Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2012. július 26. csütörtök, 05:07

A szódabikarbónáról

Írta: 

Gyerekkoromból annyi maradt meg a szódabikarbónáról, hogy nagy családi ebédek után valakinek mindig szüksége lett egy pohár vízben feloldott szódabikarbónára, így hamar tudatosult bennem, hogy ez a fehér por jó a túlevés okozta hasfájásra. Aztán teltek-múltak az évek, és egyre több helyen találkoztam ezzel az anyaggal és egyre több szerepkörben. Napjainkban pedig már kartonszámra emelem le bevásárláskor a polcról. 

- Hatékony folteltávolítószer. Ha valamelyikünk ruhadarabunk lett foltos, akkor öntsünk meleg vizet a foltra, majd dörzsöljük be szódabikarbónával, és így tegyük a mosógépbe. Ha valamelyik bútor kárpitjára vagy a szőnyegre került folt, akkor nedves szivacsra szórt szódabikarbónát használjunk.

- Mosáskor keverjünk a mosószerhez szódabikarbónát. Fehérítő és vízlágyító hatása van.

- A hajkeféken, a körömkeféken, a manikűrkészlet eszközein, a fésűkön, a sminkecseteken és -szvacsokon előszeretettel telepednek meg a baktériumok. Amit tudunk, áztassunk egy éjszakára szódabikarbónás vízbe, a többi eszközt törölgessük át szódabikarbónás szivaccsal.

- A szódabikarbóna kiváló szagtalanító. A hűtőszekrénybe rakjunk egy nyitott szódabikarbónás zacskót: "csapdába ejti" a szagokat. A hálószobában a matrac felfrissítéséhez szórjunk rá szódabikarbónát, hagyjuk állni rajta, majd porszívózzuk le. A cipők szagtalanítására szintén használhatjuk. Szórjuk a lábbelibe, majd hagyjuk állni egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is. A szódabikarbónás lábfürdő fokozott lábizzadás ellen is véd. 

- Az eldugult lefolyóba öntsünk fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Hagyjuk, hogy a keverék pár percig habozódjon, majd engedjünk forró vizet a lefolyóba.

- A szódabikarbóna segítségével a sütőt is könnyedén kitakaríthatjuk. Szódabikarbónából és vízből készítsünk egy homogén pasztát, majd egy szivacs segítségével kenjük el az így kapott anyagot a sütő belsejében. (Elektromos sütő esetén figyeljünk arra, hogy elkerüljük az elektromos részeit). Hagyjuk, hogy a paszta kifejtse hatását, majd néhány óra múlva súroljuk ki a sütőt.

- Fogak tisztítására is használható a por, segíti a fog fehérítése mellett a fogkő eltávolítását is. És természetesen fertőtleníti a szájüreget.

- Kitűnő szolgálatot tesz a fürdőszobában is. A WC-t szintén lehet szódabikarbónával és/vagy ecetes vízzel súrolni. A csempéken található makacs szennyeződésekkel is elbánik.

Szóval elfelejthetjük a környezetszennyező és bőrirritáló szereket. Használjuk a szódabikarbónát a háztartás minden területén. 

További ötletek:

 

hozzászólás  

 
+3 #1 anyu 2012-07-26 10:17
A lakásba betört hangyák útjába is jó hatású.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Optimizmus 2.0 – Hinni mindig kell

  Optimizmus című cikkemet alig több mint egy éve írtam. Akkor célom az volt, hogy egy kicsit változtassak a negatív világképen, segítsek abban, hogy a felhőkben ne a borút, hanem a mögötte rejlő napsugarakat lássuk. Most pedig reményt szeretnék adni azoknak,…

 • Balaton borrégió - Balatonfüred-Csopak borvidék

  A Balaton északi partján, a Balaton- felvidéken Zánkától- Balatonalmádiig húzódik a borvidék. Kiváló minőségű borai elsősorban köszönhetőek a nagyon jó minőségű talajoknak; déli, délkeleti fekvésű, Balatonra nyúló szőlőtábláknak; a Balaton fény- és hőmegtartó, -visszaverő hatásának. És ezeket a borokat szívesen…

 • Ébredés a téli álomból

  A héten már megmutatta magát a nap, mi pedig hunyorogva igyekeztünk megtalálni a célunknak megfelelő irányt az utcán. Ciki ilyen hidegben, de erős napsütésben már felvenni a napszemüveget? Én azt hittem nem, de a furcsa pillantások láttán mégis kételkedni kezdtem.

 • Energiát, de nem mindegy honnan...

  Amennyit profitálunk nyaranta a napsütésből, a hosszú nappalokból, a friss levegőből, az élményekből annyit fel is áldozunk az éjszakázással, az utazással, a folytonos pörgéssel, a másnapossággal az energiaraktárunkból. Ezt igyekszünk újra és újra feltölteni magunkat. Mindenkinek megvannak a jól bevált…

 • Hat ok arra, hogy örülj annak, hogy együtt élsz a szülőkkel

  Az "Agymenők" című sorozatban több szülő-gyermek kapcsolat modellje is bemutatásra kerül. Minket ezek közül most a Howard Wolowitz és édesanyja közötti kapcsolat érdekel. Howard annak ellenére együtt él az édesanyjával, hogy megengedhetné magának anyagilag, hogy külön éljen, hogy már elmúlt harminc…