Thursday, 10 November 2011 06:00

  ...közkívánatra2?...

  Written by Andi


  Szóval a „neverending story” jegyében és élvezve, sőt megirigyelve az ősz csodaszíneit, kis kuckóm kuckósodáson esett át. Sötétebb drapériák, eddig elrakott párnák kerültek elő, mécsesek bukkantak fel kis barlangmenedékké varázsolva lakom. Furcsa, összehúzódott a lakás, mégis melegebb, védettebb hangulatot ad! Jó-jó, persze sötétebbek a színek, a tavaszi-nyári tört-fehér és nyers takarókat bordó, barna, narancs váltotta fel és persze vastagabb, bolyhosabb anyagok az áttetszőek helyett. Viszont így aztán igazi mediterrán hangulat kerítette hatalmába nappalimat és az esti mécsesek védenek, ragyognak, ölelnek. Még mindig imádom a fényeket! Full őszi romantika! Ez kell kis lelkemnek a hűvösebb őszben és máris mosolyogva lépek ki az ajtómon és nem esem át  lelógó orromon!

  …szóval némi évszak dekoráció… veszélyes játék, mert ha már belekezd az ember lánya, hát nincs megállás, pár különböző méretű, színű őszi levéllel, és egy-két érdekes faággal szuper színes fadekorációt kreálhatunk a mécseseink fölé. És próbálták már a gesztenyemécsest? Vagy merészebbek festett faldekort is készíthetnek egy kedves sarokzugba! Kinek - kinek kedve, hangulata  szerint, ahogy, ami tetszik!  


  Érdekes, de a könnyed kis sötétítő – zugosító, őszhangulat varázsoló akció elindított egy kisebb lavinát ismerettségi körömben is. Így aztán a kuckósodási rohamom ragályossá válva pár „új” bútor megjelenését eredményezte e körben.


  Pl. régi cipős szekrény újrapácolásával - falra került, mint dísztányértartó -, vagy épp nagymami faszékeinek lefestésével indult és fokozódott a családias ölelésérzet. Kis csiszolás, egy minta - akár épp levél - festése az ülés és támlarészen - könnyebb hatás elérése érdekében lehet bátran a tört-fehérhez is nyúlni -, és újjáéledt a szekrényke és a szék. És remek játék volt! Múltkor csereberemeguntam játékunk kapcsán találtam egy régi fali, sarok konyhai szekrénykét. Kidobásra ítélve kiáltozott kétségbeesetten.


  Egy szempillantás meglátni és… vinni!

  És ma kedves barátnőm sarokasztalkájaként funkcionál, igaz közben kis lábakat kapott, áttört díszítést és festést az ajtajára és egy pici minibár rejteke is lett. Én pedig örültem az örömüknek! Mert állítom, nemcsak drága barátném, de a bútorka is sugárzott, ragyogott! Dupla ajándék! Szeretettel!
  És egy kopott, igazi fülesfotel története...


  Érdekességképp ő - merthogy jelentős darab ugye - barátnőm szupermodern lakásában talált mégis „magára”. Igaz, fémes színű lábain vidám, modern és elegáns fényes-csíkos huzatával büszkén terpeszt a sarokban. Most együtt örülnek és olvasnak az olasz dizájn lámpa fényénél.
  És biztosan tudjuk, hogy egy kis csoda alakul a kezünk alatt? Dehogy, de hisszük, alakítjuk szeretettel, fantáziával, humorral – ja igen, volt pöttyös huzatvariáció is!! - és lám, a varázs működött!  
  Megint, itt is!


  Az öreg, kopott, „vacak-kacat” bútorok különböző lakásokban különböző funkciókkal otthonra találtak és otthont teremtettek?!
  Megint csak… egy apró, pici szeretettel…
   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.