2013. június 03., hétfő 06:00

  Szépség és harmónia, avagy interjú a CsipkeDesign.hu-val

  Írta:

  Megismerkedésünk szinte egy véletlennek köszönhető, de amolyan 'szerelem első látásra' volt. Amikor Ágival, azaz a CsipkeDesign.hu egyik tagjával találkoztam, tudtam, hogy itt olyan energiák indulnak majd útjára, amiből sok különleges és jó dolog fog születni. És így is történt. Hiszen Ági is rengeteg mindenben olyan, mint én, folyamatosan pörög, találkozókra jár, mindenkivel kedves és imádja, amit csinál. Ez meglátszik nem csak a munkájuk minőségén, hanem az ügyfelekkel kialakított kapcsolataikon is. Még tovább növelte az elismerésem az, hogy Ági a világ legszebb kék szemű kisfiújának anyukájaként csinálja mindezt. Szóval, nézzétek el nekem, rém elfogult vagyok!

  F: Mivel kb. egy szót sem írtam arról, hogy mivel is foglalkoztok, így kérlek, mutasd be kicsit a cégeteket!

  CsD: A CsipkeDesign.hu-nál teljes egészében saját tervezésű mintáink felhasználásával készítünk lézerrel vágott papír- és fatermékeket. Választékunkban a csipkés muffin kosárkáktól kezdve a szalvétagyűrűn, esküvői meghívón át a süteményes állványig számos termék található, amivel a legegyszerűbb teríték is könnyedén különlegessé tehető.

  A kínálat naponta bővül, a legújabb kollekciónk várhatóan három hét múlva kerül fel a webáruházunk polcaira.  

  Emellett örömmel várjuk olyan tervezők megkeresését is, akiknek megvalósításra váró ötleteik vannak, viszont hiányzik az eszközük a termék kivitelezéséhez.  

  F: Ha jól tudom, egy hatalmas hajtűkanyarral jutottál el a multicéges munkavállalói pozíciótól a családi szabadúszóságig. Hogy történt mindez?

  CsD: Ezt inkább bázisugrásnak nevezném... Elérkezett egy pont, amikor le kellett ülnöm, és döntést kellett hoznom a ’hogyan tovább?’-ról. Az a típusú munka nem kedvez a magánéletnek, főleg nem, ha a munkavállaló történetesen nő, a harmincas évei elején jár és a biológiai órája már olyan hangosan ketyeg, hogy a saját gondolatait sem igen hallja tőle. Így - életemben talán először - azt gondoltam, hogy bár még pontosan nem tudom, hogy mit fogok csinálni, de tovább/le kell lépnem.  Misi, a férjem - akkor még vőlegényem - mindenben támogatott és biztatott, hogy próbálkozzak. Azt mondta, hogy mindenkinek van szárnya, de sohasem fog kiderülni, hogy tudom-e használni egészen addig, amíg le nem ugrom a szakadék széléről.

  Megtörtént. Zuhantam jó sokáig. Nem egyszerű 10 év alkalmazotti jogviszonyból egyik pillanatról a másikra ’szabadúszóvá’ válni. Kezdetben részegítő, később pedig fojtogató a szabadidő. Kitalálni és véghezvinni a feladatot úgy, hogy az ember saját magát motiválja, ellenőrzi, javítja. Nem utolsósorban pedig véges a próbálkozási lehetőség, hiszen egzisztenciális kérdések is felmerülnek, a siker és a sikertelenség egyaránt közvetlenül a zsebünkön mérhető. Nagyon komoly személyiségformáló időszak volt ez!

  Kb. másfél év tipródás és iránykeresés után jött az ihlet, amiben mindketten fantáziát láttunk. Fél év tervezés és előkészítés után 2011. október 5-én - egy nappal a szülinapom előtt - megalapítottuk a közös cégünket és útjára indítottuk a CsipkeDesign.hu-t.

  F: A Csipkedesign.hu nagyon jó érzékkel lovagolta meg a közösségi oldalak által gerjesztett hullámokat és szinte egyik napról a másikra lett óriási rajongótáborotok. Mit gondolsz, minek köszönhető ez a nagy népszerűség és mi ezzel a távlati célotok?

  CsD: Figyelem, közhelyeket fogok puffogtatni, de ebben az esetben tényleg nem lehet másképp fogalmazni. Szerintem a siker záloga minden esetben - függetlenül terméktől, szakterülettől -  az elhivatottság, a sok-sok munka és a pozitív szemlélet. Hiszek abban, hogy ha dolgozol, annak meg lesz az eredménye.

  Nagyon sokat köszönhetünk egy indulásunkkor már népes tábort magáénak tudó oldalnak, amit egy földim szerkeszt. Az Ő megosztásai során már az elején sokan felfigyeltek a termékeinkre, és bár az elején nagyon nehezen indult be az üzlet, később  a lelkes  követőink egymást csalogatták hozzánk. Aztán egyszer csak elindult, és azóta szerencsére egyre többen találnak ránk, ha egyedi ötleteiket szeretnék megvalósítani vagy valami nagyon exkluzív papírterméket szeretnének. Ennek mi kimondhatatlanul örülünk!

