem vetemedsz többé arra, hogy átpillants az árnyak birodalmába. Mert a mai ember sajnos többet él „fent”, mint a valóságban! Elég! Vedd észre, ezzel veszélyes üzembe kerülhetsz! Irány ki a strandra, az erdei tisztásra piknikezni barátaiddal! Beszélgess, vidd le a kutyust, menj moziba, csókolózz a parkban! A mátrix megvár!
Mese vége fiúk-lányok!

A fent említett, (természetesen nem létező ?) elmebajosoknak pedig csak annyit üzenhet az ember: R.E.S.P.E.C.T !

Kapcsolódó elemek (címke szerint)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

    Nem csalás, nem ámítás, ez a tavasz első hivatalos napja! Így aztán nem meglepő, hogy Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

 • Az Ászár-Neszmélyi borvidék

  Az Ászár-Neszmélyi borvidék története, illetve annak szőlőtermesztése közel kétezer éves múltra tekint vissza. A római birodalomhoz tartozó Dél Pannónia tartományból fokozatosan történt a terjeszkedés északra, s ezzel együtt hódított a szőlőkultúra is. A honfoglalást és az ország alapítást követően e térség…

 • Előtérben az egészségünk

  Na, hát ez valami nagyon érdekes cikk lesz az én tollamból! Aki ismer engem már úgy legalább 10 éve, az tudja, hogy egyáltalán nem sikerült eddig egészségesen élnem. Konkréten fehér liszten és cukron nőttem fel, imádom a bolti péksütiket, betegesen…

 • Augusztus huszadika tanulságai

  Augusztus huszadika tanulságai Parlamentlátogatás, sétálás a lezárt Lánchídon, országtorta evés, lófrálás a Várban, nézelődés a Mesterségek Ünnepén, az ünnep lezárása tűzijátékkal. Már-már megszokott augusztus huszadikai program, mégsem unalmas. Nem is lehet unalmas egy olyan nap, amikor saját magunkat, minket, magyarokat ünnepeljük, államunk megalapítását.…

 • Egy tökéletes szombati nap - túra Visegrád környékén

  Mikor a múlt hét közepén megtudtam, hogy a hétvégére is maradni fog a jó idő, már elkezdtem tervezgetni a szombati túrát. Nézegettem a túraútvonalakat a neten és eszembe is jutott egy korábban látott blog, amit biztosan nem találtam volna meg…