×

  Figyelmeztetés

  JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 64

  2011. december 14., szerda 06:00

  Készítsünk csillagot!

  Írta:

  Tavaly a hópelyhet jártuk körbe, mint lehetséges karácsonyi díszítőelemet. Idén a csillagot vesszük szemügyre. 

  A csillag, mint szimbólum a Bibliában is megjelenik. Az Újszövetség első könyvében, Máté evangéliumában a szerző úgy ír róla, mint Jézus születését szimbolizáló, megmutató égi jel. Ezt követték a napkeleti bölcsek annak érdekében, hogy megérkezzenek az újszülötthöz.
  A magyar népszokások fontos részét képezi a betlehemezés, mely egy házról-házra járó előadás, és azt mutatja meg, hogyan értesítette az angyal a pásztorokat a kis Jézus születéséről, és hogyan keltek ők útra, hogy meglátogassák az újszülöttet.
  A csillag aztán konkretizálódva, fizikai testet öltve az egyik legkedveltebb díszítőelemmé vált a karácsonyi időszakban. Formája jóval egyszerűbb, mint a hópehelyé, de nagyon sokféleképpen variálható. Megtehetjük, hogy összevásároljuk az üzletekben fellelhető csillogó-villogóra fújt, fröccsentett műanyag tárgyakat, de sokkal jobb, ha saját kezűleg készítjük el. sokféle formában.
   
  Egyik legegyszerűbb elkészítése módja itt található. Egy egyszerű négyzet alakú lapot hajtogatunk, és egyetlen vágással alakítunk a megfelelő módon, majd az elkészült műbe fűzhetünk szalagot, és akaszthatjuk ablakba, ajtóra, karácsonyfára.
   
   
  A következő két mód már valamivel bonyolultabbnak tűnik, de az eredmény ennek megfelelően cizeláltabb is. Ahogyan az a videók hosszából is kitűnik, gyorsan haladhatunk vele. A videókon nagyon színes, díszes papírokat válogattak, de ahogyan az el is hangzik, egy jól megválasztott újságpapír is tökéletes erre a célra. Kisebb csillag, nagyobb csillag.
   
  A következő verzióban szalagokkal kell ügyeskednünk. Elsőre talán kicsit szöszmötölősebbnek tűnik, mint az előzőek, de megéri dolgozni vele.
   
  Aztán természetesen elkészíthető gyöngyből is. És ugyan ezen a felvételen egy női kéz látható, de a kommentárt már egy férfitól halljuk nagy hozzáértéssel, szóval a csillagok készítéséből is minden családtag kiveheti a részét.
   
  Természetesen csillagot varrhatunk is. Ha egész évben rakosgattuk ide-oda azokat a ruhadarabokat, amiket már nem akarunk felvenni, de megszabadulni sem volt szívünk tőlük, akkor alakítsuk őket úgy, hogy ezentúl az ünnep díszei legyenek.
   
  Ma már a konyhában is nyugodtan hagyhatjuk elszabadulni a fantáziánkat. Készítsünk csillag alakú édességeket. Van lehetőségünk csillag alakú sütit készíteni, csillag alakú muffint sütni, és csillag alakú csokit is önthetünk, ha a Mikuláskor kapott figurákat szeretnénk új formában látni. És ezt a receptet ugyan adventre ajánlják, de a mandulás csillag szerintem karácsonykor is nagy sikert fog aratni.
   
  Kellemes hajtogatást, fűzögetést, sütögetést mindenkinek!
   
   

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.