×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2010. április 29., csütörtök 06:00

  A Rácz Vivien Projekt

  Írta:

  Nem mondhatni rám, hogy egy lelkes színházba járó ember vagyok, de azért néha-néha rászánom magamat a kúltúrálódás eme formájára is. Sőt az elmúlt évben igen sokat voltam színházban, de sajnos valahogy az előadások többsége nem jött át Nem éreztem azt amikor kijöttem a színházból. hogy a darab, amit láttam adott volna nekem valamit. Persze, ez nem feltétlenül szükséges, hiszen lehet, hogy az egésznek a célja csak a szórakoztatás, de a tavaly általam látott előadások 90 %-áról úgy jöttem ki, hogy csalódás volt.

  Aztán valamikor ősszel elvetődtem a Merlin színázba a Küklopsz Műhely Cucc című előadására. És az előadás végén úgy jöttem ki, hogy igen… Végre átjött valami.

  Rájöttem, hogy nekem nem a nagy színházakban leginkább játszott közönségszínház való, hanem a kisebb alternatív helyeken előadott kicsit talán bonyolult, elgondolkodtató darabok. A múlt héten értesültem róla , hogy a Küklopsz Műhely újabb darabját mutatják be, ezúttal a Stúdió K színházban. Nosza, gondoltam, nézzük meg Kiss Márton író, rendező legújabb szerzeményét, a Rácz Vivien Projektet.

  Ismerős a név, Rácz Viven? Lehet is, ő az a lány, aki valamikor 2-3 évvel ezelőtt eltűnt, majd 2 nap után megkerült. A szülei eltűnésekor az internetet hívták segítségül, azonban az elküldött segítséget kérő körlevél önnálló életet kezdett élni, és még ma is évek után fel-fel bukkan. (pont a héten kaptam meg ismét). A körlevél önálló életre kelése ihlette meg az író-rendezőt.

  A Rácz Vivien körlevél
  Eltűnt a kislányom 5. napja,a rendőrségre nem tudunk számítani szeretnénk ha valaki elküldené körlevélbe mindenkinek akinek csak tudja, hogy eltűunt Rácz Vivien született 1993. augusztus 29
  személyleírás:152 cm, átlagos testalkatú,barna hajú és szemű fehér fogú ismertető jele nincs! Eltünésekor sötétkék farmerben sötétbarna derékig érő kapucnis kabátban és fehér nike sportcipőben volt.mindenkinek a fokozott figyelmét kérem! Elérhetőségem:
  70/344-71-74 , 70/520-15-44 vagy hívd a rendőrséget!MINDENFÉLE KÉPPEN
  KÜLDJÉTEK EL EZT KÖRLEVÉLBEN AKIHEZ CSAK TUDJÁTOK KÖSZÖNETTEL SZÜLEI ÉS BARÁTAI! FIGYELEM!!!AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁN FELTÜNHET!!!
  Kérek minden ismerőst küldje el ezt a levelet minden partnerének!!! Fontos!!
  A te anyukád is és barátaid is meg tennék!! Legyen Szívetek Két Kattintást Rászánni egy ember életre!!

  KÖSZÖNÖM

  2013-ban vagyunk, és a tudósok feltalálják a szemcseppet, ami egy központi szerver segítségével úgymond töredezettségmentesíti az agyat. A folyamat öt napig tart, és az ötödik napon a Keleti pályaudvaron minden gondtól és bútól megszabadulva ébredünk, és örömben, boldogságban folytathatjuk életünket. Mindez szép és jó, mindenki álma valóra válhat, azonban az első tesztek lefolytatása közben egy öntudatra ébredt számítógépes vírus (A Rácz Vivien körlevél) belekotnárkodik a munkába és átveszi a hatalmat a központi szerver felett. Nagyjából ez adja a darab keretét, maga a történet azonban sokkal szövevényesebb.

  Két színész  Pomlényi Attila  és Várnai Szilárd  játssza szerepeket. A kissé bolond pszichiátert, a keménnyé válni akaró főnököt, a szenteskedő vallásos tanárnőt, a tudóst, aki feltalálta a csodaszemcseppet, az álboldogságtól sugárzó,  egyes szereplők gyerekkori énjét, és önmagukat, a két színészt.

  A darabban folyamatosan változnak a színészek által megszemélyesített karakterek, illetve az időben is ugrál, így igaz nehezen kövehető, azonban mégis szórakoztató. A díszlet meglehetősen minimál, azonban mégis jól illik a cselekményhez, és nagyon érdekes megoldásokat alkalmaznak a cselekmények bemutatására.

  Egyszó, mint száz számomra ismét kiderült, hogy az úgymond alternatív színház sokkal érdekesebb, mint a nagyközönségnek szánt., többet mond, többet ad. Ha kicsit másra vágytok, mint  amit általában az ember kap, akkor menjetek el a Stúdió K színházba és nézzétek meg a Rácz Vivien Projektet.

  Tovább a kategóriában: « Képtelen képregény Adj jövőt »

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.