Videó

A Hét 7enéje
Butthole Surfers - Pepper

Az 1981-ben alakult vicces nevű amerikai rockbanda 1996-os "Electriclarryland" c. leme- zén található ez a dal, mely egyben mindenkori legsikere- sebb kislemezük is és amely eheti zenénk. - by adeeboy

Még több videó

Zöld cikkei

Hirdetések

Hirdetés

Utolsó kommentek

Hiba
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 64
2010. március 23. kedd, 06:02

A víz

Írta:  balazs

Kicsit megkésve, de azért megemlíteném, hogy tegnap volt a víz világnapja.
Érdekes, mennyire természetesen kezeljük a vizet. Megnyitjuk a csapot és már jön is annyi, amennyit szeretnénk, ha akarjuk hideg, ha akarjuk szinte forró. Sőt, már nem is felel meg, hogy csapból folyó vizet igyunk, hanem vesszük a palackosat inkább, merthogy az egészségesebb.


Szerencsénk van, hogy olyan helyen élünk, ahol a jó minőségű víz nem ritka kincs, hanem a mindennapok velejárója. Ez persze azt is jelenti, hogy nem becsüljük meg eléggé. Hadd folyjon fogmosás közben, nyugodtan fürödjünk minden nap egyedül teli kádban, kicsit csöpög, nem baj, nem zárjuk el: van bőven. Pazaroljuk, pedig ENSZ adatok alapján a szennyezett víz okozta hasmenéses betegségekben, kolerában, vérhasban évente több mint 1,4 millió gyermek hal meg. Ez a szám ötször annyi, mint az AIDS és malária által okozott halálesetek száma összesen.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a civilizációnak köszönhetően mi is mennyire elszennyezzük a felszíni vizeinket! No meg sokszor a felszín alattiakat is. Helyes, hogy egy évben egyszer van egy ilyen nap. De mindehhez az is kéne, hogy bennünk jobban tudatosodjon az, hogy mennyire fontos a víz. Mert bár vannak nála sokkal értékesebb folyékony anyagok, amikért még háborúzni is képesek vagyunk, azonban míg olaj nélkül meg lehet élni, víz nélkül aligha.

Erről a linkről elérhető a National Geographic víz világnapja alkalmából közzé tett fotósorozata. Elgondolkodtató képek.

 

Gesund által a kommentek között ajánlott érdekes videó a palackozott vízről:

 

 

 

 

hozzászólás  

 
0 #9 Gesund 2010-03-25 22:29
fészbúkon találtam :D
Idézet
 
 
0 #8 balazs 2010-03-25 06:19
Gesund, köszi, jó a videó, be is linkeltem a cikkbe!!!!
Idézet
 
 
0 #7 Gesund 2010-03-24 20:08
igen igen. Például Albertirsa Homokrész 3 :-), vagy a jó kis dunántúli karsztvíz mmmm. Nagyon hiányzik, a pesti víznek olyan izé íze van hozzá képest.

és itt van egy vizes videó

www.youtube.com/.../
Idézet
 
 
0 #6 B. 2010-03-24 08:36
Hozzátenném, hogy az ásványvizek vízadója lehet ugyanaz a vízadóréteg amiből bizonyos települések a vezetékes vizüket kapják. Magyarországon a legnagyobb részén a csapvízzel semmi probléma nincsen. Ez az egész ásványvíz hóbort nagyobbrészt divat szerintem.
Idézet
 
 
0 #5 Gesund 2010-03-24 08:13
life-style.hu/.../...

ezek szerint a csapvíz adott esetben biztonságosabb! !! Mondjuk nem értem, hogy miért nem azonos paramétereket vizsgáltak.
Idézet
 
 
0 #4 Gesund 2010-03-23 18:06
Akkor még nem is beszéltünk a gyógyszermaradv ányokról, meg a hormonokról (fog. gátló), ami a női emancipáció erősödésével ;-) (persze a férfiak is szeretik a szabad életet :D) egyre nagyobb mennyiségben kerül vizeinkbe , mert a tisztító azt nem szedi ki! Aztán a férfiak egyre inkább elvesztik nemzőképességük et, és oda lyukadunk ki, hogy nem lesz ki háborúzzon.
Ez lesz az igazi pofára esés. (legalább nem leszünk 7 milliárdan)
Idézet
 
 
0 #3 wikiiii 2010-03-23 15:13
sztem már az is késő lenne, ha most azonnal mindenki elkezdene visszavenni. de legalábbis ez már tényleg az utolsó pillanat.
Idézet
 
 
0 #2 B. 2010-03-23 13:44
Egyszer biztos, csak nehogy túl későn
Idézet
 
 
0 #1 wikiiii 2010-03-23 07:31
elgondolkodtató ak a képek! jó hogy végül írtál erről, mert nagyon sokat lehetne spórolni a vízzel, ha az embereket érdekelné a dolog. De pont azért, mert hogy úgyis van, sose fogy el, nem foglalkoznak vele. :sad: Remélem egyszer megértjük, hogy nagyon rossz irányban haladunk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Programajánló

Ajánló

 • A téli madáretetés

  Az ősz és a tél - bár talán nem tűnik olyan mozgalmasnak, mint a nyár - szintén rengeteg lehetőséget tartogat számunkra. A szüret, a halloween, a Mikulás, a vásárok, a karácsony, a bálok, a farsang mellett ot vannak a hóban,…

 • Árral szemben - avagy nyaralás utószezonban

  Főszezonban nyaralni nagyon trendi. Fontos megmutatni a világnak, hogy a pénz nem számít; hogy benne vagyunk a legnagyobb pezsgésben; hogy akkor nyaralunk, amikor mindenki más az irodában / gyárban /földeken / műhelyben izzad. Ezért, aki elő-vagy utószezonban nyaral esetleg nem…

 • Féltékenység

      Mi ez az érzés? Honnan jön, mi értelme, mire tanít? Gondolkodom, és nem jutok előre. Vajon van-e bármi olyan vetülete, ami pozitív irányba terel? Nem hinném. Mégis, mindenki az egy kicsit. Még én is, bár én tényleg csak…

 • Mert nem adom fel! – avagy szekrényszerelésem rövid története

  Történt vala az Úrnak 2011. évében, hogy énem megpillantá, megszereté, majd beszerezteté azt a csodás álló polcot, mellyel később komoly kihívásokat teremtettem lényemnek és csodás pillanatokat az eseményeket esetlegesen nyomon követőknek. Nő vagyok! Ezzel vitatkozni nem lehet. És ha elkezdek…

 • Oldtimer Expo 2011. április 15-17.

      Egyáltalán nem értek az autókhoz. Általában csak a funkciójukat értékelem; gyorsan eljutok A pontból B pontba ráadásul úgy, hogy a jellemzően nem kevés csomagomat nem nekem kell cipelni, húzni, tolni, vonszolni. Na, jó. Egy-két csoda után én is…