Melinda

    Melinda

    "Csillapíthatatlan lendülettel igyekszem meggyőzni az olvasókat, hogy ismerjék fel a részletekben rejlő szépséget, merjék megváltoztatni véleményüket, pozitívvá tenni gondolataikat... mindezt természetesen az IBp rovat olvasása közben." :-)

    Friday, 22 July 2011 06:00

    A pozitív gondolkodás tanulható

     

    Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket vigasztalni. Van az úgy, hogy az embernek néha rossz napja van, amivel nincs is semmi gond, na de folyamatosan? A kedvenc szituációm, amikor a panaszhalmaz végére biggyesztik: „de azért próbálok pozitívan gondolkozni”. Igen? Még nem látszik!



    Friday, 15 July 2011 11:29

    Művészetek Völgye 2011

    Na, mondom én, hogy itt mindenki milyen kedves – súgta a fiú a barátnője fülébe, amikor tavaly a Taliándörögdöt Kapolccsal összekötő úton felvettük őket, hogy a pár kilométeres szakaszt ne gyalog kelljen megtenniük. Kijelentésén elmosolyodtam, és igazat adtam neki. A Völgyben mindenki kedves és mosolygós, ezáltal mi is kedvesebbek és mosolygósabbak leszünk. Talán pont ez a Művészetek Völgye szinte megfejthetetlen titka, ami miatt minden évben késztetést érzek, hogy pár napig én is völgylakó legyek.

    Friday, 01 July 2011 06:00

    Éjszakai Vidámpark

     

    A Budapesti Vidámparkról hallottam én már hideget és meleget is. Kevés játék van, drága, leromlott állapotban vannak a játékok és egyébként sem csillog-villog annyira, mint a külföldi vidámparkok – mondja az egyik oldal. Viszont sok olyan családot ismerek, akik falkában végigjárják a kínálatot minden évben. Tehát nincs mit tenni, a véleményalkotáshoz mindenkinek ki kell próbálnia, és mivel én sem voltam ott legalább 15 éve, magamnak is mondom.

    Friday, 17 June 2011 06:58

    Múzeumok Éjszakája 2011

     

    Ki ne emlékezne olyan régi pillanatra, amikor egy iskolai kirándulás alkalmával a fárasztó utazást követően kötelező jelleggel végig kellett nézni a nyolcadik múzeum kiállítását is. Ilyenkor az ember már mindenhol lenni szeretne, és minden mást csinálni szeretne, persze jó távol attól a bizonyos múzeumtól. Hiszen kit érdekel pár poros köcsög?

    Aztán telnek, múlnak az évek, szembe találkozunk az elmúlással, így megtanuljuk értékelni az emlékeket, régi tárgyakat. Szélesedik a világnézetünk, egyre többet akarunk tudni az univerzum általunk még fel nem fedezett, és letűnt világairól. Megismerkedünk az alkotás élményével és sikerünk vagy éppen sikertelenségünk következménye lesz a festmények, szobrok, fotók csodálata. Majd visszagondolunk a kisiskolásként látott poros köcsögre és mosolyogva beismerjük, az első benyomás nem is bír olyan nagy jelentőséggel, mint ahogy azt sokan állítják. Azon lehet, sőt érdemes változtatni.

     

    Friday, 10 June 2011 06:00

    Zenés Állatkerti Esték

    Az első alkalommal, amikor elmentem a Budapesti Állatkertbe koncertezni egy pingponglabda nagyságú, fekete szemű és hétmérföldes szempillájú láma bébi elkunyizta az utolsó falatot a pogácsámból. A második alkalommal egy kis kecske vélte a kezemen lógó narancssárga kendőmben felfedezni ősi ellenségét, így én megtanultam, hogyan kell roppant gyorsan felpattanni a legelső pad tetejére. A harmadik alkalommal könny csorgatva nevettünk a jeges maci hatalmas piros labdájával folytatott közel húszperces „küzdelmén”, melynek a koncert kezdete vetett véget.

    Friday, 03 June 2011 09:09

    Lassíts! Lassíts!

    A héten hallottam egy történetet, ami nagyon megmelengette a szívem. Egy átlagosnak ígérkező, rohanó, hétköznap reggelen az 1-es villamos rutinos lendülettel zakatolt végig a körúton. Az emberek egymásnak dőlve kapaszkodtak, amiben tudtak, siettek a munkahelyükre, az iskolába, ügyeiket intézni. A tömeg megszokott, álmos szótlanságba burkolózva bambult ki az ablakon. A villamos elrobogott a dugóban álló autók mellett, a még zárva lévő lakberendezési áruház mellett, a sínek között látszólag mozdulatlanul fekvő szürke-fehér csíkos szőrmók mellett. Mondom én: teljesen átlagosnak ígérkező, rohanó hétköznap reggel.

    Friday, 27 May 2011 06:00

    Budapesti fürdők és strandok, 2011

    Itt a nyár. Időjárás ügyileg és naptár ügyileg is. A nyarat a pihenéssel, az utazással, a nyaralással kötjük össze, azonban sajnos csak nagyon kevesen búcsúzhatnak el hosszabb időre a munkahelyüktől. A többségnek pár hét kivételével nincs lehetősége elhagynia a várost, így a „kamu” nyaralás elemeit itt kell keresnünk. Azaz dolgozzunk azzal, amink van.

     

    Friday, 06 May 2011 06:00

    Dunaszeretet

    Gyönyörű helyen születtem és nőttem fel (Kecskeméten), semmiért nem cserélném el ezt az élményt. A mai napig imádom a várost, ismerem a Kiskunsági Nemzeti Park minden egyes pipacsát és bogáncsát (név szerint) és hullajtottam egy jókora könnycseppet, amikor a Kecskemét – Bugacpuszta között közlekedő kisvasutat bezárták, mellyel anno éveken keresztül jártunk kirándulni a homokbuckák közé. A város fekvéséből adódóan – bár elérhető közelségben volt a Duna és a Tisza is – nem tapasztaltam meg, mit jelent egy hatalmas folyó partján élni.

    Friday, 29 April 2011 06:41

    Majális 2011

     

     

    Megint vége egy hónapnak, de csak semmi szomorkodás az egyre gyorsuló világunk miatt, inkább örüljünk a következő hónapnak.


    Itt van május! Áprilist még gyorsan lezárjuk Kati és Vili esküvőjével (2011. április 29., élő közvetítés az m1-en 11:25-től), aztán a repkedő jókedvünk kíséretében fejest ugrunk a hétvégébe, május első hétvégéjébe.

     

    Friday, 22 April 2011 14:44

    RaM kulturális centrum Budapesten

    Új kulturális központ nyílt Budapesten a XIII. kerületben 2011. április 14-én. A Radnóti Miklós Művelődési Központ azonban nem csak a kerületben, illetve a fővárosban élőket csábítja változatos programokkal, a vidéki és külföldi turistáknak is széles kulturális kínálattal kedveskednek.

    Page 2 of 5

    Kiemelt cikkek

    • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
        Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
    • Tópartra... De hova?
      Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
    • Élet a weben
      A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
    • …idővándor, a csodák ideje?
      Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
    • A pozitív gondolkodás tanulható
      Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
    Fityisz.com - blabla

    Please publish modules in offcanvas position.