×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2011. december 15., csütörtök 06:00

  Karácsonyfadísz termésekből fakezűeknek

  Írta:

  Akkor tesz le végleg a házilag gyártott díszekről az átlagos kézügyességgel megáldott ember, amikor meglátja a jógagyakorlathoz hasonlatos lépéseket a képes vagy videó tájékoztatóban. Ezt követően búsan feláll a számítógép elől, halkan szipog egyet, karon fogja élet- vagy lakótársát, illetve egyéb hozzátartozóját és elballag a karácsonyi vásárba vagy a svéd bútoráruházba díszeket venni.

  Mivel a karácsony az örömszerzésről és a szeretetről szól, ezért baráti segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik a fenti sorokban magukra ismertek. Eddig én is szűz voltam karácsonyfadísz gyártásból, hacsak az óvodai éveket nem számítjuk. Az ötleteket innen vettem és arra voltam kíváncsi megvalósíthatók e egy átlagos kézügyességű ember számára. A válasz igen, nem drága, nem igényel hosszas utána járást egyik alkotóelem sem és az ünnep elteltével ehető is.

   

  Hozzávalók (mennyiség tetszés szerint alakítható):

  Alma

  Narancs

  Rúd fahéj

  Egész dió vagy toboz (megvásárolhatók bármelyik zöldségesnél vagy a piacon. Egész diót nem mindenhol kapni ilyenkor, ha szerencséd van, akad egy néni a piacon, aki a padláson maradtakat kiárusítja.)

  Zsákvarró tű (bármelyik méteráru boltban fellelhető)

  Pattogatott kukorica

  Cérna

  Színes szalag vagy rafia ( előbbi szintén a méteráru boltból, utóbbi a svéd bútoráruházból)

  Gyufa vagy fogpiszkáló

  Olló

   

  Összeállítás

  Először a dió díszt mutatom. Nagyjából 2 perc alatt elkészül egy darab, ezért többet is lehet csinálni.

  Szükség van hozzá dióra, gyufákra vagy fogpiszkálóra ( ez praktikusabb, mert mindkét szúrós végét fel lehet használni egy-egy dióhoz), zsákvarró tűre és egy szalagra vagy rafiára.

   

  Most következik a csonthéjas megtámadása hátulról! Növényvédők forduljanak el, megrázó képek következnek!

   

  A zsákvarró tűvel megtámadom a dió puhábbik végét (nem a csúcsosabbikat, hanem ahol a szára volt), fellazítva a terepet a gyufaszálnak.

   

   

  Ha a gyufaszál megtalálta a helyét, a dió rajta marad. Lecsípem a végét, most nem akarok gyújtogatni.

   

  Csinálok egy hurkot a gyufaszálra a szalagból és meghúzom.

   

  A szalag másik végét is hurkolva megcsomózom és már kész is a csodás biodísz. Ha az arany vagy az ezüst jobban passzol a fád többi díszéhez, befújhatod sprayvel a diót, én natúran hagytam.

   

   

  Így néz ki rafiával. Kicsit csálén áll így a dió, mert a rafia keményebb a szalagnál, a karácsonyfán remélhetőleg kirúgja magát.

   

  Most a narancson alkalmazok erőszakot. Ízlés szerint fahéj, zsákvarró tű, rafia és narancs. A fahéj legyen inkább rúd, sokkal jobban néz ki, de ezekkel a törmelékekkel is lehet kreatívkodni.

   

   

  Áterőlködöm a tű lyukán a rafiát. Tapasztalatból mondom, hogy bár jól néz ki ezzel a szalmaszerű anyaggal, igazi kínlódás átfűzni a lyukon, majd kifűzni onnan. Csak türelmeseknek ajánlom.

   

  Átdöföm a narancs alján a zsákvarró tűt az átfűzött rafiával. Az alján a csomók közé tettem két hosszabb fahéjdarabot, hogy feldobja a gyümölcsöt. A tű elég rövid volt, ügyelj arra, hogy minél hosszabbat vegyél a boltban.

   

  Ha az alja kész és megtartja a narancsot, a tetejére kötök egy csomót, ami nem csúszkál és készen van a következő dísz.

   

   

  Az alma következik. Ugyanazok az alapanyagok, csak a narancsot kicseréltem almára, a rugalmatlan rafiát szalagra.

   

   

   

  Így néz ki a behatolás pillanata. Szerencséd van, ha a rövid tű kijön a másik végén. Szenvedd ki valahogy!

   

  Az aljára csomóztam egy rúd fahéjat, nagyon jól néznek ki együtt.

   

  Úgy, ahogy a narancsnál megkötöm a tetején a szalagot és indulhat modellkedni ez a jól sikerült darab.

   

  A legegyszerűbb dísz következik a sorban: pattogatott kukorica füzér. Én kicsi karikákat csináltam, de aki türelmes, az csinálhat egy egész hosszú kígyót is. Ilyet biztos mindenki fűzött az oviban.

   

  Csinálok egy kisebb füzért a kukoricákból, mindkét végét hosszúra hagyva, mert meg kell majd csomózni őket.

   

  Valahogy így.

   

  Hogy legyen mivel a fára tenni, kötöttem rá egy szalagot. Ő is mehet a többi dísz közé.

   

  Nagyjából 1 óra alatt el lehet készülni 4 kukoricakarikával, 10 dióval, 2 naranccsal és 2 almával. Egyik sem nehéz, viszont nagyon mutatós. A narancsokat ki lehet dekorálni szegfűszeggel, a diót és a kukoricákat be lehet fújni arannyal vagy ezüsttel. Ha jóval a fadíszítés előtt készíted el a díszeket javaslom tedd a hűtőbe a romlandókat (alma, narancs).

  Egyesek szerint le fogja húzni az ágakat a narancs és az alma. Nem hallgatok rájuk, csak azért is felteszem őket!

   

  Ráfordított idő: vásárlással együtt 2-2,5 óra

  Összesen kerül: kb. 2000 Ft (spray nélkül)

   

   

  Jó készülődést kívánok mindenkinek!

   

   

   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.