2011. október 03., hétfő 06:00

  Boldog Hétfőt!

  Írta: Andi


  …még mindig a boldogságtalálás álla a középpontban, hogy mennyire csak rajtunk múlik és mennyire múlik csak rajtunk egy-egy nap, perc megélése?!
  Újabb honlap ajánlatom következik: www.szabosipos.hu


  Útépítő művész? Hídverő?  
  Nos, valóban, elég egy röpke pillantás a festményekre, ahol többek között találkozhatunk „Ismerős városunkkal”, kérdés ráismerünk-e, „Hanyattfekve” is bámulhatjuk „A se vége, se hossza” történetet így most, hogy ”Itt van az ősz , itt van újra”.
  Persze mindez értelmetlennek, esetleg, netán-tán találós kérdésnek is tűnhet.
  A rejtvény feladása szándékos.
  Szándékomban áll a kedves olvasókat kíváncsivá tenni, hogy előbbi soraim értelmét keressék, sőt megfejtsék! Ígérem, kisebb csoda és hatalmas pozitív hullám vár a felfedezőkre.
  És természetesen kíváncsi vagyok a visszhangra.


  Megint csak a régi nóta, hagyjuk-e a szép épületeket, fényből szőtt tereket, történéseket, kedves pillanatokat elsuhanni az uncsi, szürke, problémás, teligondos mindennapokban, vagy megéljük, észrevesszük? M-e-g-cs-o-d-á-l-j-u-k?
  Vagyis, hagyjuk-e, hogy hasson?
  Vajon csak a külvilág hat ránk? Vagy hangulatunk tükröződik környezetünkön, visszavetülve pedig erősít, segít, épít vagy épp rombol minket?
  Ha kicsit is igazam van, akkor bizony egy esős napon, egy szürke színű épületet két ember egy időben nézve másnak és határozottan eltérőnek láthat. Lát. Mármint ha pozitív, életigenlő egyikük és épp szomorabb a másik.


  Mi lehet egyes számú – tegyük fel „fityiszfan” - versenyzőnk nézőterében? …egy, talán fényből font, gyöngyöző-csillogó épület, meseszerű hangulattal? És mi a lehajtott fej homloka mögötti gondolatokban? Talán észre sem veszi. És ha igen, tündöklő palotának látja, ami mosolyt csal a szemébe?
  Nem túl valószínű, ugye? Inkább egy unalmas, jajennyivizetsaratkoszosszürkét gondolatfolyam indul…brrr… nem túl fölemelő, ugye? Vagy szívmelengető, léleképítő.
  Márpedig elindulhat, ha szabad utat adunk neki.


  Belső világunkra ható csodavár is lehetne a szürke ház, infantilis gondolatfolyamok, álmodozás, ábrándozás, visszaemlékezések áradatának elindítója, lehetne apró kis belső fájfoltjaink gyógyítója!
  Lehetne! Észre kell venni éppúgy, mint a pillanat minden rejtett szépségét.


  Nézni kevés, látni kell. A város egy-egy részében felfedezni a hétköznapiban rejlő szakrális jelentéseket, a mindennapokban a különlegest.
  Barna képei nekem, mint mindig, most is és továbbra is az életszeretet képei, mély, belülről fakadó hittel az emberekben. A belső, a mélyben ható pozitív történésekben, a tisztaszép érzelmekben. Előhívja a rejtett érzéseket, gondolatokat, értőbb-érzőbbé formál... vagy „csak” mosolygóssá?

  Boldog Hétfőt Mindenkinek!
   

  Tovább a kategóriában: « Boldog Hétfőt Ismét hétfő »

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.