Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2011. december 14. szerda, 06:00

Készítsünk csillagot!

Írta: 

Tavaly a hópelyhet jártuk körbe, mint lehetséges karácsonyi díszítőelemet. Idén a csillagot vesszük szemügyre. 

A csillag, mint szimbólum a Bibliában is megjelenik. Az Újszövetség első könyvében, Máté evangéliumában a szerző úgy ír róla, mint Jézus születését szimbolizáló, megmutató égi jel. Ezt követték a napkeleti bölcsek annak érdekében, hogy megérkezzenek az újszülötthöz.
A magyar népszokások fontos részét képezi a betlehemezés, mely egy házról-házra járó előadás, és azt mutatja meg, hogyan értesítette az angyal a pásztorokat a kis Jézus születéséről, és hogyan keltek ők útra, hogy meglátogassák az újszülöttet.
A csillag aztán konkretizálódva, fizikai testet öltve az egyik legkedveltebb díszítőelemmé vált a karácsonyi időszakban. Formája jóval egyszerűbb, mint a hópehelyé, de nagyon sokféleképpen variálható. Megtehetjük, hogy összevásároljuk az üzletekben fellelhető csillogó-villogóra fújt, fröccsentett műanyag tárgyakat, de sokkal jobb, ha saját kezűleg készítjük el. sokféle formában.
 
Egyik legegyszerűbb elkészítése módja itt található. Egy egyszerű négyzet alakú lapot hajtogatunk, és egyetlen vágással alakítunk a megfelelő módon, majd az elkészült műbe fűzhetünk szalagot, és akaszthatjuk ablakba, ajtóra, karácsonyfára.
 
 
A következő két mód már valamivel bonyolultabbnak tűnik, de az eredmény ennek megfelelően cizeláltabb is. Ahogyan az a videók hosszából is kitűnik, gyorsan haladhatunk vele. A videókon nagyon színes, díszes papírokat válogattak, de ahogyan az el is hangzik, egy jól megválasztott újságpapír is tökéletes erre a célra. Kisebb csillag, nagyobb csillag.
 
A következő verzióban szalagokkal kell ügyeskednünk. Elsőre talán kicsit szöszmötölősebbnek tűnik, mint az előzőek, de megéri dolgozni vele.
 
Aztán természetesen elkészíthető gyöngyből is. És ugyan ezen a felvételen egy női kéz látható, de a kommentárt már egy férfitól halljuk nagy hozzáértéssel, szóval a csillagok készítéséből is minden családtag kiveheti a részét.
 
Természetesen csillagot varrhatunk is. Ha egész évben rakosgattuk ide-oda azokat a ruhadarabokat, amiket már nem akarunk felvenni, de megszabadulni sem volt szívünk tőlük, akkor alakítsuk őket úgy, hogy ezentúl az ünnep díszei legyenek.
 
Ma már a konyhában is nyugodtan hagyhatjuk elszabadulni a fantáziánkat. Készítsünk csillag alakú édességeket. Van lehetőségünk csillag alakú sütit készíteni, csillag alakú muffint sütni, és csillag alakú csokit is önthetünk, ha a Mikuláskor kapott figurákat szeretnénk új formában látni. És ezt a receptet ugyan adventre ajánlják, de a mandulás csillag szerintem karácsonykor is nagy sikert fog aratni.
 
Kellemes hajtogatást, fűzögetést, sütögetést mindenkinek!
 
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Csomagolj másképp!

  Csomagolj másképp!   Emlékszel még amikor az isiben karácsonyi ajándékot készítettél a szüleidnek? Elmerülten rajzolgattál, festegettél, ragasztgattál. Már akkor megtanultad, hogy a kézzel készített ajándék mennyivel többet ér. Nos, azért felnőtt fejjel ma már nem készítünk rajzot a szeretteinknek, de legalább a…

 • Ahol a karácsonyi csodáknak mi is részesei lehetünk - Interjú Zsófival, a gödöllői Karácsonyházból

  Ma egy igazán különleges hely különleges történetét hallhatjátok Zsófitól, a Karácsonyház egyik vezetőjétől. Mintha nem is a valóságban járnánk, olyan érzés ide becsöppenni. Gyerekkoromban valahogy így képzeltem el a Mikulás otthonát is, ahol apró kis manók segédkeznek neki. Mai cikkünkkel…

 • 6 ok arra, hogy örülj, ha túlóráznod kell

  Ha már dolgozol, akkor ismerős a probléma. Ha még nem, akkor ideje, hogy felkészülj rá. 6 ok arra, hogy örülj, ha túlóráznod kell.

 • Védekezés nyáron

  Napközben ne menjünk ki a szabadba, mert nagyon erős a napsugárzás, inkább estefelé tartózkodjunk kint, de akkor meg sok a szúnyog. Akkor most merre? Üljünk otthon egész nap? Természetesen nem. Napközben használjunk naptejet, este pedig szúnyogriasztót. De nem mindegy, milyet.…

 • Az óceánok úszó szemétszigeteire végre van megoldás

  Charles Moore óceánkutató - egykori vitorlázó - 1997-ben véletlenül fedezte fel a "Nagy Csendes-óceáni Szemétfoltot". Egy hajóversenyről hazafelé tartva Los Angeles és Hawaii között rövidítésként keresztülvágott az Észak-csendes-óceáni örvényen, egy olyan területen, amelyet az állandó lassú örvénylése és a gyenge…