×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 64

Print this page
Wednesday, 23 November 2011 06:00

Adventi naptár saját kezűleg

Written by

A legutóbbi házibuliból megmaradt műanyag poharakat nagyon egyszerűen hasznosíthatjuk. Vágjunk ki akciós szupermarketes katalógusokból vagy megrendelős-kozmetikumos brosúrákból vagy tavalyi csomagolópapírokból téli és karácsonyi motívumokat. Hópelyhet, Télapót, szarvast, fenyőfát, karácsonyfát és ragasszuk fel a műanyag poharakra. Csomagoljunk kisebb édességeket (cukorkát, nyalókát, bonbont, csokit) selyempapírba, krepp-papírba vagy bármilyen otthon fellelhető színes papírba, helyezzük el a kis motyókat a poharakba, a poharakat pedig tegyük valami látványos, vendégfogadó helyre.

Ha az életünk alapvetően a konyha körül szerveződik, akkor legpraktikusabb a hűtőajtóra felapplikálni az adventi naptárunkat. Ehhez némi kartonpapírra, a dekoráláshoz színes papírra és egy csillogósan író tollra lesz szükségünk, a rögzítéshez pedig mágnesre. A kartonból vágjuk ki egy fenyőfa sziluettjét, illetve  24 négyzetet. A négyzetekből alakítsunk tölcsért, vonjuk be őket a színes papírral, a csillogó tollal pedig végezzük el a számozást. A leírásban az szerepel, hogy a felerősítést mágnesszalaggal végezhetjük el, de akinek ez kínaiul hangzik, az egész egyszerűen használja a hűtőjén lévő hűtőmágneseket, vagy szerezzen be kisméretű, iskolai mágneseket a sarki papír-írószer boltban. Tömjük meg édességgel a tölcséreket - ügyelve a teherbíró képességre - és kezdődhet a várakozás.

Vállfa, üres doboz és csomagoló papír szintén akad a legegyszerűbben felszerelt háztartásban is. A technika ördöge ennél a naptárnál sem foghat ki rajtunk: dobozok becsomagolása színes papírral és/vagy tasakok készítése színes papírból, majd a színes dobozok és/vagy tasakok felfüggesztése a vállfára spárgával vagy szalaggal (sok idővel rendelkezők a vállfát is becsomagolhatják), apró édességek elrejtése, és mire észbe kapunk már kész is vagyunk. 

A pár nélkül maradt vagy ajándékba kapott, de ilyen-olyan okok miatt használhatatlan zoknik minden lakásban előfordulnak. Ezeket nagyszerűen hasznosíthatjuk, ha spárgára vagy szalagra felrögzítjük őket, majd belerejtjük a kisebb édességfalatokat. A képen nagyon szépen összeválogatott, színben és mintában harmonizáló zoknikat láthatunk, de ha nekünk nincs ilyen gyűjteményünk, akkor kössünk lazán mindegyikre ugyanolyan szalagot, lehetőleg széleset, és harmonizáció kipipálva. 

Nagy kedvenceim a papírgurigák. Ugyanis igazságtalannak tartom, hogy napokig-hetekig hordozzák magukon a WC-papírt, a papírtörlőt, az alufóliát, aztán meg egyetlen mozdulattal, hálátlanul megválunk tőlük. Szerintem minden papírgurigának kapnia kell még egy esélyt. A lényeget már tudjátok: színes papírok, olló, ragasztó, édesség, felfüggesztés.

Természetesen nemcsak a gyerekekkel fordulhat elő, hogy nagyon-nagyon türelmetlenek. A következő megoldásokat - leírás nélkül - a szomjas felnőtteknek ajánlom.

   

Remélem, mindenki kedvet kapott az alkotáshoz. Fürge ujjakat, ügyes kezeket előkészíteni, forró, alkoholos italt bevetni és elsejére kész legyen az a naptár!

Latest from