Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

2011. december 06. kedd, 06:00

Amikor a lehetőség kopogtat...

Írta:  Ladybird


Akárhonnan is nézem, életünk meghatározó aspektusa a folyamatos boldogságkeresés. Ösztönösen azt választjuk, ott maradunk, ahol nekünk jó. Valójában mindenben az élvezeteket keressük, legyen az egy bögre kávé, egy jó film, vagy éppen kedvesünk ölelő karjai.

Az élet apró dolgaiban nem félünk a nekünk kedvesebbet választani, de amint a nagy boldogság lehetősége kopogtat ajtónkon, valahogy már nem tűnik olyan könnyűnek a választás. Mintha nem akarnánk elhinni, hogy igen, ez velünk is megtörténhet, lehet nekünk is ötösünk az érzelmi lottón, mi is megtalálhatjuk azt a személyt, akire mindig is vártunk.


Akárki akármit mond, mindenkinek megvan a maga preferencia sorrendje arra vonatkozóan, hogy mely tulajdonságok lényegesek és melyek kevésbé ahhoz, hogy komoly érzelmi szálakat tudjon fűzni egy személyhez. Valakinek a kinézet számít, valakinek az egzisztencia, valakinek pedig a másik érzelmi világa... És ez még csak pár példa. Összetett döntési mechanizmusok által meghatározásra kerül bennünk az a tulajdonsághalmaz, mellyel felvértezve az egyén álmaink hercegévé/hercegnőjévé válik. Természetesen, ahogy mi is, úgy ez a bennünk élő kép is folyamatosan változik. Viszont, ha az aktuális herceg/hercegnő életünkbe becsatlakozik, az idők folyamán jó eséllyel álmainkkal együtt változik.

Ugyanakkor a jó szerencse mellett egy jó adag bátorságra is szükségünk van. Mert, ha már vagyunk olyan mázlisták, hogy nem csak megtaláljuk, de fel is ismerjük, hogy ő az, aki a lelkünk mélyén lapuló listán szereplő feltételeket lényével és tetteivel sorra teljesíti, akivel elérhetjük a boldogság azon fokát, amelyre mindig is vágytunk, akivel el tudjuk képzelni öreg napjainkat, akinek el tudnánk mondani minden búnkat és bánatunkat... Akkor legyen bennünk annyi, hogy nem engedjük, csak úgy veszni hagyni.

Kifogást persze mindig lehet találni, egy jónak tűnő indokot, miért is vagyunk gyávák. De ha már sikerült arról megbizonyosodnunk, hogy érzelmeink a másik személynél viszonzásra találhatnak, akkor legyen bennünk annyi, hogy legalább megpróbáljuk és adunk magunknak egy esélyt a boldogságra.
És most, hogy itt az év vége, a karácsonyi vásár, a forralt bor, a hangulatos kis utcák, na és persze a karácsonyi bulik s partik ideje, ne féljünk lépni. Öleljük meg, ki a szívünknek oly kedves, hiszen ilyenkor amúgy is intenzívebbek érzéseink. Merjünk szeretni és szeretve lenni!
 

A kategória további elemei: « Támasz Szerepcsere? »

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy turkálóban vásárolhatsz

  Gyerekkoromban még elég ciki volt használt ruhát vásárolni és viselni. A menő családok csak butikban (akkoriban még nem voltak plázák) beszerzett ruhákban járatták szemük fényét, a többi családokban a tesók, uncsitesók egymás holmijait örökölték (nálam ez ellenkező nemű rokonokat jelentett, így nem…

 • Megjelent a Best of Budapest "Útmutató a legjobb szállodákhoz és éttermekhez" című kiadványa

    Bemutatták csütörtökön a Best of Budapest "Útmutató a legjobb szállodákhoz és éttermekhez" című, 12 esztendeje évről évre megjelenő kiadványt, a most megjelenő könyv kétnyelvű összeállítás, amelyben 25 szálloda, 84 vendéglátóhely, 17 borászat szerepel.

 • Mágnes

    Én hiszek a kémia erejében. Biztos ismeritek Ti is azt az érzést, amikor van egy ember, aki valamiért annyira vonz, hogy ha csak három méteres közeledbe is jön már, olyanok vagytok, mint két baromi nagy mágnes, amit az asztal…

 • 6 ok arra, hogy szeresd a ködöt

  Ha hajnali ötkör támolyogsz hazafelé - már egyáltalán nem szomjasan, nem kell attól tartanod, hogy az örökké az ablakban figyelő szomszédod észrevesz. Átélheted kedvenc filmes jeleneteidet a "Twin Peaks"-ből, a "Batman"-ből "A falu"-ból, vagy az "Alkonyat"-ból. Ha sunyiban az erkélyre jársz…

 • Pingvin valóságshow Szegedről

      Egy webkamerának köszönhetően immár bárki távolról is megfigyelheti a Szegedi Vadaspark a szárazföldön csetlő-botló, a vízben pedig villámgyorsan úszó pápaszemes pingvinjeinek (Speniscus demersus) életét.