2010. szeptember 15., szerda 05:00

  Vadregényes romantika

  Írta:

  Most, hogy már lassan nyakunkban liheg az ősz és rögtön utána a tél is, szeretnénk mutatni Nektek egy nagyszerű helyet a Mátrában. Főként azoknak ajánljuk, akik szeretnek erdőben barangolni, vagy szeretik a friss levegőt, esetleg egy szuper bemelegítő helyet keresnek az idei első lecsúszásra. Ugyanis a Vörösmarty Turistaház mindezt tudja egyszerre! Gyakorlatilag egy üdülőtelepről beszélünk, ahol nyáron takaros kis faházak, a hűvösebb napokon pedig egy tíz szobával és melegkonyhával rendelkező kőépület várja a vendégeket.  Így aztán akár osztálykirándulásra keresel helyet, akár egy romantikus hétvégét tervezel a kedveseddel, vagy ha egy féktelen szilvesztert szeretnél eltölteni a magyar hegyekben, itt biztosan jól fogod magad érezni!

   

  Engem mondjuk azzal ragadott meg a hely, hogy alig másfél kilométerre van a Kékestető déli lejtője, így aztán nekem, mint a síelés egyik nagy imádójának ennél többre már nincs is szükségem! A konyhában előzetes megbeszélésnek megfelelően bármit elkészítenek, tehát ha farkaséhesen, a hótól, naptól, mozgástól kimerülve hazaérünk sem kell azon törni a fejünket, hogy mit együnk.
  Ráadásul látnivalókban is igen gazdag a környék! Gyöngyös alig 14 kilométerre fekszik, ahol vár Benneteket az Orczy-kastélyban a Mátra-múzeum, Eger körülbelül 50 perc autóval, de ha csak a túrától, síeléstől túlterhelt végtagjaitokat áztatnátok szívesen, akkor Parádfürdő 12 kilométer csupán és pont ugyanennyire található Mátraszentistván is, ahol hazánk egyik legkedveltebb síközpontja található.

   

  Remélem, máris látjátok lelki szemeitek előtt az arany, bíbor, sárga és zöld színekben pompázó fákat, a hatalmas örökzöldeket, a faágakon ugráló kis mókusokat és magatokat, amint kacagva rugdossátok lábatokkal az avart az utolsó kellemesen simogató őszi napsütésben! És ha inkább télen kapnátok kedvet egy kis mókára, akkor képzeljétek el, milyen nagyszerű lesz majd a friss, ropogós hóban, idétlen sapkában és overállban angyalkákat vetni és a hatalmas hógolyócsata után egy kellemes vacsora mellett beszélgetni a barátaitokkal!


  Nos, most, hogy már mindannyiótokat kellően felcsigáztalak, örömmel jelentem, hogy 10 % kedvezményt nyerhettek nálunk a Vörösmarty turistaházba, amennyiben legalább 2 éjszakát ott töltötök. És hogy mit kell ehhez tennetek? Pofonegyszerű! Íme három megoldás arra, hogy miként tudjátok megnyerni a három kedvezmény egyikét:
  1.    A cikk kommentelői között kisorsoljuk az első nyertesünket. A kommentben szerepeljen a ’fityisz’ szó, hogy nyerni szeretnétek és legyen nagyon pozitív a hozzászólásotok!
  2.    Csatlakozz hozzánk facebookon és lájkold a cikket! A fityisz.com csoport lelkes tagjai között sorsoljuk ki a 2. nyertest!
  3.    A hétvégén felteszünk Nektek néhány kérdést az eheti cikkekkel kapcsolatosan! Azok között, akik minden kérdésünkre helyesen válaszoltak, szintén kisorsolunk 10 % kedvezményt!

  Ne legyetek restek, csatlakozzatok, lájkoljatok, kommenteljetek, válaszoljatok helyesen és nyerjetek! A kedvezményt 2010. szeptember 20-tól 2011. március 30-ig vehetitek igénybe.
  Fityisz a punnyadásnak, irány a Vörösmarty turistaház!


  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.