×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2010. szeptember 10., péntek 06:00

  Tarzan! Kölcsönadnád az indádat?

  Írta:

  Nem egyszerű közlekedni a városi dzsungelben. Több millió ember próbálja nap, mint nap átverekedni magát a város egyik részéből a másikba. Nagy kihívást jelentő feladat ez, akár autóval, akár BKV-val próbálkozunk. Pláne, ha belebotlunk egy jó kis dugóba. Tarzan! Kölcsönadnád az indádat?


  Nincs ember Magyarországon, akit ne rázna ki a hideg a BKV-ügyek hallatán. Lehet ezt kívülről (messzi-messzi városokból) szemlélni, és lehet belülről, a saját bőrünkön tapasztalni. Tömegközlekedés. Milyen találó szó! Itt tényleg tömegek közlekednek.


  Nekem nem tisztem pálcát törni a BKV felett, sőt, megvédeni sem az én feladatom. Viszont jó kis fityiszes szokáshoz híven, igyekszem most is pozitívan szemlélni a világot.


  Az én szemem sincs csukva, amikor láthatóak a hiányosságok, és az én fülem sincs bedugva, amikor hallhatóak a botrányok, mégis kicsit naivan állok a témához. Én elhiszem ugyanis, hogy nem egyszerű dolog megszervezni egy város közlekedését. Tudom, tudom, más fővárosoknak ez sikerült (bár kíváncsi lennék, hogy ezt az ott lakók is így gondolják-e).


  Amióta Budapesten élek, utaztam eleget. Ültem dugókban órákat, zötykölődtem ósdi buszokon, szaunáztam a metrón. Viszont láttam azt is, hogy felújítják a kettes metróvonalat, hogy lecserélik a régi buszok egy részét alacsonypadlósra, hogy elkezdik fúrni a 4. metró alagútját, hogy kaptunk egy egész család sárga hernyót. Én nem tudom, hogy honnan örököltük azt a kitűnő magyar szokást, hogy minden jóban találunk valami rosszat. Nem fordítva szól a mondás?


  „Csúszik a felújított metróállomások burkolata.” Ez így van. Vizes csizmában másodpercek alatt meg lehet tanulni twistelni. Ennél nagyobb baj viszont, hogy az új állomások falainak a nagy része, megnyitás után egy héttel már össze volt firkálva.


  „A combinón az ülések között középen túl kicsi a hely.” Ne állj oda, ha nem férsz el. A régivel ellentétben a combinón viszont van nyáron légkondi, télen pedig működik a fűtés. A kismamák segítség nélkül fel tudják tolni a babakocsit. A kerekesszékkel, vagy egyéb, a mozgást segítő eszközzel közlekedők 5-6 percenként esélyt kapnak arra, hogy eljussanak a város másik felére. Arra pedig nem tudok mit mondani, hogy egyesek az x másodperc után automatikusan záródó ajtók miatt (mégse az utcát fűtsük, ugye) a VILLAMOSVEZETŐT szidják.

   

  Forrás: bkv.hu


  A BKV-ellenőröket már komolyan sajnálom. Néhány ember olyan pofátlanul röhög a képükbe, miközben szerencsétlenek csak a munkájukat végzik.


  Viccesebb napjaimon persze én is elgondolkozok azon, hogy vajon eurónk vagy négyes metrónk lesz-e hamarabb. Biztos lehetne jobban, szervezettebben működtetni a budapesti tömegközlekedést, a pénzügyek átláthatóságáról nem is beszélve. Ettől függetlenül én eldöntöttem, hogy igyekszem tolerálni a ballépéseket, és igazi BKV- fant nevelek magamból (Kedves Télapó, kérek szépen egy combinós vonalzót!).


  És amíg elkészül a négyes metró, nyugtasson minket a tudat, hogy már most vannak olyan erők, melyek a budapesti tömegközlekedés megreformálására törekszenek.

  Forrás: kutyopress.blog.hu


  Tovább a kategóriában: « Budapest újratöltve Bud@pest online »

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.