Friday, 29 April 2011 06:41

  Majális 2011

  Written by

   

  Megint vége egy hónapnak, de csak semmi szomorkodás az egyre gyorsuló világunk miatt, inkább örüljünk a következő hónapnak.


  Itt van május! Áprilist még gyorsan lezárjuk Kati és Vili esküvőjével (2011. április 29., élő közvetítés az m1-en 11:25-től), aztán a repkedő jókedvünk kíséretében fejest ugrunk a hétvégébe, május első hétvégéjébe.


  Május 1-je a munka ünnepe, amit – be kell, valljak – én hétköznap jobban szeretek ünnepelni, de idén vasárnapra esik. Gyerekként annyira természetes volt, hogy minden évben majálisoztunk a hónap első napján. Vattacukrot ettünk, körhintáztunk (a láncos volt a kedvencem), műanyag halat horgásztunk, amivel maximum egy matricát nyertünk, de annak is nagyon örültünk. Jaj, és a lufik! Minden évben beszereztem egy viszonylag nagyméretű állatot (papagáj, zsiráf, kutya), ami hetekig vígan ugrált a szobámban mielőtt lassú depresszióba süllyedését követően feladta a szolgálatot.


  Teltek múltak az évek és ez az egész majálisos dolog kimaradt az életemből, de most – ha hihetek kedves barátnőm lelkesedésének – vasárnap keresünk egy vattacukor árust.


  Majálisok Budapesten 2011

  Urbitális Majális – 2011. április 21. – május 31.

  „Április 21-től közel hat héten át, 60 programmal, 100 helyszínen várja az érdeklődőket, a városlakókat az Urbitális Majális 2011 rendezvény. A város szerte fellelhető programok között feltűnnek majd a kortárs színházi lét úttörői, az utcaszínházi előadásokat megvalósító Utca-Szak Alkotó Közösség általi előadások, lesznek majd flashmobok a TérTársulatnak köszönhetően, részt vehetünk az értékőrző rehabilitáció szükségességét firtató Óvás Egyesület programján, vagy például a Menhely Alapítvány dark side walk néven megvalósítandó városi sétáján. Csatlakozott a Majális programsorozatához a MÜPA-ban megrendezésre kerülő jazztavasz keretén belüli Kozma Orsi Quartet koncertje, továbbá városi zöld programként a Madarak és fák napja a kamaraerdei Nagyréten a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület szervezésében. Kulturális programok terén a nemrégiben megnyitott Mohacafe várja fotókiállítással a látogatókat, miközben a Futureal városfejlesztői csoportja a Corvin Sétány LIVE megnevezésű eseményével egy olyan hetet kínál, amikor színes ízelítőt kaphatunk abból, milyen az élet Budapest egyik legeurópaibb városrészében.


  A fesztivált 2008-ban rendezték meg először, mely egy olyan öngerjesztő civil mozgalommá nőtte ki magát, melyben a város egy igazán új, divatos arcát mutatja meg, s melyre az évek alatt több mint 70ezren voltak kíváncsiak!


  A fesztivál szervezői - ahogy eddig is-, most is egy központi vezértéma köré fűzik fel a programokat; a választott idei tematika pedig mi más is lehetne, mint az EU soros elnökség, amely kiváló lehetőséget teremt hazánk, s azon belül is elsősorban Budapest egyediségének, ezerarcúságának, európaiságának bemutatására.


  Most egész Európa Budapestre figyel, ezért is találó az esemény szlogenje: Budapest, most mutasd meg!” (Port.hu)


  Tabán Fesztivál és Majális (2011. május 1.)

  15:00 Cool On Tool
  16:00 Keresztes Ildikó
  17:00 Török Ádám és a Mini
  18:00 Skorpió
  19:00 Beatrice
  20:00 Edda

   


  Orczy Majális (2011. május 1. 10:00-21:00)

  Fellépők: Török Ádám és a Mini, Bartha Tóni (bábelőadás), Karaván Familia, Felméry Péter (Dumaszínház), Colombre Band

  Programok: fúvószenekar, májusfa-állítás, táncbemutatók, tűzoltó és polgári védelmi bemutatók, Street-ball kupa, Józsefvárosi Kispályás Labdarúgó Torna, Orczy kalandpark, vidámpark, céllövölde  Vasárnap azonban nem csak a munkát ünnepeljük, hanem május első vasárnapja lévén az Édesanyákat is.
  Boldog anyák napját minden Édesanyának!

   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.