×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2010. november 18., csütörtök 08:00

  Pornó és virágok

  Írta:

  - Írnom kell egy cikket reggelig! Segíts már, miről írjak?
  - Írj az akváriumunkról – válaszolta a barátnőm.
  - Mégis minek írjak egy akváriumról?
  - Akkor írj Párizsról!
  - Miért pont Párizsról – kezdtem elveszíteni a türelmemet -  még nem is voltunk ott! Figyelj, felejtsd el a lányos témákat, én fiú vagyok. Mondj valami fiús témát!
  - Oké – bökte oda azzal a hangsúllyal, amiből azonnal világossá vált számomra, hogy minden reményem odaveszett egy normális válaszra. - Autós pornó. - Mindketten azonnal elkezdtünk röhögni, mert tudtuk, hogy egy nagyon sarkított sztereotípiát hallottunk, de a poén ült. Autós pornó. Hát ez a mi gondolatvilágunk kvintesszenciája a nők szerint. Egyszerű, felszínes... és kicsit tapló.


  Eszembe is jutott egy másik beszélgetésem a mai napról. Épp egy középkorú nőt kalauzoltam a városban, mikor a Deák Ferenc térre érvén egyszer csak megszólalt:
  - Itt már jártam ma. - Próbáltam elkapni a tekintetét, hogy megtudjam, melyik épületet ismerte fel, de ő a földet nézte.
  - Honnan tudod? – hitetlenkedtem.
  - Itt nőnek a lila és a fehér virágok. Az azt jelenti, hogy az ott szemben a metrólejáró. Igazam van?
  - Igazad van – képedtem el. - El is felejtettem, hogy egy nővel beszélgetek. Én észre sem vettem a virágokat – mondtam, mire elkezdett mosolyogva bólogatni:
  - Ez a baj a férfiakkal. Sosem gondolnak a virágokra. Pedig egy csokor virággal óriási örömet lehet szerezni egy nőnek.
  - Na, éppen ezért veszek olyan ritkán virágot – vetettem oda és egyből tudta, hogy viccelek. - Minél gyakrabban vennék, annál kisebb hatást érnék el vele.
  - Nehogy azt hidd! Rendszeresen kéne virágot venned.
  - Az évi egy is rendszeres, nem?
  - Havonta kell.
  - HAVONTA??? Az kizárt. Az túl sűrű. És mi van, ha egyszer elfelejtem? Egyből jönne a kérdés, hogy már nem szeretem-e.
  - Hát igen, ezzel óvatosan kell bánni, de a megoldás egyszerű. Jegyezd meg, hogy a fizetésnap virágnap! Nem lehet elrontani.
  - Különben is, már olyan régen nem vettem virágot, hogy ha most hazaállítanék egy csokorral, a barátnőm azt hinné, megcsaltam. Vagy hogy meghalt valaki. Vagy még rosszabb: hogy meg akarom kérni a kezét. Látom magam előtt, ahogy meglátja a csokrot és már nyújtja is a gyűrűsujját:
  „- Nyuszi, hoztam nek...
  - IGEEEEEN!!!!!” Nekem nem kell ez a macera. Ez túl veszélyes. Olyan régóta végzem a virág-nem-vásárlást, hogy egy esetleges rózsaszál megjósolhatatlan következményekkel járna. Szerintem ha legközelebb virágot veszek a barátnőmnek, futárral küldetem ki neki. De meghagyom a futárnak, hogy tegye le a virágot az ajtó elé, kopogjon be, aztán fusson, amerre lát. Ki tudja, milyen intenzitású érzelmek törnek ki majd a barátnőmből ennyi virágtalan idő után. Lehet, hogy előtte evakuáltatom a háztömböt is.
  - Igazad van, Ernő – adta fel sétapartnerem ezt az egyébként ártatlan és komolytalan vitát – lehet, hogy jobb, ha te nem veszel virágot a barátnődnek.

  Hát ennyi. Ennyi a különbség a között, amit a nők gondolnak a férfiakról és viszont. Mi vagyunk az egyszerűség és a felszínesség, ők pedig a beláthatatlan következményekkel járó folyamatos kombinálás. Az autós pornó és a zsákutcákkal és csapdákkal teli labirintus. Így hát pihentetem a virágos tervet. Sokkal jobb ötletem van: édesség. Az édesség mindig jó. Veszek mondjuk a barátnőmnek egy doboz bonbont vagy egy tábla csokit ajándékba és tuti, hogy a felét úgyis én fogom megenni. Éljen a romantika!

  Tovább a kategóriában: « Irigység Evolúció és megcsalás »

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.