balazs

  balazs

  Wednesday, 17 April 2013 06:00

  Egy Füstös Történet - III. rész

   

  II. Rész: A végzet

  1. Fejezet

  Innentől kezdve minden más volt. Gyakoriak voltak a hosszú csendes órák, amiket csak néha tört meg egy-egy sóhaj. A pap rendszeresen imára szólította fel az utasokat. Okulva a Lázadó példájából senki sem ellenkezett. A félelmen és lehangoltságon egyedül Marlboro és Szimfónia emelkedett felül. Ők vittek fényt a sötét kabinba. Boldogok voltak, szerették egymást.

  Wednesday, 10 April 2013 06:00

  Egy Füstös Történet - II. rész

   

  2. Rész: Az utazás

  1. fejezet

  Ahogy telt az idő szeme egyre inkább hozzászokott az utazóegység sötétjéhez. Körülötte hatan álltak. Előtte és a háta mögött két-két férfi, jobbra tőle a pap, balra pedig egy gyönyörű lány, akinek szépsége rögtön megragadta Marlborót. 

  Számunkra talán fel se tűnt volna, hogy lány. Pont úgy nem, ahogyan nem tudjuk azonnal megállapítani egy kutya nemét, ha ránézünk a fejére. Ugyanúgy fehérbe volt bugyolálva, és csak kopasz barna feje látszott ki ideiglenes ruhájából, ami végtelenül hasonlított a többiekére. Talán, ha valamelyikünk alaposabban megnézi, találhatott volna arcvonásaiban némi különbséget, lágyságot a férfiakéhoz képest. Na, de most hősünk szemszögéből kell néznünk a dolgokat. Ő gyönyörűnek találta. Amikor ránézett, és tekintetük találkozott kellemes melegség futotta át egész testét.

  Wednesday, 03 April 2013 06:00

  Egy Füstös Történet - I. rész

  Hirtelen megszületett. Vagy legalábbis újjá. Nem tudta eltalálni, melyik a helyes fogalom új állapotára. Ahogy beleszippantott a levegőbe, abból saját testszaga érződött. Amikor körbenézett, rájött, ez nem is biztos, hogy a sajátja, hanem a többieké, akik körülötte csoportosulnak. Mindannyian egyformán néztek ki, vagy legalábbis hasonlóan. Mindannyian fehérbe voltak bugyolálva, ebből a fehér valamiből egyedül barnás kopasz fejük látszott ki. Rengetegen voltak, és haladtak valamifelé. A menetben óriási volt a zsivaj. Ebből azt lehetett kiszűrni, hogy valamiféle szobák irányába mennek. A tömegben idősebb korúak is voltak. Ők, mint lázadók megpróbáltak egyhelyben maradni, és a fiatalokat ugyanerre bíztatták. Emellé valami Istenellenes szöveget is mormoltak, de ezt a tömeg morajlása teljességgel elnyomta. A lázadókat elhagyva, ahogy a „szobákhoz” közeledtek, egy helyen ismét álló öregek voltak. Az ő hangjukat tisztán lehetett hallani. Valószínűleg papok lehettek, mert egy Istent éltettek, aki megmenti őket, sőt a szobákat űrhajóknak nevezték. Egy ilyen pap keveredett eme oldal tetején már említett lény mellé is.

   

  Monday, 19 November 2012 06:00

  A WC világnapján a wc története

  Vannak bizonyos alap dolgok,  amik mindannyiunk életében szerepet játszanak, nemtől, kortól, gazdagságtól, bőrszíntől, vallástól függetlenül. Mindannyian veszünk levegőt, eszünk, iszunk, és mivel a szervezetünk sajnálatos módon nem képes 100 %-os hatékonysággal mindent feldolgozni, amit beviszünk, ezért napjában néhányszor, hol kis, hol nagy dolog elvégzése céljából meglátogatjuk a toalettet, hogy ott rövidebb, hosszabb időt eltöltve megszabaduljunk a feleslegessé vált salakanyagoktól. 

  Egyes emberek úgy gondolták, hogy eme helyiségnek a presztízse nem áll arányban az ott eltöltött idővel és a folytatott tevékenység élettani fontosságával, ezért megalapították a WTO-t, ami jelen esetben nem a Világkereskedelmi szervezet, hanem a World Toilet Organization, és ezzel egyetemben kijelölték november 19-ét a Toalett Világnapjának.

  Ezen jeles világnap alkalmából tekintsük át, milyen folyamaton ment keresztül a WC-használat, mígnem eljutottunk oda, hogy – legalábbis mi internetet használó modern emberek – kényelmes, meleg helyen intézhetjük kis és nagy dolgunkat.

  Thursday, 12 April 2012 06:00

  Még egy kis húsvét

  Valahogy a húsvét kicsit olyan mostoha ünnep, főleg mostanság, amikor a vallás itt, Európában egyre inkább veszít jelentőségéből. A húsvét vidám ünnep. Nem annyira a meghittségről szól, sokkal inkább a tavaszról, az újjászületésről.

   
  Hogy hogyan ünnepeljük a húsvétot, az korszakainkhoz van kötve...
  Thursday, 29 March 2012 06:00

  Multikulti

   

  Az elmúlt hétvégét Szerbiában töltöttem egy csaknem igazi multikulti lakodalomban Szabadkán. Egy magyar-szerb vegyes családból származó lány egy kanadai sráchoz ment hozzá, tehát a közösség nem volt éppen szokványosnak mondható.

