×

  Warning

  JUser: :_load: Unable to load user with ID: 64

  Wednesday, 19 December 2012 05:41

  Kiskarácsony, Nagykarácsony

  Karácsonyi teendők:

  - ajándékok vásárlása / készítése
  - fenyőfa vásárlása, díszítése
  - menü összeállítása, sütés-főzés
  - képeslapok vásárlása, megírása, postára adása.
  Valljuk be, az utolsó tennivaló valahogy nem képezi (már) szerves részét az életünknek. Lehet, hogy gyerekkorunkban a nyári táborozásból sem akaródzott már képeslapot írni, napjainkban pedig van nekünk fontosabb dolgunk is képeslapok írogatásánál. Küldünk egy e-mailt, vagy írunk egy SMS-t, esetleg kiposztolunk valami mókás / megható / modern karácsonyi képet a közösségi oldalon, és ezzel a karácsony írásos rész le is van tudva részünkről.
   
  Thursday, 13 December 2012 06:00

  Mézes-mázas történet

  2009. december 24, délelőtt. Péterem és én otthon vagyunk a kis falumban, anyukámnál. Anyukám a konyhában sürög-forog. Illatos gyertyák meggyújtva, párologtatók illóolajjal feltöltve, a bátyám TV előtt szunyókálva, a kutyák a szőnyegen elheverve. Péterem és én nagy munkában vagyunk. Fát díszítünk.

  Thursday, 06 December 2012 05:22

  A betlehem és a pásztorjáték

  Decemberben rengeteg programot csinálhatunk magunknak. Elmehetünk shoppingolni, megnézhetjük a legújabb lenyűgöző karácsonyi film(ek)et a moziban, vagy elutazhatunk egy felkapott síparadicsomba. De aki inkább a hagyományokat ápolná; aki kicsit a múltba nézne, annak ajánlom a betlehemezést. Extrovertáltabbak betanulhatnak egy forgatókönyvet, amivel aztán a szokásoknak megfelelően házról-házra járhatnak. Introvertáltabbak meginvitálhatják a betlehemes előadást az otthonukba. De aki inkább csendben nézelődni és elmélyedi szeretne, annak is tudunk programot ajánlani.

  Wednesday, 28 November 2012 06:00

  Biciklizés télen

  Hétvégén elkezdődik az év utolsó hónapja, december. És ha minden igaz, akkor elkezdődik a zord időjárás is. Sajnos egyre kiszámíthatatlanabb és megjósolhatatlanabb a hőmérséklet alakulása, a csapadék mennyisége és a széljárás, de talán nem árt felkészüni a lehűlésre. Két éve írtunk már arról, hogy miért jó biciklizni. Most arra buzdítunk Titeket, hogy télen se tegyétek le a bringát. Lehet, hogy nem a dán lányokkal kellene példálózni, de úgy gondolom, azért ott sem mindenki vaslady, tehát ha egy veled egyidős lány bírja, akkor Te is fogod. Minden csak a felkészülésen múlik.

   

  Wednesday, 14 November 2012 06:00

  A szex vajon mi?

  A címet egy a Pain nevű előadótól kölcsönöztem, aki 1999-ben írt ezzel a címmel egy számot, ami a Menny és pokol albumon jelent meg. Középiskolás voltam, amikor a rádiók játszották ezt a slágert (?), és gyakran emlegettük mi is magunk között. Nem a mélyenszántó mondanivalójáért vagy a jól megkomponált összhangzatáért szerettük, de a címe most tökéletes a cikkhez.
   
  A szex - bár egyszerűnek tűnik, mégis - rengeteg kérdést vet fel egész életünk során. Milyen életkorban kell elkezdeni? Milyen életkorban kell abbahagyni? Abba kell-e hagyni? El kell-e kezdeni? Tényleg csak házasságon belül szabad? És aki soha nem akar megházasodni? Mennyi partner a kevés, mennyi a sok? Mennyi a normális, mennyi az átlag? És ha már számok: tényleg jobb a nagyobb? Mindenből? Mennyire fontos a hűség? Tényleg igaz, hogy ha nem tudja meg, akkor nem fáj? Mi a helyzet a gruppennel, a swingerrel? Kell-e pornót nézni? Ha igen, akkor milyet; ha nem, akkor miért nem? Jó dolog-e felmelegíteni az exünkkel az ágyat? És jó dolog-e azonos nemű partnerrel felmelegíteni az ágyat?

