Tuesday, 11 October 2011 06:00

  Csodálatos ébredés

  Written by


  Az ember azt gondolná, amikor történik vele valami szörnyűség, hogy sebaj, ha ezt túléli, akkor ismét ez már nem fog lesújtani rá. Legalábbis én mindig ezzel áltatom magam, mert ami nem öl meg, az ugye erősít. Az alábbi történet engem ebben a tévhitemben ingatott meg.


  Bár már számos fórumon írtak Szabolcsról, én sem tudom megállni, hogy ne ejtsek róla néhány mondatot. Nagyon megérintett a története, nem csak azért, mert van egy minimális párhuzam kettőnk életében, hanem mert menyasszonya ereje, optimizmusa és elszántsága olyan példaértékű számomra, ami mellett fityiszesként nem tudok elmenni.

  Szabolcs egy kecskeméti mentős fiú, akinek a szülei kiskorában, autóbalesetben hunytak el. A vétlen szülőkbe egy ittas fiatalember rohant bele, akinek történetesen az apja igen befolyásos ember volt. Persze ennek nyilván semmi köze nem lehetett ahhoz, hogy a sofőr vérmintái máig tisztázatlan körülmények között eltűntek a laborból, de biztos, ami biztos alapon azért az egész felső vezetést lecserélték a rendőrségen. Az ügy hosszú hónapokig borzolta a kedélyeket Kecskeméten és a rendőrség berkeiben.

  De a lényeg nem is ez, hiszen nem ez volt az egyetlen alkalom sajnos, amikor teljesen vétlen emberek vesztik életüket az utakon mások felelőtlensége miatt. Ami ezután jött, az számomra az igazán tiszteletreméltó. Szabolcs bár jogásznak készült, szülei tragédiája egy másik pályára állította. Úgy gondolta, hogy életeket fog menteni, ezért mentős lett.

  Bár én nem ismerem Szabolcsot személyesen, az interneten látott milliónyi kommentből és üzenetből úgy tűnik számomra, hogy Szabolcsot rengetegen szeretik és tisztelik, munkáját maximális alázattal és odaadással végezte.

  Mindezek után teljesen megdöbbentő, ami történt. Körülbelül hét hete Szabolcsot súlyos autóbaleset érte, miközben mentőautójukkal egy baleset helyszínére siettek. A megkülönböztető jelzés ellenére összeütközött egy menetrend szerint közlekedő busszal. A balesetben tízen sérültek meg, közülük Szabolcs a legsúlyosabban.

  Mivel már nem élek a városban, sokáig nem is tudtam, hogy mi történt pontosan, csak a menyasszonyának kétségbeesett üzeneteit láttam az interneten. Aztán szépen lassan körvonalazódott a történet, amelyről egyszerűen muszáj volt írnom. Azóta minden nap figyelem, hátha valamilyen új hír derül ki Szabolcsról. Hosszú hetekig Szabolcs kómában feküdt, és senki nem tudta, hogy mikor fog magához térni, ha ez megtörténik egyáltalán. Emberek százai küldték neki bátorító üzeneteiket, biztosították a menyasszonyát támogatásukról. Borzalmas volt akár belegondolni is, hogy mennyire aggódhat érte orvos kedvese, aki pontosan tisztában van azzal, hogy mivel jár egy ilyen sérülés, mennyire bizonytalan lehet egy kóma kimenetele, milyen hosszú és küzdelmes lehet a felépülés.

  Aztán végre hosszú hetek után valami pozitív hír látott napvilágot. Amikor Szabolcsot meglátogatták bajtársai, Szabolcs szeméből könny csordult ki. Ma már azt is tudjuk, hogy amikor Szabolcs ébren van, akkor mosolyog, megszorítja szerettei kezét, tehát amennyire tud, reagál. Az orvosok szerint körülbelül egy év kell neki ahhoz, hogy teljesen felépüljön.

  Én nagyon szorítok Szabolcsnak, és ha tehetném, én is ott állnék az ágya mellett és elmondanám neki, hogy mennyire tisztelem őt azért, amin átment. És legalább ennyire a kedvesét is, aki hosszú hetek óta megingathatatlan optimizmussal tekint a jövő elé és hitte végig, hogy minden a régi lesz. Kívánok nekik nagyon sok erőt és kitartást az elkövetkező időkhöz! Mi pedig ma se felejtsünk el hálát adni az égnek azért, hogy élünk és magunk mellett tudhatjuk szeretteinket!
   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.