×

    Warning

    JUser: :_load: Unable to load user with ID: 64

    Wednesday, 10 March 2010 07:00

    6 jó ok, hogy örülj annak, hogy albérletben élsz!

    Written by

    A magyar mentalitásnak köszönhetően a szüleink generációja még úgy gondolkodott, hogy ismerkedés, házasság, építkezés/házvásárlás, gyerek.

    Az elemek szinte mindenkinél ugyanazok, a sorrend itt-ott cserélődött. Lényeg, hogy illett saját ingatlanra szert tenni előbb-utóbb. A mi generációnk is hajlik arra, hogy függetlenedjen, önállósodjon, elköltözzön. De nem mindegy, hogy hová.

    Ha azok táborát erősíted, akik saját lakást/házat szeretnének, de egyelőre albérletben várnak, akkor íme 6 jó ok, hogy örülj annak, hogy albérletben élsz.

     


    1. Ha nehéz helyzetbe kerülsz, és gondot okoz valamelyik hónapban kifizetni az albérletet, a tulajdonossal valószínűleg könnyebben tudsz egyezkedni, mint a lakáshitelt biztosító bankkal.
    2. Ha mehetnéked van (másik albérletbe, másik városba, másik országba, másik kontinensre), akkor egy albérletet jóval egyszerűbb feladni, mint egy saját tulajdont.
    3. Ha beázik a plafon, ha berúgják a játszótérről a kölkök az ablakot, ha megfárad az erkélyláda, akkor te csak szólsz a tulajdonosnak, és ő majd rohangál szerelő, biztosító meg egyebek után.
    4. Ha már az első nap kiderül a szomszédról, hogy akkor sem fogod megkedvelni, ha minden reggel palacsintával ébreszt, akkor nem kell folyton arra gondolnod, hogy mostantól évtizedekre ide vagy láncolva. Megnyugtat a tudat, hogy bármikor költözhetsz.
    5. Ha akarsz, akkor bútorozott albérletbe költözöl, ha akarsz, akkor bútorozatlanba. Ha nincs semmid, akkor is élhetsz teljes életet, de ha mindened vinnéd magaddal, akkor sincs gond.
    6. És természetesen most sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nincsenek véletlenek. Ha szingliként költözöl albérletbe, lehet, hogy a lakótársaiddal fergeteges swinger-partykat sikerül összehozni, vagy ebben az albérletben találod meg életed párját/értelmét.

     

    Kiemelt cikkek

    • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
        Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
    • Tópartra... De hova?
      Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
    • Élet a weben
      A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
    • …idővándor, a csodák ideje?
      Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
    • A pozitív gondolkodás tanulható
      Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
    Fityisz.com - blabla

    Please publish modules in offcanvas position.