   

  Wednesday, 15 August 2012 14:13

  Csináld magad! - A kenyérsütés

  Augusztus huszadikán ünnepeljük az államalapítás és néhány évtizede (évszázada?) az új kenyér ünnepét. A héten az ország minden részén befejeződtek az aratási munkálatok, az idei búza minősége kiváló. Mikor hát, ha nem idén kell megpróbálkozni a házi kenyérsütéssel? Ha valakinek most az futott az agyán, hogy "Úristen! Most azt fogja írni, hogy építsek kemencét?!", azt megnyugtathatom, hogy a kenyérsütéshez nem feltétlenül szükséges kemence. Persze a hagyományok, a hangulat, a kenyér zamata megkívánná, de tekintettel kell lennünk a panelok adta lehetőségekre, tehát tökéletesen megfelel a sütő is.

   www.greenfo.hu: A felmérések szerint a magyar fogyasztók többségében megvan a készség arra, hogy környezetbarát terméket vásároljon és hajlandó is ezért egy kicsit többet fizetni. Ki öntudatból, ki divatból kifolyólag, vagy lelkiismerete megnyugtatására – végül is mindegy. Tény az is, hogy a hagyományosnál valóban „környezetkimélő(bb)” termékek elterjedése és reklámozása gyorsíthatná a környezettudatos fogyasztói réteg kialakítását, miközben a gyártó cégek piaci előnyre tehetnének szert konkurenseikkel szemben. A zöld termékekre és reklámra tehát igény is van, szükség is van. Amivel lehet élni és lehet visszaélni. Visszaélni akkor, ha a termék "bezöldítése" – a fogyasztók növekvő ökológiai érzékenységét kihasználva – önkényesen, alaptalanul, csupán a forgalom növelése érdekében történik Ez senkinek sem jó. A környezetnek nincs ügyvédje – a fogyasztó pedig legtöbbször nincs abban a helyzetben, hogy ellenőrizze a reklám helyességét. Mivel a reklámot a termék vásárlásakor a fogyasztó fizeti meg – alapvető joga van a valós információkhoz, az őszinte reklámhoz.

   

  Wednesday, 01 August 2012 06:00

  A legzöldebb olimpia?

  Nagy tömegeket megmozgató vagy az egész földkerekség figyelmére számító rendezvények (díjátadó gálák, fesztiválók, sportrendezvények) esetében egyre inkább előtérbe kerül az a szempont, hogy hogyan lehetne minél kevesebb környezeti terheléssel lebonyolítani ezeket az eseményeket. 2005-ben radikális javaslattal győzték meg az olimpiai választóbizottságot a britek. Az első fenntartható olimpiát szándékoztak megrendezni, amely a játékok utánra is értéket teremt.

  Thursday, 26 July 2012 05:07

  A szódabikarbónáról

  Gyerekkoromból annyi maradt meg a szódabikarbónáról, hogy nagy családi ebédek után valakinek mindig szüksége lett egy pohár vízben feloldott szódabikarbónára, így hamar tudatosult bennem, hogy ez a fehér por jó a túlevés okozta hasfájásra (röviden: gyomorégés). Aztán teltek-múltak az évek, és egyre több helyen találkoztam ezzel az anyaggal és egyre több szerepkörben. Napjainkban pedig már kartonszámra emelem le bevásárláskor a polcról. 

  Wednesday, 18 July 2012 06:00

  Lányok a vízbe, fiúk a partra

  Két hete azt mutattuk meg, hogyan lehetséges környezettudatosan védekezni a napsugárzás és a szúnyogok ellen. Ezek a tippek mindkét nem képviselőinek szóltak. Most kicsit megbontjuk az egységet, és a pasiknak abban adunk tanácsot, hogyan töltsék a laptopot napenergiával, a csajoknak pedig abban, hogyan válasszanak környezetbarát bikinit.

  A www.alternativenergia.hu állított össze egy ötös listát a laptop-töltőknek, és egy tízes listát a fürdőruháknak.
  Page 1 of 14

  Kiemelt cikkek

  • Észak-Dunántúli borrégió - Az Etyek-Budai borvidék
     Ezen a héten fővárosunk környékére látogatunk, és a bevezetőben gyakran megidézett buborékos ital, a fröccs mellett most egy másik buborékos ital, a pezsgő is terítékre kerül. Ha pezsgőről van…
  • Tópartra... De hova?
   Bár nincsen saját tengerpartunk (ennek okait és lélektani hatását a magyar nemzetre most ne elemezgessük) , cserébe a Kárpát-medencében fekszik kis hazánk, aminek az az előnye, hogy sok vízzel és…
  • Élet a weben
   A közösségi portálok megjelenése óta mind több időt töltünk az ilyen jellegű oldalakon, életünk egyre több mozzanatát vonjuk bele és tesszük közkinccsé. Barátok, bulik, események, tanulmányok és munkahelyek mellett egyre…
  • …idővándor, a csodák ideje?
   Újabb utazás, az őszi szomorhangulat és borongósság feloldására ismét kiváló segítőt találtam. Mivel az ősz a munka ideje is – depisebbeknek ez egyenlő a  „jajaj vége a nyárnak, a pihenésnek”…
  • A pozitív gondolkodás tanulható
   Sajnos, nagyon sok emberre jellemző (a környezetemben is) a folyamatos panaszkodás. A negatív szóáradatot persze újra és újra végig kell hallgatni, a szenvedőket jól meg kell sajnálni, próbálni kell őket…
  Fityisz.com - blabla

  Please publish modules in offcanvas position.