Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2010. március 23. kedd, 06:02

A víz

Írta:  balazs

Kicsit megkésve, de azért megemlíteném, hogy tegnap volt a víz világnapja.
Érdekes, mennyire természetesen kezeljük a vizet. Megnyitjuk a csapot és már jön is annyi, amennyit szeretnénk, ha akarjuk hideg, ha akarjuk szinte forró. Sőt, már nem is felel meg, hogy csapból folyó vizet igyunk, hanem vesszük a palackosat inkább, merthogy az egészségesebb.


Szerencsénk van, hogy olyan helyen élünk, ahol a jó minőségű víz nem ritka kincs, hanem a mindennapok velejárója. Ez persze azt is jelenti, hogy nem becsüljük meg eléggé. Hadd folyjon fogmosás közben, nyugodtan fürödjünk minden nap egyedül teli kádban, kicsit csöpög, nem baj, nem zárjuk el: van bőven. Pazaroljuk, pedig ENSZ adatok alapján a szennyezett víz okozta hasmenéses betegségekben, kolerában, vérhasban évente több mint 1,4 millió gyermek hal meg. Ez a szám ötször annyi, mint az AIDS és malária által okozott halálesetek száma összesen.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a civilizációnak köszönhetően mi is mennyire elszennyezzük a felszíni vizeinket! No meg sokszor a felszín alattiakat is. Helyes, hogy egy évben egyszer van egy ilyen nap. De mindehhez az is kéne, hogy bennünk jobban tudatosodjon az, hogy mennyire fontos a víz. Mert bár vannak nála sokkal értékesebb folyékony anyagok, amikért még háborúzni is képesek vagyunk, azonban míg olaj nélkül meg lehet élni, víz nélkül aligha.

Erről a linkről elérhető a National Geographic víz világnapja alkalmából közzé tett fotósorozata. Elgondolkodtató képek.

 

Gesund által a kommentek között ajánlott érdekes videó a palackozott vízről:

 

 

 

 

hozzászólás  

 
0 #9 Gesund 2010-03-25 22:29
fészbúkon találtam :D
Idézet
 
 
0 #8 balazs 2010-03-25 06:19
Gesund, köszi, jó a videó, be is linkeltem a cikkbe!!!!
Idézet
 
 
0 #7 Gesund 2010-03-24 20:08
igen igen. Például Albertirsa Homokrész 3 :-), vagy a jó kis dunántúli karsztvíz mmmm. Nagyon hiányzik, a pesti víznek olyan izé íze van hozzá képest.

és itt van egy vizes videó

www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
0 #6 B. 2010-03-24 08:36
Hozzátenném, hogy az ásványvizek vízadója lehet ugyanaz a vízadóréteg amiből bizonyos települések a vezetékes vizüket kapják. Magyarországon a legnagyobb részén a csapvízzel semmi probléma nincsen. Ez az egész ásványvíz hóbort nagyobbrészt divat szerintem.
Idézet
 
 
0 #5 Gesund 2010-03-24 08:13
life-style.hu/.../...

ezek szerint a csapvíz adott esetben biztonságosabb! !! Mondjuk nem értem, hogy miért nem azonos paramétereket vizsgáltak.
Idézet
 
 
0 #4 Gesund 2010-03-23 18:06
Akkor még nem is beszéltünk a gyógyszermaradv ányokról, meg a hormonokról (fog. gátló), ami a női emancipáció erősödésével ;-) (persze a férfiak is szeretik a szabad életet :D) egyre nagyobb mennyiségben kerül vizeinkbe , mert a tisztító azt nem szedi ki! Aztán a férfiak egyre inkább elvesztik nemzőképességük et, és oda lyukadunk ki, hogy nem lesz ki háborúzzon.
Ez lesz az igazi pofára esés. (legalább nem leszünk 7 milliárdan)
Idézet
 
 
0 #3 wikiiii 2010-03-23 15:13
sztem már az is késő lenne, ha most azonnal mindenki elkezdene visszavenni. de legalábbis ez már tényleg az utolsó pillanat.
Idézet
 
 
0 #2 B. 2010-03-23 13:44
Egyszer biztos, csak nehogy túl későn
Idézet
 
 
0 #1 wikiiii 2010-03-23 07:31
elgondolkodtató ak a képek! jó hogy végül írtál erről, mert nagyon sokat lehetne spórolni a vízzel, ha az embereket érdekelné a dolog. De pont azért, mert hogy úgyis van, sose fogy el, nem foglalkoznak vele. :sad: Remélem egyszer megértjük, hogy nagyon rossz irányban haladunk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • Strandolj zölden

  Reméljük, természetanyánk nem cáfol rá aranytollú szerkesztőnk szavaira, és most már tényleg beindul a kánikula. Ennek nyilván vannak hátrányai, de erre illik fittyet hányni. A nyári programokról esett már szó, úgyhogy most inkább egy helyszínt ajánlok figyelmetekbe, ami nemcsak azért…

 • Szelektálás

  Csütörtök reggel. Kóma. Úgy érzem, ma nem bírok fölkelni. Persze ez az érzés nem új keletű, minden reggel ugyanígy érzem. Aztán szép lassan bekúszik a hálóba a frissen főzött kávé illata…kapok egy puszit és a fülembe súgja: Kész a kávé, kelned…

 • Védekezés nyáron

  Napközben ne menjünk ki a szabadba, mert nagyon erős a napsugárzás, inkább estefelé tartózkodjunk kint, de akkor meg sok a szúnyog. Akkor most merre? Üljünk otthon egész nap? Természetesen nem. Napközben használjunk naptejet, este pedig szúnyogriasztót. De nem mindegy, milyet.…

 • Kirándulás

  Én alapvetően nagyon szeretek kirándulni, bárhová vigyen is az út, főként kocsival, az anyós ülésben ülve. Mert az ott olyan kényelmes. Onnan lehet látni az egész utat, ott lehet jól hallani a rádiót, ott jön a fűtés a lábamra és…

 • A tökéletes nő

  Lassan, akármerre is nézek, mindenhol arra találok tippeket, hogyan legyünk még szebbek, még jobbak, még szórakoztatóbbak, egy szóval tökéletesek a másik nem számára. Mit együnk, mit viseljünk, hogyan viselkedjünk… Elméletek százai látnak napvilágot újra meg újra, melyeket aztán vagy alátámaszt…