×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2010. május 25., kedd 06:00

  Mi kerüljön a tarisznyába?

  Írta:

  Az egyik legnagyobb ajándékdömping időszaka közeledik. Igaz, hogy az érettségizők már elballagtak, de az óvodások, az általános iskolások, és a diplomaosztósok még csak ezután jönnek. Figyeljünk arra, hogy ne kapjon el minket a fogyasztói társadalom gépszíja. Ajándékozzunk értelmesen.
  Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy bemennek egy giccsboltba, leemelnek egy olyan ajándéktárgyat a polcról, amin kalap meg talár van valamilyen nagyon lélekemelő idézettel, és ezzel az ajándékozás problémaköre meg is van oldva. Ne legyünk ennyire lusták vagy nemtörődömök, hiszen az ajándék nemcsak a megajándékozotthoz fűzűdő kapcsolatunkat jellemzi, hanem saját magunkat is. Nézzük meg, hogyan tehetjük minél zöldebbé az ajándékozást.


  - Válasszunk mindenképpen olyan használati tárgyat, amit a megajándékozott biztosan hasznosítani tud majd. Ha néhány hónap múlva kidobja, akkor nem sok értelme volt sem a vásárlásnak, sem az ajándékozásnak. Bármelyik korosztályba tartozó ballagónak választunk is, valószínűleg nem fog számára megállni az élet papír-írószer fronton. Állítsunk neki össze egy csomagot környezetbarát irodaszerekből. A környezettudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni, ezért, ha az óvodásnak ilyen eszközöket vásárolunk, nem pedig a legfrissebben felkapott, de szeptemberre már a feledésbe homályába merülő sztárocska fotójával díszitett ceruzát, akkor megalapozhatjuk benne ezt az életszemléletet.
  - Keressünk természetes alapanyagokból, itthon és kézzel készített termékeket, kézművesektől, iparművészeketől, hagyományőrzőktől. Egy egyedi ékszer; egy hosszú évekre strapabíró táska; egy, az eddigi vagy ezutáni élményeknek megfelelő fotóalbum nagyon szép ajándék.
  - Legyünk tekintettel az életkori sajátosságokra. Kislányoknak természetbarát babaháznagylányoknak természetbarát vibrátorKisfiúknak környezetbarát űrhajónagyfiúknak környezetbarát szexuális segédeszközök. (Mivel az esküvők szezonja is javában dúl, a nagyoknak szóló ajándékok alkalmasak lány- és legénybúcsúkra is. Szerintem :-))
  - Manapság kevesen vagyunk meg távirányító; fényképezőgép; kontroller; CD-, MP3-lejátszó nélkül. Ha ezek nem saját akkumulátorral, hanem elemmel működnek, akkor évente egy kisebb vagyont költhetünk elemekre. Vegyünk ajándékba jó minőségű akkumulátorokat töltővel, amivel egy elég komoly problémáját oldjuk meg az ajándékozottnak. És a környezetnek. Ma már kapható olyan, ami a napenergia segítségével végzi a munkáját, ami meg aztán főleg sokat takarít meg minden szempontból.
  - Vásároljunk tárgyak helyett élményt. Jegy fesztiválra, koncertre, színházba, előadásra, kiállításra. Fizessük be az ünnepeltet bortúrára, vízi túrára. Kisebbeknek természetvédő tábor.
  - Készítsünk mi magunk ajándékot.. Ha tudjuk a megajándékozottról, hogy problémát okoz neki elszakadni anyucitól, hogy nehezen tart rendet maga körül, akkor lepjük meg ezzel. Dekoráljuk olyanra, ami illik az ünnepelt személyiségéhez. Vagy készítsünk neki egy vicces kisfilmet arról, hogy hogyan látjuk eddigi pályafutását, vagy, hogy milyen karriert jósolunk neki. És természetesen a kézzel készíthető ajándékok tárháza végtelen. De azzal ne éljünk vissza, hogy csak azért, mert valamit kézzel készítünk, már szép is kell, hogy legyen. Adjuk a legjobbat magunkból. Ha nem tudunk kötni, akkor ne akarjunk a megajándékozott nevével díszített sálat kötni.
  - A csomagolásra fektessünk nagy hangsúlyt. És öltöztessük úgy az ajándékot, ahogyan azt már karácsonykor megmutattuk nektek.
  Kellemes bíbelődést és ajándékozást mindenkinek!

  Tovább a kategóriában: « Olajfolt Palánták, sorakozó! »

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.