  Mára mi vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy segíteni tudunk most induló szépreményű vállalkozásoknak. Ez szintén nagyon jó érzés!

  A rövid, közép és hosszú távú célunk is az, hogy egyedi tervek alapján minőségi, de mindemellett megfizethető termékeket állítsunk elő, amiről már első ránézésre mindenki tudja, hogy tőlünk származik. Ennek érdekében folyamatosan bővítjük a gépparkunkat és újabbnál újabb technikákat, technológiákat tesztelünk annak érdekében, hogy a választék friss és ropogós legyen!

  F: Beszéljünk egy kicsit arról, hogy milyen újdonságokkal foglalkoztok mostanában. Ha minden igaz, a napokban fog megjelenni az UP! nevű webmagazin következő száma is. Mi is ez pontosan?

  CsD: Igen, ez valóban így van! Terveink szerint június első hetében jelenik meg a Boudoir, a vzsenterior és a CsipkeDesign.hu kooperációjában készülő új online stílusmagazinunk második száma. Az újság tematikája szerint egy házon belül a pincétől a padlásig kalauzolja az olvasót, ahol minden helyiséghez egy-egy rovat kapcsolódik. A pince, mint a "csináld magad" helyszíne, a konyhában receptötleteket hozunk, a gardrób a stílustanácsadás helye, a nappali pedig a lakásriportoknak ad helyet.

  Mivel a nyár a nagy családi események, esküvők időszaka, ezért mi sem feledkezünk meg erről! Egy egész mellékletet töltöttünk meg fantasztikus ékszerkészítők, virágkötők és sütivarázslók munkáival, de többet egyelőre nem árulok el, inkább mindenkit arra biztatok, hogy kövesse a FB oldalunkat, ahol kulisszatitkokkal, ötletekkel és érdekességekkel várunk mindenkit, hogy gyorsabban teljen az idő a jövő heti megjelenésig!

  F: Semmiképp nem szeretnék elsiklani a tény felett, hogy milyen egy összetartó, bájos család vagytok. Mennyiben nehezíti, vagy könnyíti meg az életeteket, hogy nem csak az otthonotok a közös, hanem a munkátok is?

  CsD: Ez nagyon kedves, köszönjük! Mint mindennek, ennek is megvan a maga előnye és olykor a hátránya is. Hatalmas előnye, hogy közös a cél, ezért nem kérdés, hogy mindketten tudásunk legjavát adjuk. Különbözőek és mégis hasonlóak vagyunk, Misi kreatív,  korlátok nélküli szellem, ugyanakkor kimondottan praktikus ember. Érdekes, hogy alapvetően én is idealista, álmodozó és kreatív vagyok, de ebben a vállalkozásban a szervezés, az értékesítés a reszortom. Azok a területek, amik élesen elválnak, ott gördülékenyek folynak a dolgok, viszont azoknál a feladatoknál, amihez mindketten hasonlóan jól értünk, ott vannak súrlódások, pattannak a szikrák. Ilyenkor - mint minden működő kapcsolatban - nálunk is a szeretet és a közös út az, ami átlendít a nehézségeken.

  Az sem egyszerű, hogy itt igazán sohasem ér véget a munkanap, nincs hétvége és sokszor ünnepek és éjszakák sem, hiszen akkor kell dolgozni, amikor munka van. Cserében, ha úgy alakul, akkor egy húzósabb időszak után simán kiveszünk pár szabadnapot.

  F: Én azt figyeltem meg Veled kapcsolatban, hogy roppant könnyen építesz kapcsolatokat és mindenkivel egyből megtalálod a közös hangot. Ez alapvető személyiségjegyed, vagy jó üzletpolitika?

  CsD: Azt hiszem, hogy ez leginkább személyiségjegy, amire az üzletpolitika épül. Mindig szerettem az embereket, minden történet érdekel. Legalább annyira szeretek és tudok értőn hallgatni, mint amennyire beszélni. Ez azért hasznos az üzletben, mert sokkal könnyebb úgy terméket ajánlani, ha tudom, hogy mi az, ami a vevőnek leginkább hiányzik. Ez nem kizárólag az árura vonatkozik! Van, hogy egy jókor feltett kérdés vagy türelmesen végighallgatott mondat nyomán válik az érdeklődőből vásárló, mi több - visszatérő vásárló! Hiszem, hogy a legjobb reklám az elégedett ügyfél.

  F: Hogy képzeled el magatokat 5-10 év múlva?

  CsD: Intergalaktikus papír- és lézernagyhatalomként.

  F: Végül mit üzennél a fityisz.com olvasóinak?

  CsD: Misi sokat emlegetett és hőn szeretett nagypapájának - akit én már sajnos nem ismerhetek -  mondatát: " Nincs az a sötétség, amit egy gyertya lángja meg ne törne".  

  F: Köszönjük az interjút! 

  CsD: Köszönöm a lehetőséget!

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.