2011. június 10., péntek 06:00

  Zenés Állatkerti Esték

  Írta:

  Az első alkalommal, amikor elmentem a Budapesti Állatkertbe koncertezni egy pingponglabda nagyságú, fekete szemű és hétmérföldes szempillájú láma bébi elkunyizta az utolsó falatot a pogácsámból. A második alkalommal egy kis kecske vélte a kezemen lógó narancssárga kendőmben felfedezni ősi ellenségét, így én megtanultam, hogyan kell roppant gyorsan felpattanni a legelső pad tetejére. A harmadik alkalommal könny csorgatva nevettünk a jeges maci hatalmas piros labdájával folytatott közel húszperces „küzdelmén”, melynek a koncert kezdete vetett véget.


  Amikor anno megláttam a Zenés Állatkerti Esték hirdetését, egy percig nem gondolkoztam, hogy ott kell-e lennem. Koncert az állatkertben? Naná! Amellett, hogy a fellépők munkásságát szívesen követem figyelemmel, kíváncsiságomat a különleges helyszín is felkeltette. Nem kellett csalódnom. Utánozhatatlan hangulata van egy forró nyári estén ülni a szabad ég alatt a Nagy-tó mellett és jobbnál jobb slágereket hallgatni. Fantasztikus érzés annyi mosolygós, vidám zenekedvelővel együtt tölteni pár órát.

  A koncertek szerdánként 20:30-kor kezdődnek, de az állatkert kapuját már 19:00-kor megnyitják, így van bőven idő láma bébit csodálni és kecskék elől menekülni, esetleg megvacsorázni az Állatkert étteremben vagy meginni egy pohár bort a pálmaházi Gundel Kávézó teraszán.

  Garantálom, felejthetetlen élményben lesz részetek.

  A jegyeket vegyétek meg időben, mert gyorsan fogynak!

   

   

  A Zenés Állatkerti Esték 2011-es kínálata  Jegyár: 3300 Ft

   

  BOLYKI BROTHERS A CAPELLA: Az állatok fals hangjai

   

  2011. július 6. szerda (esőnap: július 7.)

  „Igazi csemege az állatkerti Nagytó partján a különleges zeneműfajok rajongóinak. Az együttes Magyarország legnevesebb, nemzetközi szinten is elismert a capella produkciója. Rendszeresen jelen vannak Európa jazz, a capella és gospel fesztiváljain.”


  CALCUTTA TRIÓ, SHARMILA SHARMA KATHAK TÁNCMŰVÉSZ, GULYÁS IDLIKÓ BHARATANATYAM TÁNCMŰVÉSZ ÉS A NADANTAM TÁNCCSOPORT: Indiai klasszikus művészetek estje

   

   

  2010. július 13. szerda (esőnap: július 14.)

  „Az Állatkert egzotikus világában egy egyedülállóan misztikus előadás, amelyen klasszikus indiai zenékkel és táncokkal a legjobb hazai előadók és Sharmila Sharma, koncertsorozatunk egyetlen Európán kívüli művésze röpíti el képzeletben a közönséget a távoli országba.”


  BENKÓ DIXIELAND BAND: A trillától a trombitáig…

   

   

  2010. július 20. szerda (esőnap: július 21.)

  „A dixieland muzsika nagyon jól szól az Állatkertben! Különösen, ha ismét a műfaj koronázatlan királyai adják elő világszerte ismert és elismert zenéjüket. A jubileumi koncertsorozatot világslágerekkel teszik feledhetetlenné – New Orleans és Amerika után ezúttal a Budapesti Állatkert színpadán.”


  LAJKÓ FÉLIX DUÓ ÉS DRESCH MIHÁLY (szaxofon): Tasmán ördög helyett…

   

   

  2010. július 27. szerda (esőnap: július 28.)

  „…az ördög hegedűse az Állatkertben! Az öntörvényű csodamuzsikus azt csinál a zenével, amit akar. És velünk is. Nincsenek határok, nincs stílus. Pontosabban a stílus ő maga. Ráadásul Dresch Mihály! A Pálmaház és a Nagytó inspiráló hatására egyedi és megismételhetetlen koncertélményben lehet része!”


  HOT JAZZ BAND: Múltból a jövőbe

   

   

  2010. augusztus 3. szerda (esőnap: augusztus 4.)

  „A 99 éve másodszor megnyitott Állatkertben sétálók még eredetiben hallhatták azokat a melódiákat, amelyeket most a Hot Jazz Band és Bolba Éva idéznek fel. A régi filmslágerek és a jazzkorszak népszerű szórakoztató zenéje a mai napig megdobogtatják a szíveket egy forró nyárestén.”


  BUDAPEST BÁR: Két-, négy-, és százlábúak, táncra fel!

   

   

  2010. augusztus 10. szerda (esőnap: augusztus 11.)

  „Az Állatkert megnyitásának 145 éves jubileuma alkalmából egy vérbeli budapesti produkció, a legnemesebb cigányzenével és kitűnő dalokkal! A nagyszerű zenekar mellett Behumi Dóri, Keleti András és Frenk közreműködése biztosítja a kitűnő hangulatot: a Budapest Bár biztos garanciát jelent egy állati jó bulira!”


  BUDAPEST KLEZMER BAND: Virágzó örökzöldek

   

   

  2010. augusztus 17. szerda (esőnap: augusztus 19.)

  „Szokás szerint bombasiker. A tradicionális zsidó muzsika idén is utat talál a közönség szívéhez. Saját szerzeményeik és a zenei átiratok ritmusa még a széklábakat is megmozgatja az Állatkert nézőterén… A művészek ezúttal az elmúlt húsz év legsikeresebb előadásaiból szemezgetnek.”

   

   

  {youtube}Qk4aONU7uME{/youtube}

   

   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.