  Monday, 27 February 2012 06:00

  Boldog Hétfőt!!!

  Van az úgy, hogy az ember egyetlen nap alatt átélheti az élet fontosabb lépéseit. Nem, most véletlenül sem arra gondolok, hogy történik valami szerencsétlenség és lepereg előtted az életed, nem. Egyszerűen a sors játéka folytán egy nap alatt lejátszódnak a legfontosabb dolgok, melyek az életet jelentik. Délelőtt temetés, napközben egy kellemes ebéd barátokkal, este pedig a tejfakasztó összejövetelen a születés ünneplése. Amikor az események így összesűrűsödnek, az ember akaratlanul is elgondolkozik azon, hogy milyen egyszerű is az élet, főleg ha a vázlata egy napba is belefér és mégis milyen nagyszerű, mennyi különleges részlet bújik meg minden egyes napban. Itt van például megint ez a hétfő. Igen, dolgozni, tanulni kell menni, vagy nagyon sokaknak olyat csinálni, amit nem akarnak, vagy csak körül vesz valakit valami rossz. De mégis, amikor felkelsz, kinyitod a szemedet, és csak egy kicsit odafigyelsz arra, hogy kint pl. száz ágra süt a nap, és örülsz neki, máris egy apró boldogságot csempészhetsz az életedbe. És sosem tudhatod, lehet ez a nap lesz az, amikor a rossz dolgok is jó irányt vesznek. Legyen így!

  Boldog Hétfőt, és kellemes Hetet mindenkinek!

  Monday, 20 February 2012 06:00

  Boldog Hétfőt!!!

  Mindenkinek megvan a magához való tehetsége. Vagy esze, szokták volt mondani, de most maradjunk a tehetségnél. Mostanában egyre gyakrabban vannak különböző tehetségkutató műsorok, melyekben sok tehetséges, vagy inkább csak tehetséget vágyó fiatal, vagy éppenséggel idősebb teszi próbára képességeit. Mint tudjuk, leginkább az éneklésnek van nagy keletje, országunkban is olybá tűnik, sose fogyunk ki a világraszóló tehetségekből. Aztán az éneklés után jön a tánc. Igaz ez kicsit nehezebb, ide már állóképesség is kell, ezért a tehetségek száma fogy, azonban mivel látványos, ezt is igazán könnyen el lehet adni.

  De vannak olyan mutatványok is, melyek nem elég mutatósak ahhoz, hogy a televíziók nagyszerű casting felelősei műsorra érdemesnek találják. Manapság azonban senki nem maradhat rejtve, mert ott az internet, melyen szélsebesen sztárrá lehet válni, mint ahogy az történt az alábbi ifjú hölggyel is aki a videón szemöldökeit nem csábításra, hanem sajátos táncra használja.

  Ha valaki esetleg hasonló vagy más rejtett talentummal rendelkezne, akkor mi szívesen elindítjuk a sztárrá válás útján, csak küldjétek a videóitokat!

  Boldog hétfőt, és szép hetet kívánok!

  {youtube}6Zx39v3JUUI{/youtube}

   

  Monday, 13 February 2012 06:00

  Boldog Hétfőt

  Na tessék, ismét itt a Valentin nap. Most nem fogom kifejteni ismét az erről szóló véleményemet, mert ezt már tavaly megtettem, most inkább meghajlok a többség kívánalmainak, és programot ajánlok eme jeles napra.

  Ha a szerelem mellett szívügyetek a környezetvédelem, netán még mérnöki beállítottságúak is vagytok, akkor ez számotokra a megfelelő program a holnapi napra. Igaz kicsit büdös lehet, dehát a szerelemért mindent.

  Egy amerikai szennyvíztelep ugyanis Valentin nap alkalmából szerelmes túrát szervez, melynek során a párok megismerhetik a telep működését, megtudhatják, hogy mi is történik a WC-t elhagyó kis csomagocskával, míg a tisztított része ismételten valamelyik élővízbe nem jut.

  Egyszerűen csodálatos a program, mert nem pusztán a kettesben tölthettek egy gyönyörű délutánt, estét, de értékes tudást is szerezhettek.

  Persze sajnos mindezt az USA-ban, de remélhetőleg a magyar szennyvíztelep üzemeltetők is tudomást szereznek, és hamarosan itthon is lehetőségünk nyílik romantikus műszaki kirándulásokra.

  Boldog Hétfőt, és kellemes hetet mindenkinek!

   
  Monday, 06 February 2012 06:00

  Boldog Hétfőt!!!

  Februárra megérkezett az igazi tél, és vele együtt az első komolyabb havazás is. Nem tudom, miért kellet ennyire pánikolni ennyire előtte, elvégre tél van, az lenne igaziból a csoda, és ördögtől való, ha plusz 15 fok lenne, sütne a nap, csiripelnének a madarak, E helyett itt a tél. A tél, ami hideg, ami hóval jár. Amit, tudom, nem mindenki szeret, meg sok gondot is okoz, de évente egyszer három hónapig benne van a pakliban, igaz, lehet, egyre inkább kiszámíthatatlanabb.

  A hétvégi havazást mindenki az 1987-es nagy télhez hasonlította. Én akkor még elég kicsi voltam, az egészből annyi maradt meg, hogy kimentünk játszani a hóba, mely csaknem ellepett.

  Van viszont egy későbbi havazás, ami sokkal inkább megmaradt bennem.

  Page 1 of 10

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.