Thursday, 17 November 2011 06:00

  Tízmilliószoros nap van ma!

  Written by

  November 17-e csütörtök: TÍZMILLIÓSZOROS nap. Ez a „nagy” buddha nap a tibetiek szerint csodás erővel bír. A tibeti hagyományok szerint négy ilyen különleges nap van egy évben. Idén ez lesz az utolsó.


  Ezek a napok energetikailag nagyon erősek, fokozottan alkalmasak arra, hogy a beáramló teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült.

  Ilyenkor jó összegyűlni, mert csoportban az energiák összeadódnak. Az egymást segítő, tanító, támogató, szeretetteljes embercsoportok különösen nagy támogatást élveznek ezekben az időkben, mert ők horgonyozzák le és működtetik az új energiákat a Földön, támogatva, sőt létrehozva ezzel a változást.
   


  Miért pont ma?


  A tibeti naptár a hold járására épül. Egy tibeti hónap 30 napból áll, ezért minden harmadik évben egy hónappal megtoldják az évet és ezzel körülbelül behozzák az addigi naptári eltéréseket, és érik utol a külvilágot. A tibeti hónapokat számozzák, viszont a hét napjait a napról, holdról és az öt látható bolygóról nevezték el.

  Egy évben négy fő különleges (Düchen-jeles alkalom) Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Buddha életének legfontosabb állomásairól:

  1. Buddha csodákat mutatott be az első hónap első napjától a tizenötödik napjáig.

  2. Buddha születése a negyedik hónap hetedik napján – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik.

  3. A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása. 

  4. A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja., amikor 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett.

  Ezek alapján a 

  10 milliószoros napok 2011-ben: 

  Február 4. 
  Május 17. 
  Július 5. 
  November 17. 

  10 milliószoros napok lesznek 2012-ben: 

  Február 22. 
  Június 4. 
  Július 23. 
  November 6.


  Tegyünk meg mindent, amit szeretnénk 10 milliószoros erővel hatni! Szóljunk minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezeken a napokon!

   

  forrás: www.pozitivnap.hu

  Fények és színek kavalkádja, kürtöskalács és forralt bor illata, feldíszített fenyőfa - Európa szerte nyílnak a karácsonyi vásárok. Az adventi készület részeként most ezekből válogattunk!

  http://www.pozitivnap.hu/kultura-es-szabadido/pozitiv-gondolatokra-cselekvesekre-fel-a-buddhistak-szerint-ma-teremto-nap-van

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.