Tuesday, 14 February 2012 06:00

    Valentin-nap, egy kicsit másképp

    Written by

    Na, ez az az „ünnep”, melyről határozottan megvolt a véleményem. Ugyanakkor azt is beláttam, mivel ellene tenni nem tudok, így a magam módján kell alkalmazkodnom a piac által generált szituációhoz. Jelenleg ott tartok, hogy pro és kontra vannak érveim, melynek egy részét meg is osztanám itt, némi túlélési, illetve napot feldobó ötletességgel egyetemben.


    Az első – és talán sokak számára nem is meglepő – véleményem a Valentin-napról, hogy már évek óta nálunk is egy giccsparádé lett. Felesleges sok szív és hasznavehetetlen kis kütyük áradata lepi el ilyenkor a boltokat. Igazából nem is hiszem, hogy erre valóban van kereslet. Van olyan, aki megveszi ezeket? Kérem, jelezze kommentben.
    Ugyanakkor remek alkalom ez az ünnep arra, hogy az anti-romantika megtestesítői legalább ilyenkor egy kicsit megpróbáljanak a gyengébbik nem képviselőinek kedvében járni, és megmutatni nekik, hogy minden morgolódás ellenére, azért szeretik. Kicsit olyan ez a nap, mint egy beállított emlékeztető a romantikára.


    Most gondolhatnánk, hogy ez az egész alapvetően a párkapcsolatban lévőknek szól. Pedig nem! Leginkább a szeretetről és a barátságról. Érdemes ilyenkor (egyébként is) a barátokkal/barátnőkkel egy jó kis összejövetelt szervezni, ennek a napnak egy kicsit új értelmet adni. Esetleg egy-két kreatív ötlettel feldobni. Ilyen lehet például a szív alakú pogácsa, vagy az idei alkotásom a szív alakú meggyes zabpelyhes süti egy kis csokiba mártva. De minden más is megteszi, melynél a legkevésbé sem számít hétköznapinak ez a forma.

     

     

    Hallottam már olyanról is – nem, ez kivételesen tényleg nem én vagyok –, aki a Valentin-napot megelőző napokban különböző helyekre rejt el magának kis apró ajándékokat, melyeknek aztán szépen megörül.  Ha csak abból indulok ki, mennyire meg tudok örülni néha a fiókomban meglapuló kis csokiknak, nem is tűnik rossz ötletnek.
    Van olyan is, aki ilyenkor egy kis kényeztető napot iktat be. Egy kis masszázs, egy kis wellness… így aztán lehet élni, kérem!


    És biztosan van még (hogy egy általam nem oly rég olvasott kifejezéssel éljek) csillámtrilliónyi olyan ötlet, mellyel szebbé és tényleg boldogabbá, vidámabbá lehet tenni ezt a napot a szingli nők számára. És hogy miért csak a nőket emeltem ki? Uraim! Ragadjon karaktereket az az ember, aki férfi létére epedve, izgatottan vagy éppen reményekkel telve várja ezt a napot!

     

    Zárásként pedig álljon itt egy kissé homályos eredetű ámde annál optimistább felfogású - állítólag hozzám nagyon passzoló - mondat:

    "Happy valentines day for those who are in relationship and for those who are single happy Chocolate eating day!"
     

    Fityiszesen vidám, kreatív és boldog Valentin-napot kívánok minden kedves olvasónknak!
     

    Kiemelt cikkek

    • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
        Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
    • Tópartra... De hova?
      Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
    • Élet a weben
      A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
    • …idővándor, a csodák ideje?
      Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
    • A pozitív gondolkodás tanulható
      Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
    Fityisz.com - blabla

    Please publish modules in offcanvas position.