Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

2011. október 04. kedd, 06:00

Örök barátságok

Írta:  O.

Vannak azok a barátságok, amik nem ismernek határokat, sem térben, sem időben. Mindig is arra törekedtem, hogy ilyen barátságokat alakítsak ki és tartsak életben, bár tudom, hogy ez rettenetesen nehéz. Néha túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy szeretni tudjuk a másikat, néha pedig már ahhoz is, hogy saját magunkat. Néha túlságosan rohanunk és nincs időnk a másikra, néha meg az élet rohan velünk annyira, hogy lemaradunk a lényegről. Ezen a hétvégén azonban megint valami csodásat láttam, tapasztaltam.


Ez a barátság már 45 éve tart. Kimondani is hihetetlen. Volt négy barátnő, akik általánosban és középiskolában is elválaszthatatlanok voltak. Együtt tanultak, népi táncoltak, pasiztak, éltek, éreztek, alapítottak családot, voltak nagyon boldogok és néha nagyon a padlón. És bár egy idő után messze kerültek egymástól és lekötötte őket a családjuk és a munkájuk, lélekben mégis mindig közel maradtak egymáshoz.


Hosszú évek teltek el már azóta, hogy utoljára ültek le négyesben és remélhetőleg még nagyon sok idő fog eltelni addig, míg újra találkoznak. Egyikük már egy meseszép helyen várja a barátnőit, de addig is, míg újra együtt nem lesznek, vigyázó tekintettel követi lépteiket.


A hétvégén találkoztam két barátnővel. Nekik is ritkán jut idejük egymásra, így velem hármasban beszélgetni egy igazán kivételes alkalom volt. Csak ültem ott és néztem őket. A mozdulatukat, a gesztusaikat, figyeltem a beszédüket, hallgattam a nevetéseiket. Mindenben, de igazán mindenben ott volt a rég nem látott barátnő. Az ezeréves történeteikben, a gyengéd ölelésükben, a vigasztaló, bátorító szavaikban, a határ nélküli szeretetükben. Mintha egyszerre néztem volna egy filmet a kedvenc virágomról, éreztem volna az illatát és tarthattam volna a kezemben.


Nehéz volt elengedni a pillanatot, ugyanakkor nagyon feltöltődtem ez alatt a néhány óra alatt. Ismét gyerek lehettem és ismét volt anyukám. Ismét óvva szerettek és a világ ismét ragyogó napsütésből állt.


Az egyikük azt mesélte nekem, hogy amikor a kislánya összeveszett a barátnőivel, akkor azt mondta neki, hogy a csillagokat is lehozná az égről, ha ismét egy éjszakát végig duruzsolhatna az ő legjobb barátnőjével. Néha azt hisszük, hogy csak a családtagjaink, vagy a szerelmünk elvesztése fáj, de egy pillanat alatt megértettem, hogy egy igaz barát távozása is éppolyan nagy űrt hagyhat maga után.


Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek az élménynek. Jó volt látni a szeretet ennyire tiszta oldalát, tudni, hogy a jó emberek mindig halhatatlanok, mert a szeretteikben tovább élnek, és hogy vannak örök, síron túli barátságok is. De főleg azért vagyok hálás, hogy én még bármelyik barátommal végig duruzsolhatok egy éjszakát.
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • 6 ok arra, hogy örülj az év eleji pénztelenségnek

  A december tipikusan az a hónap, amikor egyrészt elköltöd az összes pénzt, amit egész évben gyűjtögettél, másrészt, ha nem gyűjtögettél, akkor elköltesz ugyanennyit. Ebből kifolyólag a január tipikusan az a hónap, amikor nem elég, hogy elfogyott a pénzed, de még…

 • Sopron borrégió - Soproni borvidék

  Sopron borrégió - Soproni borvidék Magyarország 22 borvidékét 7 borrégióba sorolták be. Kettő borrégióba csak egyetlen borvidék tartozik, egyik ilyen a Sopron borrégió, aminek csak a Soproni borvidék a tagja. Ha elkezdünk a Soproni borvidék után kutakodni szinte mindenhol megjegyzik, hogy a soproni az egyik legrégebbi borvidékünk. Konkrétabban a kelták és az…

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy multinál dolgozhatsz

  Ha már dolgoztál multinál, akkor azért; ha még nem, akkor azért. 1. Tisztességes munkahelyed van, és a kemény munkádnak köszönhetően lelkiismeret-furdalás nélkül veheted fel a versenyképes fizetésed. Motiváció 2. Az eredmények, a statisztikák, a kimutatások magukért beszélnek. Nem létezik a protekció jelensége.…

 • Mi leszel, ha nagy leszel?

  Én teljes mértékben megértem és tisztelem azokat az embereket, akik az életüket a bor készítésére és népszerűsítésére áldozzák. Már amennyire áldozatnak lehet ezt tekinteni. Anyai nagyszüleim kertjében volt egy akkora darab szőlő, ami tavasztól őszig ellátta hétvégenként a családot munkával.…

 • Nosztalgia felsőfokon

  A hétvégén egy különleges feladatot kaptam: egy hazai sztárt kellett kísérgetnem és segítenem. Hősünk a hatvanas évek nagy slágergyárának egyik fő alakja volt, fesztiválnyertes, egy igazi ’retro ikon’.