adeeboy

    adeeboy

    Friday, 14 June 2013 06:00

    A piramisok titka

    Állnak fent a mennyországban az őseink, akik a piramisokat és más, azokkal rendszerint együtt emlegetett, ugyanabba a rejtélyes kategóriába sorolt épületeket, szobrokat, jeleket építették/készítették. Szóval állnak a Heaven Music Pub felhőpultjának támaszkodva és néznek lefelé. Minket bámulnak. És közben dumálnak.

    Tuesday, 12 March 2013 06:00

    Cipő és a Republic

     

    Hétfő hajnalban elhunyt Bódi "Cipő" László. Ugyanebben a pillanatban a magyar popzene égboltjának egyik legragyogóbb csillagának fénye fakult meg. Ez a csillag természetesen nem más, mint a Republic, melynek Cipő frontembere, énekese és elsődleges dalszerzője volt. Az együttes pedig a mindenkori magyar poprock történetének egyik alapvető és megingathatatlan mérföldköve, hiszen a zenekar az elmúlt 23 év során vitathatatlanul örök létjogosultságot szerzett magának kis hazánk zenetörténelmének lapjain.

    Thursday, 14 February 2013 06:00

    Romantikus filmek

     

    Kaptam nemrég egy ötletet, felkérést, megbízatást, de - nevezzük bárminek is - végeredményben egy parancsot, hogy mivel romantikus filmekről még nem igazán írtam, mi lenne, ha csokorba szedném őket. Megjegyzem, a karácsonyi filmek cikkemben törvényszerűen volt már egy-két ilyen jellegű film - hiszen karácsony-szeretet-szerelem gyakran kéz-a-kézben járnak - úgyhogy már most jeleznék egy nagyon minimális átfedést az akkori és e mostani lista között.

     

    Monday, 12 November 2012 06:00

    Talpraállás

     

    Cikkem megírásának elsődleges motivációja, hogy a közelmúltban történt az életemben egy olyan esemény, amely fenekestül felforgatta azt. Szerencsére nem tragédia illetve haláleset, de azért mindenképpen egy olyan jellegű dolog, ami megváltoztatta nemhogy a jelenlegi életemet, de szinte bizton állíthatom, hogy a jövőmet is.

     

    Thursday, 19 April 2012 06:00

    A legjobb magyar vígjátékok

    A minap egy ismerősömmel éppen azon tanakodtunk, hogy milyen vígjátékot nézzünk, amikor egyszer csak felvetődött egy "régi" magyar cím: Zimmer Feri. És a reakció? Gyerünk, nézzük! És miért is ne? Miért kéne folyton innen-onnan szalajtott - elsősorban hollywoodi -, illetve vadiúj vígjátékokat nézni? Amikor vannak nekünk saját gyártású, remek komédiáink, még ha nem is mindig a legújabbak. Az élményen felbuzdulva pedig most megpróbálom számba venni a piramis csúcsát ebben a kategóriában, és egy egész cikket szánva neki, összeállítani egy amolyan top10-et.

    Thursday, 05 April 2012 06:00

    Emberiesség - és amivé változni tud

    A minap megnéztem egy, magyar címmel - legalábbis a cikk megírásakor - még nem rendelkező, eredetileg "The Divide" címen futó filmet, amely műfaját tekintve leginkább thriller. A tőlem várt szokásos folytatás helyett viszont most nem magával a filmmel akarok foglalkozni, hanem egy benne tapasztalt jelenséggel. A végén majd a filmről is ejtek pár gondolatot, de tényleg csak érintőlegesen. Előtte viszont következzék eheti témám, az extrém szituációkban való emberi viselkedés.
    Thursday, 22 March 2012 06:00

    Prometheus

    Prometheus poster

     

    Múlt vasárnap illetve hétfőn nagyot dobbanhatott a szíve azoknak, akik egyszerre vonzódnak a tojásokhoz, a pókokhoz, a savakhoz és a szétrobbanó mellkasokhoz. Természetesen nem egy beteges vallás elvakult követőire gondolok, hanem az Alien filmek rajongóira szerte a világon. Mindezt pedig azért teszem éppen most, mert a fent említett két napon végre napvilágot láttak a Prometheus című film teljes, végre már a történetből is valamicskét eláruló előzetesei.

    Thursday, 09 February 2012 06:00

    Oscarra várva...

     

    Oscar-szoborNem, ez most - sajnos - nem a már-már kultfilmmé vált amerikai komédia Stallonéval, de még csak nem is annak francia eredetije Funesszel. Ezúttal inkább a nemsokára, konkrétan február 26-án, immáron 84. alkalommal átadásra kerülő Oscar-díjról osztanék meg pár gondolatot, amely egyébként hivatalos angol nevén Academy Award, és a legrangosabb filmművészeti díj, amit a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) 1929 óta ad át különféle kategóriákban.

     

    Thursday, 02 February 2012 06:00

    Ha nem drágul, akkor...?

    A tegnapi napon csökkent az üzemanyagok ára, konkrét számokban kifejezve a benzin öt, a gázolaj pedig nyolc forinttal. De mivel ez nem az esti híradó, de még csak nem is a www.holtankoljak.hu, ezért ennyi legyen elég a számosított hírérték-szerű megközelítésből. A lényeg az, hogy az esemény több szempontból is elgondolkodtatott engem.

    Thursday, 19 January 2012 06:00

    Két romantikus vígjáték

    Holiday - magyar plakátŐrült, dilis, szerelem - magyar plakátAz elmúlt egy-két hétben két olyan filmet is láttam, amelyek nagyjából ugyanolyan stílusúak, vagy - ha úgy tetszik - műfajilag egy kategóriába esnek. Ezért most egy kalap alatt fogok írni mindkettőről. Azt viszont már az elején leszögezném, hogy összehasonlításról szó sincs, legalábbis olyan értelemben semmiképp, hogy az egyiket elmarasztalnám, avagy kiemelném a másikkal szemben valamilyen szempont alapján.

    Page 1 of 3

    Kiemelt cikkek

    • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
        Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
    • Tópartra... De hova?
      Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
    • Élet a weben
      A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
    • …idővándor, a csodák ideje?
      Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
    • A pozitív gondolkodás tanulható
      Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
    Fityisz.com - blabla

    Please publish modules in offcanvas position.