Print this page
Monday, 05 December 2011 06:00

Boldog Hétfőt!

Written by
A Fővárosi Állat- és Növénykertben már csütörtökön  főpróbát tartott az állatkerti Mikulás, akivel december 24-ig találkozhatnak a gyerekek, eközben megérkeztek a vombatok.
 
Most hétvégén az állatkerti Mikulással is találkozhattak azok, akik ellátogattak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. A hétvégétől egészen december 24-i ráadásul a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen kereshetik fel a városligeti intézményt. Ez kiváló lehetőséget teremt a nemrégiben - ha úgy tetszik, az adventi szezon kezdetére - érkezett vombatok megtekintésére is.
 
 
A Fővárosi Állat- és Növénykertben már csütörtökön főpróbát tartott az állatkerti Mikulás. Ugyan több gyermekkel is találkozott, ezen a napon főként a jól viselkedő állatoknak, köztük a tevéknek és a pelikánoknak kedveskedett ajándékokkal. Az állatkert Mikulása - segítő krampuszai társaságában - feldíszített elektromos kisvonaton járta be a kert sétaútjait, s a gyermekeknek természetesen apró ajándékokkal is kedveskedett.
 

Már most hétvégén is, sőt, utána egészen december 24-ig az Állatkert jelentős kedvezményekkel is igyekszik csökkenteni a családok terheit, hiszen ebben az időszakban a 14 éven aluli gyermekeknek díjmentes lesz a belépés. A kedvezményes időszak jó alkalmat teremt arra is, hogy a Tasmániából nemrégiben érkezett, lényegében adventi újdonságnak számító két vombatot is minél többen megtekinthessék. Ilyen állatokat ugyanis utoljára majdnem negyven éve mutattak be Magyarországon, ráadásul a többi európai állatkertben is csak elvétve fordulnak elő. Olyan állatokról van tehát szó, amilyeneket a magyar emberek többsége még sohasem láthatott elevenen.
                           
Ahogyan az elmúlt években, várhatóan az idén is sokan döntenek majd úgy, hogy szeretteiket, barátaikat állatkerti bérlettel, vagy egy-egy állat jelképes örökbefogadásával örvendeztetik meg karácsony alkalmából. A jelképes örökbefogadásra az Állatkerti Alapítvány főkapu melletti irodájában, illetve az interneten keresztül  is lehetőség van, az örökbefogadásról pedig külön karácsonyi oklevelet állítanak ki.
       
Azok, akik korábban is rendelkeztek állatkerti bérlettel, és a december 1-től 24-ig terjedő időszakban az Állatkerti Alapítvány irodájában újítják meg éves bérletüket, a régi bérlet felmutatása mellett egy jelképes örökbefogadást is kapnak ajándékba.
 
Irány az állatkert! Boldog hétfőt!
 
Forrás: www.pozitivnap.hu
A Fővárosi Állat- és Növénykertben már csütörtökön főpróbát tartott az állatkerti Mikulás, akivel december 24-ig találkozhatnak a gyerekek, eközben megérkeztek a vombatok
http://www.pozitivnap.hu/kultura-es-szabadido/adventi-vombat-ajandekotletek-es-dijmentes-belepes-a-fovarosi-allatkert-is-keszul-az-unnepekre

Latest from O.